DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Fahri Hemşehrilik Beratı verildi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli temasları ve ziyaretleri çerçevesinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisine hitap etti. 

 
19 İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Mahalli Yönetimler İdarecileri ve Muhtarların katılımlarıyla meydana getirilen görüşmede, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafınca Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini de ziyaret ederek, gaziler ve çocuklarla bir araya geldi, gazilere sıhhat, küçüklere başarılar diledi. Tatar, anı defterini de imzaladı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a, ziyaretinden dolayı şükranlarını sunan Gaziler, KKTC’nin de vatanları bulunduğunu belirterek sulh harekatı anılarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretlerde yapmış olduğu konuşmalarda, Denizli’de olmaktan, Kıbrıs gazileri ve yetkililer ile bir araya gelmekten ve evlatların, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sevgisiyle yetişmesini görmekten mutluluk duyduğunu söylemiş oldu. 
 
Denizli’de şehit cenazesine de katılacaklarını, şehit haberinden üzüntü duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı olarak Mehmetçik’in önemini fazlaca iyi bildiklerini kaydetti. 
 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak yoluna devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Kıbrıs’ta 40 yaşlarında bir devlet bulunduğunu ve Kıbrıs’ta bir çözüm olacaksa iki devletli bir çözüm olabileceğini altını çizdi. 
 
Gazilere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Tatar, sulh harekatı üstünden geçen 50 yılda Kıbrıs Türk halkının vatan toprağı, bayrak, egemenlik, bağımsızlığın, KKTC’nin kıymetini fazlaca iyi bildiğini kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm ulusal siyasetinin kökleşmesine büyük ehemmiyet verdiğini ve bu yönde yapmış olduğu emekleri anlatarak, bu yolda verilen mücadelede Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Türk halkına verilen sözlerin tutulmadığını, haksız ambargoların sürdüğünü ifade ederek, Rumları tek başına üye alan Avrupa Birliği’nin ve internasyonal toplumun Kıbrıs Türk halkının eşitliğini artık kabul etmesi icap ettiğini kaydetti. 
 
KKTC’nin, bölgesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımı ile beraber gelişmeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gezim, ziraat, eğitim ve enerji mevzusunda da potansiyele işaret etti, KKTC’ye sonuna kadar haiz çıkmaya ve güçlendirmeye devam edeceklerini altını çizdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında yeni başarılarının KKTC’ye de yansıması temennisinde bulunmuş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye için mühim bir ada bulunduğunu belirterek, asrın projesiyle adaya su getirildiğini, şimdi de kablo ile elektrik getirilmesi ve enterkonnekte sisteme bağlanması için emekler yapıldığını kaydetti. 
 
Cenup Kıbrıs’a da bu yönde ortaklık teklifinde bulunduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, daima sulh içinde işbirliğine hazır olduklarını söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs adasının Osmanlı tarafınca İngilizlere kiralanması ve sonrasında yaşananları özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, 350 yıl Osmanlı adası olarak kalan Kıbrıs’ta Türklerin adadan atılması için meydana getirilen saldırıları, katliamları anımsattı, daima Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden ilerleyen Kıbrıs Türk halkının toprağını, vatanını koruduğunu ve bugün devletine kavuştuğunu söylemiş oldu. 
 
KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak kuvvetli bir halde yer aldığını ve mücadeleye devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, halkın güvenlik ve huzuru açısından büyük ehemmiyet taşıyan Türk askerinin adadan çıkmasına asla onay vermeyeceklerini kaydetti. 
 
Rum Yunan ikilisinin “Büyük Yunanistan” hedefinden asla vazgeçmediğini, amaçlarının Türkiye’yi adadan çıkarmak bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu mevzuda hiçbir oyuna gelmeyeceklerini, mavi vatanda ulusal meseleyi bağımsız bir Türk devleti olarak sürdürmeye devam edeceklerini beyan etti. 
 
Tanınmıyor olsa da KKTC gerçeğini tüm kesimlerin bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Rumlar tarafınca meydana getirilen hücum ve katliamlar ile Yunanistan tarafınca meydana getirilen darbeyi söyledi.
 
KKTC ile Denizli arasındaki bağlar, ilişki ve işbirliklerini geliştirmenin önemine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine verilen fahri hemşehrilik beratından dolayı da teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.