DOLAR
32,3622
EURO
34,7316
ALTIN
2.393,95
BIST
10.153,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eserlerinden oluşan “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” adlı fotoğraf sergisinin açılışı, bugün, Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İrfan Günsel Kurultay Merkezi Sergi Salonu’nda yapılmış oldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eserlerinden oluşan “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” adlı fotoğraf sergisinin açılışı, bugün, Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İrfan Günsel Kurultay Merkezi Sergi Salonu’nda yapılmış oldu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eserlerinden oluşan “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” adlı fotoğraf sergisinin açılışı, bugün, Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İrfan Günsel Kurultay Merkezi Sergi Salonu’nda yapılmış oldu.

 
Sergi açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman ile Cumhurbaşkanlığından danışmanlar, YDÜ’den bazı yetkililer, akademisyenler, öğrenciler ve birçok davetli katıldı.
 
Sergi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “yaşamın anılardan ibaret bulunduğunu” ifade ederek, KKTC’nin güzelliklerini kendisinin bakış açısından aktaran 50 tane fotoğrafının Kıbrıs Çağdaş Sanat Müzesi’nin 451’inci sergisinde seyirciyle buluşacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” isminde fotoğraf sergisinin düzenlenmesine vesile olan Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı ve eski Cumhurbaşkanı İdare Daire Müdürü Serkan İlkseven’e de teşekkürlerini iletti.
 
Fotoğrafçılığı bir hobi olarak yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere, Türkiye ve Kıbrıs’ta basın-yayın alanındaki iş tecrübeleri esnasında fotoğraf mevzusunda edinmiş olduğu bilgilerden ve teknolojik gelişmelerle fotoğraf çekmenin yaygınlaşmasından bahsederek, fotoğraf çekmeye olan ilgisinden dolayı çoğu zaman cep telefonu ile ülkenin naturel güzellikleri fotoğrafladığını söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir fotoğraf, bin kelimeye kıymet” sözünü hatırlatarak, bu sergide yer edinen 50 tane fotoğrafının, KKTC’deki naturel güzelliklerini kendisinin bakış açısından aktaran fotoğraflar bulunduğunu ve bu sergiyle seyirciyle buluşacak olmasından dolayı mutluluğu duyduğunu açıkladı.
YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, sergi açılışında yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı’nın sergisinin Kıbrıs Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen 451’inci sergi bulunduğunu belirtti.
 
“Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen birçok serginin açılışına katılarak sanata ve sanatçıya verdiği kıymeti devamlı gösterdiğini” söyleyen Şanlıdağ, “siyasetçilerin sanatla iç içe olmasının, toplumu anlama ve dönüştürme misyonlarını hayata geçirmek için oldukça mühim bir işleve haiz olduğuna inandığını, bu yüzden Cumhurbaşkanının kişisel fotoğraf sergisi aracılığı ile sanatla kurduğu derin ilişkiyi somutlaştırmasını mühim bulduğunu” söylemiş oldu.
 
Konuşmaların peşinden, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel ile YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ tarafınca kurdele kesimi yapılarak serginin açılışı yapılmış oldu.
 
Sergi, 30 Aralık evveliyatına kadar ziyaret edilebilecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.