DOLAR
32,2678
EURO
34,8548
ALTIN
2.433,22
BIST
10.097,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, katı atık yönetiminde yakalanan büyük başarıya dikkat çekti:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, katı atık yönetiminde yakalanan büyük başarıya dikkat çekti:
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Girne İyilik Gönüllüleri tarafınca düzenlenen Temiz Girne Hareketi Çalıştayı’na katıldı ve çevre farkındalığının önemine dikkat çekmiş olduğu bir konuşma gerçekleştirmiş oldu.

Çevre sorunlarının, halk sağlığını ilgilendiren ve her insanın sorumluluğunda bir olgu olduğuna dikkat çeken Sibel Tatar, bu probleminin katılımcılık ve ortak akılla hareket edilerek çözülmesi icap ettiğini altını çizdi. 

Çalıştayda çevre kirliliğine dikkat çekildiğini ve katı atıkların toplanmasının tartışıldığını belirten Sibel Tatar, 2023 senesinde hala bu probleminin varlığının üzücü ve düşündürücü bulunduğunu beyan etti.

Çevreyi kirletenleri suç duyurusu etmenin ve ceza kesmenin mühim bir toplumsal mesuliyet bulunduğunu belirten Sibel Tatar, belediye zabıtaları ve Çevre Koruma Dairesi çalışanlarının sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Çevre Yasası’nın harfiyen uygulanmasının gerekliliğini vurgulayan Sibel Tatar, çevre kirliliği mevzusunda verilen cezaların caydırıcı olması icap ettiğini dile getirdi.

Küçüklere, çevre farkındalığını aşılayan, çevre bilinci kazandıran eğitimler verilmesinin önemine dikkat çeken Sibel Tatar, tertipli çöp toplama, ayrıştırma ve çöp atanların cezalandırıldığı bir düzenin oluşturulmasının; sadece okullarda verilen eğitimle mümkün bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Projesi”nin Tatlısu’da yüzde 85 başarıya ulaştığını paylaşan Sibel Tatar, çevrenin korunması ve yaşanabilir gelecek için hepimize vazife düştüğünü ve ortak çözüm ve dayanışma adına iş birliği icap ettiğini kaydetti.

Proje kapsamında plastik, kağıt, cam, pil, atık yağ ve tıbbi atıkları toplandığını ve geri dönüşüm için firmalarla protokoller imzalandığını aktaran Sibel Tatar, çevre bilinci oluşturmak için değişik çalışmaların yapıldığını da belirtti. Projede katkısı olan her insana teşekkür eden Sibel Tatar bu tür projelerin devlet politikası haline gelmesi temennisini dile getirdi.
 
Lüzumlu yasal düzenlemelerin yapılması ve sıfır atık projelerinin hükümet programlarına alınması icap ettiğini vurgulayan Sibel Tatar, geleceğin ve çevrenin korunması için adımların atılması icap ettiğini söylemiş oldu.

Tatlısu’da yürütülen projenin başarı göstermiş neticelerini gösterdiğini belirten Sibel Tatar, 147 ton cam, 226 ton plastik, 44 ton kağıt, 21 kilogram pil ve 19 kilogram tıbbi atığın geri dönüşüme verildiğini paylaştı.

Sibel Tatar, Temiz Girne Hareketi’ni kutlama ederek, başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.