DOLAR
32,2879
EURO
34,9357
ALTIN
2.446,03
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret etti, ilk dersi verdi

Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret etti, ilk dersi verdi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret etti, 2023-2024 Bilimsel niteliği olan Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitenin 15’inci senesinde “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türkünün Varoluş Mücadelesi” temalı ilk dersi verdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin geleceği için hep beraber çalıştıklarını, bu ziyaretlerle de aradaki bağların daha da geliştiğini ifade ederek, bugün de zamanı Ardahan’da, ulusal savaşım ruhu ateşinin yakıldığı topraklarda gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, enerji başta olmak suretiyle Mavi Vatan’da mühim bir merkezde olan KKTC’nin, bağımsız bir Türk devleti olarak Türklüğün kalesi bulunduğunu altını çizdi. 
 
Türkiye ve KKTC olarak geleceğe daha kuvvetli bir halde yürünecekse KKTC’nin büyük ehemmiyet taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, hep beraber ulusal değerlere haiz çıkmaya devam edeceklerini ve bu yolu Türkiye ile beraber yürüyeceklerini söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs Türk halkının Türk milletinin kopmaz parçası bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin de güvenliği için Kıbrıs’ın devamlı büyük ehemmiyet taşıdığını kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, adanın Osmanlı devleti tarafınca İngilizlere kiralandığını sadece ilhak edilmesi sonrası Kıbrıs Türk halkının büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, adadaki Rum Yunan saldırılarını söyledi. 
 
İngiliz döneminde adadaki nüfusun değişmesiyle adanın Yunanistan’a bağlanmak istediğini sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin girişimleriyle adada Kıbrıs Türk halkının ortaklığıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, fakat “Enosis” hayalinden vazgeçmeyen Rum Yunan ikilisinin cumhuriyeti bozduğunu, Kıbrıs Türk halkına yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin buna sessiz kalmayarak 1974’e Sulh Harekatını başlattığını söyledi. 
 
Kıbrıs Türk halkının da bunun sonrası devletini kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta 50 yıl federal çatı altında bir antak kalma bulunması için müzakerelerin sürdüğünü sadece netice alınamadığını kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bu kapsamda iki devletli yeni siyaseti ortaya koyduklarını ifade ederek, KKTC devletinin her alanda kuvvetli bir devlet bulunduğunu, internasyonal kısıtlamalara karşın Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğini atama etme hakkı bulunduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle geleceğe güvenilir adımlarla yürümeye devam edeceğini belirtti. 
 
“Asla 1974 öncesine dönmeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, her yerde “bağımsızlık özgürlük devlet ve anavatan Türkiye’nin varlığının önemini” anlatmaya devam ettiklerini söylemiş oldu.  
 
Kıbrıs’ta bir anlaşmayı istediklerini, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü, KKTC devletinin yaşaması ve işbirliğine dayalı bir çözümü değerlendirebileceklerini ifade eden Tatar, iki devletin naturel kaynaklar, enerji mevzusunda ortaklık yapabileceğini kaydetti. 
 
Ulusal davayı Türkiye ile beraber yürüttüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi tarihe gömmeye hiçbir süre onay vermeyeceklerini söylemiş oldu. 
 
BM Genel Sekreterinin kişisel temsilcinin yeni yılda göreve başlayacağını sadece Kıbrıs Türk tarafı olarak egemenlik tanınmadan sonu belli olmayan bir sürece başlamayacakları mevzusundaki kati tavırlarını ortaya koyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni bir maceraya atılmayacaklarını dile getirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan Üniversitesi öğrencilerine başarılar da dileyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde mühim bir yere haiz olacaklarına inanç belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber başkanlığındaki senato toplantısına da katıldı. Senato üyeleriyle bir araya gelen Tatar’a, Üniversite hakkında bilgilendirilme de yapılmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sunum sonrası yapmış olduğu konuşmada, Ardahan’da bulunmaktan  sevinç duyduğunu ifade ederek, üniversiteye misafirperverliği için teşekkür etti, üniversitenin başarılarından dolayı yetkilileri kutladı. 
 
Ardahan’ın Türkiye için önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitenin bölgeye hayvancılık yanında ekonomik ve siyasal olmak suretiyle her alanda katkı sağladığını, üniversite ile bölgeye yaşam geldiğini belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, devletin Ardahan ve bölgeye verdiği değerin, bölgenin her alanda gelişmesine de katkıda bulunduğunu belirtti. 
 
KKTC’nin de Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle her alanda geliştiğini, bağımsız bir Türk devleti olarak Doğu Akdeniz’de yerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda da yerini aldığını altını çizdi, ulusal birlik beraberlik için çalışmaların, kazanımların önemine vurgu yapmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, büyüyen gelişen Türkiye Cumhuriyeti ile beraber KKTC’nin de gelişimini sürdüreceğini kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.