DOLAR
32,2760
EURO
34,7458
ALTIN
2.395,10
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi ve Maarif Okulu’nu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi ve Maarif Okulu’nu ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, bugünkü programı kapsamında ilk olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafınca finanse edilen ve Türkiye Sıhhat Bakanlığı himayesinde olan Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi’ni ziyaret etti.

Hastanede Cumhurbaşkanı Tatar’ı karşılayan Başhekim Dr. İlker Akar, Dostluk Hastanesi hakkında informasyon vererek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üstüne TİKA tarafınca bölgeye hizmet vermesi için meydana getirilen hastanenin bilhassa kalp cerrahisi alanında uzmanlaştığını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Tatar’a birimleri gezdiren ve sıhhat çalışanlarını tanıştıran Akar, Başhekim’in Türk, Başhekim Yardımcısı’nın Kırgız bulunduğunu, her iki ülkeden uzmanların hastanede çalıştığını söyledi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un talimatı üstüne hastanenin böbrek nakli hizmeti de vermeye başladığını kaydeden Dr. Akar, komşu ülkelerden hastaların da kendilerini tercihi ettiğini belirtti.

Dr. Akar 2 yıl süresince Kıbrıs’ta askeri hastanede hizmet verdiğini ve ülkedeki sıhhat sisteminin bildiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar:  “Türk doktorlarına güveniyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, ustalaşmış donanımlı imkanlara haiz Türkiye- Kırgız Hastanesi ve bölgeye verdiği imkanları görmüş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye’nin tıp alanında oldukça geliştiğini, bunun yansımalarının KKTC’de de görüldüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin sağlığa verdiği önemin son 20 yılda meydana getirilen emekler ve yatırımlardan görüldüğünü belirterek, pandemi dönemine işaret etti; sürecin, Türkiye’de ve hastane yapımı, aşı tedariği şeklinde Türkiye’nin yapmış olduğu desteklerle KKTC’de oldukça iyi yönetildiğini söylemiş oldu.

Gündemde devamlı iyi mi daha iyi hizmet verilebileceğinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, emek harcamaları devam eden Girne ve Güzelyurt hastaneleri, askeri hastanenin yeni binaya taşınması ve yakında temelleri atılacak 500 yataklı Lefkoşa Hastanesi’nden bahsetti. 

“Türk doktorlara güveniyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar tüm ekibi kutladı.

-Maarif Eğitim Kompleksi

Hastane ziyaretinin arkasından Türk Maarif Vakfı tarafınca oluşturulan Kırgızistan Maarif Okulu’nu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, eğitim kompleksi hakkında informasyon alarak, öğrencilerle bir araya geldi. 

Öğrencilere dost devlet KKTC’den geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Size Kıbrıs Türk evlatlarının selamını getirdim” dedi. 

Okul hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a informasyon veren Türkiye Maarif Vakfı Kırgızistan temsilcisi Hüsnü Bircan, 6 yaştan başlayarak lise son sınıfa kadar eğitim verdiklerini, öğrencilere,  ulusal yada internasyonal olmak suretiyle iki değişik müfredatta eğitim alma seçeneğini sunduklarını kaydetti.

Derslerin, Kırgızcanın yanında, Rusça, Türkçe ve İngilizce dillerinde verildiğini belirten Bircan, Cumhurbaşkanı Tatar’a okulu gezdirdi, armağan takdiminde bulunmuş oldu. 

Cumhurbaşkanı Tatar’a Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu ve Cumhurbaşkanlığı temsilcileri de birlikte rol aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.