DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon’da Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon’da Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon temasları kapsamında Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi. 

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yapmış olduğu konuşmada, 20 Temmuz 1974’ün bu yıl 50. Yıl dönümünü kutlayacaklarını ifade ederek, 50. Yıl dönümde Trabzon’da gazilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Rumlar’ın soykırım uyguladığı Kıbrıs Türk halkının mal ve can güvenliğini korumak için garantörlük haklarını kullanarak gerçekleştirdiğini  belirttiği sulh harekatında vazife alan gazileri şükranla ile şehitleri saygıyla andı. 
 
KKTC’nin bugün şehitler ve gaziler yardımıyla bağımsız bir Türk devleti olarak yerini aldığını ve ilelebet yaşayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, gazilerin tarihte yerini aldığını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri de dualarla anarak, KKTC’de Anadolu’nun her yerinden şehitler bulunduğunu söylemiş oldu, et ve tırnak şeklinde şanlı tarihe yakışır şekilde mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs’ta iki devletli siyaseti masaya getirdiğinden beridir kendisine destek veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, federal zeminde bir çözüm arayışının artık sona erdiğini, Türk askerinin adadan çıkacağı bir planı reddettiklerini belirterek, geleceği Türkiye ile beraber gördüklerini, o yüzden garantörlüğün ilelebet sürmesi icap ettiğini söylemiş oldu. 
 
Bunun koşul bulunduğunu her fırsatta haykırdığını ve asla bundan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın, bölgedeki zenginlikler ve gelişmelere bakıldığında Türkiye için önemine vurgu yapmış oldu. 
 
KKTC’nin, meydana getirilen yatırımlar ve geliştirilen projelerle bölgesinde kuvvetli bir devlet olarak yerini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğinde, denizlerde, havada oldukca kuvvetli kazanımlar elde ettiklerini söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin latife olsun diye kurulmadığını vurgulayarak, “büyük Türkiye ile bölgede yeni yüzyılda daha da gelişeceğini” kaydetti. 
 
50.yılda dünyaya büyük mesajlar verileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, devletin gelecek nesillere potansiyel gücüyle devredilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, aradaki ilişkilerin geliştirilmesi için de çalışmalara devam ettiklerini belirterek, KKTC’nin bugünlere gelmesinde ve geleceğe güvenilir adımlarla adım atması için verilen desteğe teşekkür etti. 
 
Gazileri, 50. Yılda, 20 Temmuz’da KKTC’de görmekten mutluluk duyacağını da belirten Cumhurbaşkanı Tatar, sulh refah mutluluk içinde bir yaşam için savaşım vermeye devam edeceklerini söylemiş oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.