DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Cumhurbaşkanı Tatar Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Tatar Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı Kabul Etti
A+
A-

Görüşmenin peşinden Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar izahat yapmış oldu.
OKTAY: “YENİ DÖNEMDE KKTC İLE ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE SIKI İŞ BİRLİĞİNDE ÇALIŞACAĞIZ”
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk devleti ve milleti adına Tatar’ı kutlama etti.
Oktay, demokrasi şöleni, bayramı çerçevesinde geçen bir sürecin başarıyla tamamlandığını ifade ederek, Tatar’a “Sizi yürekten kutlama ederim” dedi.
Yeni dönemde KKTC ile oldukça daha kuvvetli ve sıkı iş birliğinde emek harcayarak, ülkenin ve halkın refah seviyesini yükseltecek işler yapacaklarına inandıklarını ifade eden Oktay, Tatar ile pandemi döneminde ve Başbakanlığı döneminde yaptıkları çalışmalara işaret etti.
Su sıkıntısını yürekten hissettiklerini, öteki tüm alanlarda da yakın çalıştıklarını ifade eden Oktay, bu çalışmaların artacağına inandığını söylemiş oldu.
Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tatar ve eşini Ankara’da ağırlayacağını ifade ederek, KKTC’nin gelecek dönemde oldukça daha kuvvetli olacağını kaydetti.
“MARAŞ KONUSUNDA SONUNA KADAR YÜRÜYECEĞİZ”
46 yıl iyi niyet göstergesi olarak kapalı kalan Maraş problemininin çözümünün KKTC’ye ekonomik ve gezim yönünden kalkınma sağlayacağını ifade eden Oktay, Maraş şeklinde ülkenin geleceğini tesis edecek bir yerin farelere teslim edilmesinin doğru olmadığını söylemiş oldu.
Maraş mevzusunda sonuna kadar yürüyeceklerini ifade eden Oktay, her mevzuda Türkiye ile çalışmaya verdiği ehemmiyet için Tatar’a yürekten teşekkür etti.
Kıbrıs mevzusunun ortaklaşa davaları bulunduğunu ifade eden Oktay, Kıbrıs Türkü’nün siyasal eşitliği, egemenliği ve kaynakların hakça paylaşımının eğer olmazsa olmazları bulunduğunu kaydetti.
CUMHURBAŞKANI TATAR.”TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Oktay’ı görmekten oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile beraber ortaklaşa davanın yürütülmesinde oldukça emek harcadıklarını ve Türkiye’nin daima her alanda yanlarında bulunduğunu söylemiş oldu.
Demokrasi ve siyasal iradenin sandığa yansıdığını ifade eden Tatar, Kıbrıs görüşmelerinde de Türkiye ile beraber çalışacaklarını, Anavatan ile beraber ortak çıkarlar mevzusunda uyumlu bir çalışmayla mühim adımlar atacaklarını kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunması, Rum tarafının da yapmış olduğu yanlışları dünyaya göstermek için çalışacaklarını ifade eden Tatar, Türkiye’nin önerilmiş olduğu 5’li görüşme sürecinin ileriye taşınmasını da önemsediklerini söylemiş oldu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da teşekkür eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk resmi temasın Ankara’ya olacağını ifade ederek, “Biz daima Türkiye’nin desteğiyle KKTC’yi güçlendirdik, yeni dönemde de buna devam edeceğiz” dedi.
Arzusunun, Kıbrıs Türk halkının refah ve güvenliğinin ileriye taşınması bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının davasının ortaklaşa bir dava bulunduğunu kaydetti ve onurlu bir gelecek için artık yeter dediklerini kaydetti.
Maraş açılımının doğru bir karar bulunduğunu, ekonomik olarak, ülkenin geleceği açısından ehemmiyet taşıdığını işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bunun BM kararlarına ters düşmediğini, bu sebeple hak sahiplerine verileceğini ve bunun KKTC yönetiminde verileceğini kaydetti.
Tatar, Covid sürecinin de en iyi şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, Türkiye’nin katkılarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.