DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Umummilli Önder Haydar Aliyev’in Anıt Mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Umummilli Önder Haydar Aliyev’in Anıt Mezarını ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar ondan sonra 20 Ocak Şehitleri’nin yer almış olduğu Bakü Şehitler Hıyabanı’ndaki Sonsuz Ateş Anıtı ve Türk Şehitliği’ni de ziyaret ederek, çelenk ve karanfil bırakıp, Anı Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretlerinde Başbakan Ünal Üstel de birlikte rol aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anı Defteri’ne şunları yazdı:
“Yüce Türk Milleti’nin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz,
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak kardeş ülke Azerbaycan’a gerçekleştirdiğim ilk ziyaretim vesilesi ile bugün tinsel huzurunuzda bulunmaktan büyük onur duyuyorum.
Bakü’nün kurtulmasıyla sonlanan çarpışmalarda 1918 senesinde yazdığınız kahramanlık destanı ve kazandığınız zafer tarihe altın harflerle yazılmıştır. Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlığı ve mukaddes vatan topraklarının muhafazası için şehit düşerek makamların en yücesine eriştiniz. Türk ve Azerbaycan halkları, vazife azmi, üstün cesareti ve dostluğuyla destan yazan siz aziz şehitlerimizi ilelebet minnet ve şükranla anacaktır.
Gösterdiğiniz kahramanlık ve fedakârlık Azerbaycan ile olan kardeşliğimiz ve birliğimizin en somut göstergesidir. Bu fedakârlıktan aldığımız ilhamla, bir millet üç devlet inancıyla, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Azerbaycan dostluk ve dayanışmasının her alanda daha da gelişmesi ve güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
Azerbaycan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her bir köşesinde, vatan toprağı için canlarını düşünmeden feda eden kahraman şehitlerimiz ile Azerbaycan’ın tüm şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.