DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. müessese yıl dönümü sebebiyle “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” düzenledi.

 
Cumhurbaşkanlığı’nda yer edinen resepsiyona, konuk heyetler ve davetliler katıldı. 
 
Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın konukaları karşılamasıyla başladı.
 
Resepsiyonda, saygı duruşunda bulunulmuş oldu, İstiklal Marşı okundu. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu resepsiyonda, KKTC’nin 40’ncı yılı için yarışmayla belirlenen ve bestelenen KKTC 40. Yıl Marşı’nı da ilk kez seslendirdi. Gecede Mücahitler Marşı ve türkülerle müzik dinletisi de sunuldu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resepsiyonda yapmış olduğu konuşmada, KKTC’nin 40. Senesinde, Cumhuriyete yakışır bir halde düzenlenen kutlamalara katılan her insana teşekkür etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin, Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hürriyetinin simgesi bulunduğunu vurgulayarak, halkın bağımsız özgür onurlu yaşamı için devletin güçlenmesinin önemine vurgu yapmış oldu.
 
Devletin internasyonal alanda güçlenmesi için her alanda destek veren Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı da yad etti ve Denktaş’ın 40 yıl ilkin bugün KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak duyuru ettiğini anımsattı.
 
KKTC’nin internasyonal alanda bazı sıkıntıları olabileceğini sadece Kıbrıs Türk halkına yakışan şekilde geleceğe kuvvetli bir halde yürümek görevleri bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kutlamalara katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasını, Denktaş’ın; “Yürüyelim dostlar, bu cumhuriyet bu yaratı bizimdir” ifadeleriyle tamamladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.