DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar, Bakü’deki “Fotoğraf ve Geleneksel Giysiler Sergisi” açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar, Bakü’deki “Fotoğraf ve Geleneksel Giysiler Sergisi” açılışına katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” çerçevesinde düzenlenen “Fotoğraf ve Geleneksel Giysiler Sergisi”nin açılışına katılarak, sergiyi gezdi ve misafirlerle söyleşi etti.

Cumhurbaşkanı Tatar etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, Bakü’de zamanı bigün yaşadıklarını belirterek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü kaydetti. Aliyev ile Azerbaycan ziyaretinin anlamını ve kendileri için ne ifade ettiğini konuştuklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Hepinize selamları vardır” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devleti olarak Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile beraber dost ve kardeş ülke Azerbaycan ve öteki Türk devletleriyle ilişkilerini geliştirmek için muhteşem bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kıbrıs’ta iki ayrı halk bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizleri azınlık durumuna düşürmeye çalışan zihniyete karşı bizim asil mücadelemizin temelinde kültürümüz vardır” dedi. Sanatçılarla gurur duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kuvvetli bir kurul olarak Azerbaycan’da olduklarını, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e de söylediğini kaydetti.

Fotoğraf sergisinin Kıbrıs’ın güzelliklerini resmettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bazı fotoğrafların ise Kıbrıs tarihini yansıttığını söyledi.

“Bizim için en büyük zafer 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Sulh Harekatı” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mehmetçiğin adaya çıkışı, Mehmetçikle, Mücahitlerin beraber verdiği mücadelenin fotoğrafları bulunduğunu söylemiş oldu.
Cumhurbaşkanı Tatar, Fotoğrafçı Hasan Bağlar’ın, Kıbrıs’taki kelebek çeşitlerini fotoğrafladığına da dikkat çekti.

Kıbrıs Türkü’nün kuvvetli bir halk bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Her yerde varız, var olmaya devam edeceğiz ve başaracağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.