DOLAR
32,2810
EURO
35,0340
ALTIN
2.480,70
BIST
10.545,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Tatar’a Afyonkarahisar’da fahri doktora takdim edildi

Cumhurbaşkanı Tatar’a Afyonkarahisar’da fahri doktora takdim edildi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üniversitede “Güncel Problemler Işığında Kıbrıs ve Geleceği” temalı ilk dersi verdi  

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Afyon Kocatepe Üniversitesi’de fahri doktora takdim edildi. 
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi 2023-2024 Bilimsel nitelikli Yılı Açılış ve Fahri Doktora Törenine katılan Cumhurbaşkanı Tatar, burada “Güncel Problemler Işığında Kıbrıs ve Geleceği” temalı açılış dersini de verdi. 
 
Cumhurbaşkani Ersin Tatar’ı Afyon Kocatepe Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Kurultay Merkezi’nde yer edinen törende, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile üniversite yetkilileri karşıladı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a, Afyonkarahisar ziyaretinde KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu birlikte rol aldı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla süregelen törende, üniversitenin tanıtım filmi yayınlandı, müzik dinletisi sunuldu. 
 
Cumhurbaşkanlığı’nın hazırladığı “KKTC’nin yakın geleceği” temalı filmin gösterilmesinin peşinden Cumhurbaşkanı Tatar ilk dersi verdi. 
“Güncel Problemler Işığında Kıbrıs ve Geleceği” temalı açılış dersinde Cumhurbaskanı Tatar, üniversitenin yeni bilimsel nitelikli yılının başarı göstermiş geçmesini temenni etti, öğrencilere ve bilimsel nitelikli personele başarılar diledi. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün ziyaret etmiş olduğu Kocatepe’ye, KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı olarak çıkmaktan onur gurur duyduğunu söylemiş oldu, Türkiye Cumhuriyeti ve Türklük dünyası için bölgenin önemine vurgu yapmış oldu. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 100. Yılını kutladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, o gün Kocatepe’de alınan kararların bugünü inşa ettiğini kaydetti, büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca dostlarını andı. 
 
Kıbrıs adasının Osmanlı Devleti zamanında 80 bin şehit verilerek alındığını, uzun seneler burada Türklerin yargı sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs adasının İngilizlere kiralanması ve sonrasında yaşanmış olan Rum Yunan saldırıları ile “büyük Yunanistan yaratma” hayaliyle Türklerin adadan atılması için meydana getirilen saldırıları öğrencilere söyledi. 
 
Filistin’de bugün yaşananların ortada bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bazı çevrelerin “garantörlük artık çağ dışı kaldı”, “Türkiye’nin adada kalmasına gerek kalmamıştır” benzer biçimde söylemlerine karşı asla Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmeyeceklerini söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının gözünün, gönlünün hep Türkiye’de bulunduğunu, her şartta Türk halkının, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında bulunduğunu ifade ederek, tarihte Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduklarını, Kıbrıs Türk halkı olarak ulusal savaşım yıllarında da yok olma noktasından, 1960 cumhuriyetine ortak olduklarını, Türkiye’nin de tek taraflı müdahale hakkıyla bu cumhuriyete garantör ülke bulunduğunu söyledi. 
 
Sulh Harekatı ile 1974’te adaya sulh geldiğini, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bugün bölgede Türkiye’nin desteğiyle kuvvetli bir Türk devleti olarak yer aldıklarını söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs’ta iki devlet bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antak kalma olacaksa sadece iki devletin işbirliğine dayalı eşitlik temelinde bir antak kalma olabileceğine işaret etti. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Türk Devletleri Teşkilatı’na üye olduklarını, siyasal sorunlara izolasyonlara karşın eğitim gezim ziraat alanlarında geliştiğini ifade eden Tatar, KKTC’nin bölgede Dubai Singapur benzer biçimde bir çekicilik merkezi olma yolunda ilerlediğini, kuvvetli, potansiyeli yüksek Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle, öteki Türk devletlerinin de destek vermesi durumunda coğrafyasında kuvvetli bir halde gelişmeye devam edeceğini altını çizdi. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs zamanı ve Türk evveliyatına bakıldığında, en Cenup’de, potansiyel olarak kuvvetli bir halde devamlı gelişen ve birlik beraberlik içinde içsel ulusal değerlerle bir tüm olan KKTC devletinin yer aldığını açıkladı, beraber çalışmaya bir olmaya devam edeceklerini belirtti. 
 
Rumların tüm planlara “hayır” demesine karşın Avrupa Birliği’ne haksız bir halde tek taraflı alınmasının, Kıbrıs Türk halkının da izolasyonlar altında tutulmasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile beraber her alanda meydana getirilen çalışmalarla bu haksızlıklara karşı savaşım verdiklerini, ayrılmaz bir parça olduklarını kaydetti. 
 
Azerbaycan ile de meydana getirilen görüşmelere işaret eden Cumhurbaşkanı, Türk devletlerinin birlikteliği, yakın ilişkilerin, haksızlıklara karşı büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti. 
 
Kıbrıs’ta iki devletli çözümü savunduklarını, bunun için de mücadeleye, Rumların tüm engellemelerine karşın devam edeceklerini belirten Cumhurbaskanı Tatar, kendisini ağırlayan, Fahri doktora takdiminde bulunan üniversiteye teşekkür edildi. 
 
Konuşmaların peşinden Cumhurbaşkanı Tatar’a, üniversite rektörü tarafınca fahri doktora takdim edildi, cübbesi giydirildi. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Öğrencilerin, “Kıbrıs Türk’tür Türk duracak” çarpıcı sözleri eşliğinde takdim edilen fahri doktora, KKTC’nin bağımsızlık davasının başarıya ulaşmasında, internasyonal mahfillerde hakkıyla ve kararlılıkla temsil edilmesinde yürüttüğünüz etken faaliyetler ile KKTC’nin Türkiye ile sevinçte kıvançta ve acıda birlikte olmasına verdiğiniz üstün katkılardan dolayı üniversite senatosunun kararıyla” verildi.
 
Rektör Prof. Dr. Karakaş, yapmış olduğu açılış konuşmasında, yeni bilimsel nitelikli yılının başarı göstermiş geçmesini temenni etti, üniversite olarak Kıbrıs Türk halkının haklı davasında devamlı yanında bulunduğunu belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a üniversiteye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Karakaş, Filistin’e yönelik orantısız saldırıları kınadı, 6 Şubat depremimde yaşamını yitiren öğrenciler ile vatandaşları andı. 
 
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Senesinde, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.