DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Ekonomik ve toplumsal yapıyı güçlendirmek için Türkiye ile beraber çalışılmalı”

“Ekonomik ve toplumsal yapıyı güçlendirmek için Türkiye ile beraber çalışılmalı”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar çalıştayda yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin değişik bölgelerden temsilcileri Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti açıkladı.

250 bin üyelik bir oluşumun her insana nasip olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, üyelere selamlarını iletti.

Kıbrıs Adasının, jeopolitik ve jeostratejik önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Dünyası için Mavi Vatan ve hava sahasının güvenliğinden bahsetti.

“Doğu Akdeniz’deki bağımsız bir Türk devleti olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sulh, refah ve güvenin anahtarıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Dünyasından nakledilecek organik kaynakların güvenliği için Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemini söyledi, Bakü-Ceyhan hattı incelendiğinde Karpaz Burnu ile Ceyhan’ın yakınlığının görüldüğünü aktardı.

Bu yıl Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise 40’ncı yılının kutlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki devlet kurulurken büyük mücadeleler verildiğini kaydetti.

Kıbrıs’ta iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı bir çözüm modelini savunduklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta tek egemenliğe dayalı bir çözümle Avrupa Birliği içinde yer almayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta garantörlüğünün sona ereceğini ve adadan koparılarak, Doğu Akdeniz’deki gücünün zayıflatılacağına dikkat çekti.

Yabancılara meydana getirilen mal satışlarının yasalara, belli kurallara ve kısıtlamalara bağlı bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, güvenlik soruşturulması yapıldığını sadece yasalara karşın sözleşmelerle meydana getirilen alımlara dikkat edilmesi icap ettiğini açıkladı.

Anavatan Türkiye’den ülkedeki refahı yükseltecek ve gelişime katkı koyacak yatırımların önemine vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik ve toplumsal yapıyı güçlendirmek için beraber çalışılmasının önemine dikkat çekti.

Değişen teknolojinin gelişmesiyle kontakt araçlarıyla iki ülkedeki halkın birbirini artık yakından daha fazlaca takip etiğini ve gönül bağıyla bağlı olunduğunu görmenin mutluluğu içinde bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye’de sayısı artan havaalanları ve yeni Ercan Havaalanı ile ulaşım artık daha kolaydır. Aramızdaki münasebet ve iletişimin daha güçlenmesiyle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne refah getirebilmek, Türkiye ve Türk Dünyasıyla paylaşmanın içsel kıymeti büyüktür” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.