DOLAR
32,2760
EURO
34,7458
ALTIN
2.395,10
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

“Gezim faaliyetleri gelişmeye devam ediyor”

“Gezim faaliyetleri gelişmeye devam ediyor”
A+
A-
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, genel kurulda yapmış olduğu konuşmada, ekonomik getiri bakımından turizmin ülkenin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çekerek, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, gezim denildiğinde akıllara deniz, güneş, kum geldiğine işaret ederek, ülkenin zamanı ve kültürünün de mühim olduğuna ve değişik gezim modellerinin de ülkede geliştiğine dikkat çekti.
 
Gezim faaliyetlerinin yürütülmesi için insan kaynağının önemini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, gezim ile bağlantılı birçok yan sektörün de bulunduğunu dile getirdi.
 
Turizmde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir marka bulunduğunu ve bilinirliğinin de arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, devletin yapmış olduğu tanıtımlar yanında büyük oteller ve öteki gezim işletmelerinin de tanıtım emek harcamaları yaptığını kaydetti.
 
Turizmde meydana getirilen yatırımların küçümsenemeyeceğini ve istikrarın önemine vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “İstikrar; sulh, rahatlık ve güvendir. Bunlar turizme hizmet ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde bu mevzularda problemler yaşanmaktadır. Kıbrıs adasında 1974 yılından beridir sulh, rahatlık ve itimat olmasından dolayı turizmde yatırımlar yapılmaktadır ve ülkeye gezgin gelmektedir” dedi.
 
Pandemi döneminde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenli bir ülke bulunduğunun ispatlandığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, sıhhat sisteminin başarıyla sınavdan geçtiğini beyan etti.
 
Sıhhat turizmi için 45 değişik ülkeden temsilcinin ülkeye geldiğini ve ortak çalışabileceklerini kendisine ilettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, hastanelerin ve sıhhat sisteminin gelişmesiyle sıhhat turizmi mevzusunda potansiyelin ortaya çıktığını kaydetti.
 
Turizmde bazı sıkıntıların olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Hiçbir vakit karamsar olmadım. Ülkede gezim potansiyeli ve yetişmiş elemanlar var. Turizme bağlı değişik sektörlerde, insan kaynağımız var. Sıkıntıları aşacağız” diye konuştu. 
 
Turizmde Kıbrıs Rum tarafının yapmış olduğu engellemeleri kınadığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta bir antlaşma isteniyorsa, Şimal’de komşuları bulunduğunu kabul edecekler” ifadelerini kullandı.
 
Otellerdeki konaklamaların yanında konaklamaların evlerde gerçekleştiği eko gezim faaliyetlerinin de yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, devletin bu faaliyetleri kayıt altına alıp ve vergisini de alması gerektiğine vurgu yapmış oldu.
 
Küresel iklim krizini de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, arıtma ve çevre  mevzusunda devletin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirip, naturel zenginlikleri koruyup, gelecek nesillere güzelliklerin aktarılması icap ettiğini kaydetti.
 
Ercan Havaalanı’nın yeni terminal binası ve pistinin faaliyete geçmesiyle ülkeye daha oldukça gezgin ve büyük uçakların geleceğini ve tayyare biletlerinin fiyatlarının da düşeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Pandemi öncesi ülkeye gelen gezgin sayısının yakalandığını, gezgin sayısının 2 buçuk milyonun ve konaklama süresinin 5 güne yükseltilmesinin önemini altını çizdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.