DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“Girişimci kadınlarımızın güvenli adımlarla başarıya yürümeleri bizlere ümit veriyor”

“Girişimci kadınlarımızın güvenli adımlarla başarıya yürümeleri bizlere ümit veriyor”
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Girişimci Bayanlar Derneği (GİKAD) ve Türkiye Hanım Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğinde düzenlenen “İş’te Bayanlar 3’ncü Zirvesi’ne” katılarak bir konuşma gerçekleştirmiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar zirvede yapmış olduğu konuşmada, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen girişimci hanımefendileri ülkede görmenin mutluluğunu yaşadığını söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, yurtdışından gelen misafirleri selamlayarak, “Bugün gerçekleşen zirvede, geleceğe iyi mi güvenli adımlarla yürüyeceğimizi görüyorum. Burada 1 millet ve 3 devlet var. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan hanımlarını beraber görüyorum” dedi.
 
Kıbrıs’ta ve Türkiye’de verilen mücadelelerde bayanların büyük görevler üstlendiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kurtuluş Savaşı’nda bayanların sonuna kadar milletine haiz çıktığını belirtti.
 
Anadolu’da bayanlar savaşım verirken, Kıbrıs’ta da kendilerini izlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yaşını tamamladığını, yeni yüzyılın ise tüm Türk devletlerine pozitif yönde yansıyacağını kaydetti.
 
Amaçlarının uygar bir devlet olarak cinsiyet ayrımı yapılmadan cinsiyet eşitliğinin uygulanması bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun açmış olduğu sınavlarda bayanların daha başarıya ulaşmış bulunduğunu aktardı.
 
Hanımefendilerin devlet yönetiminde hak ettikleri bölgeleri aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iş dünyasında da girişimci bayanların sayısının arttığını altını çizdi.
 
Hanım girişimcileri gelecekte en iyi noktalarda görecek olmanın bahtiyarlığı içinde olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Hanımlarımıza güveniyoruz. Hedeflere güvenli adımlarla başarıya yürümeleri bizlere ümit veriyor. KKTC’nin bu şekilde güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmasının da mutluluğu içindeyiz. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Biz başarıya ulaşmış Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız. Sizlere güveniyorum fazlaca işler başarmaya devam edeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.