DOLAR
32,2805
EURO
34,7915
ALTIN
2.436,26
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
19°C

Londra’dan ayrılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de temaslarda bulunacak

Londra’dan ayrılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de temaslarda bulunacak
A+
A-

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da, KKTC’nin 40. kurum yıl dönümü kutlamalarına katıldı, Türk okullarını ziyaret etti, Kıbrıs Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi ve İngiliz parlamentosunda temaslarda bulunup, İngiliz parlamenterlerle Kıbrıs problemininin çözümüne yönelik değerlendirmeler yapmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de, KKTC Londra Temsilciliği ve Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafınca düzenlenen Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Yıl kutlamalarında vatandaşlarla bir araya geldi, Dr. Fazıl Ufak Türk Okulu ile Rauf R. Denktaş Türk Okulu’nda öğrencilerin, öğretmenleri ile hazırladığı kutlama programlarını izledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da panele katıldı, basına röportaj verdi, tv programına katıldı ve Kıbrıs zamanı, Kıbrıs problemi ile Kıbrıs Türk tarafının iki devletli çözüm vizyonunu söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Londra merkezli Talk TV’de Peter Cardwell’in sunmuş olduğu canlı yayına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Tatar programda, Kıbrıs problemi, iki devlet temelindeki çözüm vizyonu ve KKTC ile ilgili soruları yanıtladı, Kıbrıs Türk halkına yönelik engelleme ve haksızlıklara değindi, İngiltere’yi, Kıbrıs siyasetini, ada gerçeklerine nazaran tekrardan gözden geçirmeye çağırdı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Parlamentosu’nda da yoğun temaslarda bulunmuş oldu. İngiliz parlamenterlerle görüşen Tatar, İngiltere hükümetinden, Kıbrıs siyasetini, gerçeklere dayalı bir halde tekrardan gözden geçirmesini istedi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’dan Kıbrıs’a da çevrimiçi bağlanarak, Avrupa Komisyonu Genel Direktörü Mario Nava ile online toplantı yapmış oldu, Kıbrıs Türk halkının beklenti ve taleplerini iletti. 
 
Islam Channel’e mülakat veren ve burada düzenlenen toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Tatar, Imperial Kolej’de yer edinen panele de katıldı. 
 
Eddie Ertan ev sahipliğinde Kıbrıslı Türk iş insanları ve toplumun önde gelenleri ile de görüşen Cumhurbaşkanı Tatar, ek olarak Londra’da, İngiltere’nin önde gelen gazetecileri ile görüştü, Kıbrıs sorununu ve iki devletli çözüm vizyonunu söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bu çerçevede BBC, Daily Express, GB News, Daily Mail ve The Sun temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Oxford Üniversitesi’nde de konuşma veren Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarının son gününü parlamentoya ayırdı. 
 
İngiltere parlamentosunda milletvekilleri ile görüşen Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşik Krallık Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Jeffrey Donaldson ile görüştü. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, parlamenterler ve İngiltere Kıbrıs Türk toplumu mensuplarıyla yuvarlak masa toplantısı da yapmış oldu. 
 
Toplantılar, Şimal Kıbrıs için Özgürlük ve Hakkaniyet Kampanyası (Freedom and Fairness for Northern Cyprus) organizasyonunda yapılmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’nin önde gelen fikir kuruluşlarından Royal United Services Institute’de (RUSI) yuvarlak masa toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, burada, Kıbrıs zamanı, Kıbrıs problemi ve iki devletli çözüm vizyonunu söyledi. 
 
Görüşmede, iki tarafın iş birliğine yönelik değerlendirme yapılmış oldu ve Kıbrıs’ın jeostratejik önemi ele alındı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Lordlar Kamarasında, üyeler Barones Nosheena Shaheen Mobarik ve Barones Meral Hüseyin Ece ile de görüştü. Tatar, ek olarak Lord Taylor of Holbeach ile de görüştü. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, son olarak Birleşik Krallık Parlamentosunda, Tutucu Parti Milletvekili Richard Bacon ile görüştü ve temaslarını tamamladı. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a, ziyaretlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Cumhurbaşkanlığı Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser birlikte rol aldı. 
 
Londra’dan ayrılan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nde de temaslarda bulunacak. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul üstünden gideceği Bilecik’teki temaslarının peşinden Konya’ya geçecek. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2023-2024 Bilimsel niteliği olan Yılı Açılış Törenine katılacak ve “Güncel Problemler Işığında Kıbrıs ve Geleceği” temalı konuşma meydana getirecek. Cumhurbaşkanı Tatar’a burada fahri doktora takdim edilecek. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, perşembe günü de Konya’yı ziyaret edecek. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Konya’da Kıbrıs Gazileri ile buluşacak ve 7.Konya Müdafa Endüstri Tedarikçi Buluşmaları Açılışına katılacak. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Selçuk Üniversitesi 2023-2024 Bilimsel niteliği olan Yılı Açılış Törenine de katılacak. Cumhurbaşkanı Tatar, burada “Güncel Problemler Işığında Kıbrıs ve Geleceği” temalı açılış hitabı meydana getirecek. Cumhurbaşkanı Tatar’a, Selçuk Üniversitesinde fahri doktora takdimi de yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.