DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Şampiyon Melekler için tek yürek olundu, birlik ve direnme yine canlandı”

“Şampiyon Melekler için tek yürek olundu, birlik ve direnme yine canlandı”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, törende yapmış olduğu konuşmada, 6 Şubat depreminin acılarının azalmadığını belirterek, Şampiyon Meleklerle birlikte toplamda 49 KKTC vatandaşının yaşamını yitirdiğini ve 53 bini aşkın insanoğlunun yaşamını kaybettiğini söylemiş oldu.

Zelzele gününde yaşananları anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, o günün sabahı devletin tüm kurum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun da yardımıyla uçuş izni bulunmamasına karşın uçakla devlet yetkililerinin ve ailelerin zelzele bölgesine taşındığını söyledi.

“Kıbrıs’ın kalbi orada atıyordu. Onları kurtaramadık fakat buraya getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “şampiyon melekler için ağlamaya devam ettiklerini, halkın tek yürek bulunduğunu” belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin gösterdiği mukavemetin yine canlandığını ve tüm dünyanın bunu gördüğünü, halkın acıyla mücadelesini birlik içinde sürdürdüğünü beyan etti.

“Bu acıyla beraber tek yürek olduk, bu acıyı beraber yaşıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, İranlı ressam ve karikatür sanatçısı Alireza Pakdel’in “Şampiyon Melekler” için çizdiği eserin bu acının, resmi ve feryadı bulunduğunu belirtti.

Ülke gençlerinin yalıtım ve ambargolar sebebiyle Türkiye’den başka hiçbir yerde spor yapamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Cenup Kıbrıs’taki zihniyetin hala daha engelleme uyguladığını belirtti.

İnsan haklarına aykırı bu muameleler sebebiyle gençlerin bir tek Türkiye’ye gidebileceğini, şampiyon meleklerin de şampiyon olduklarını ve Türkiye’ye gittiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin geri dönemediğini kaydetti.  Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünyanın haksızlık yapmış olduğu, kısıtladığı o yavrular o gece oradaydılar” dedi.

Zelzele sonrasındaki süreçte ilk saatlerde yaşananları özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Büyükelçi Feyzioğlu’nun hukukçu kimliğiyle resmi yazı yazılması gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu ve Bakanlar Kurulu’nun toplanarak resmi yazının ulaştırıldığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, devrin Türkiye Hakkaniyet Bakanı Bekir Bozdağ’a ulaşıldığını ve binanın durumunun zapta geçirildiğini, enkazdan parça alınarak delillerin yok edilmesinin önüne geçildiğini kaydetti.

Sürecin takip edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı ve hükümetin gereğinin yapılması için en üst düzeyde ileti verdiklerini belirtti.
Tatar, adaletin doğru sonucu vereceğine güvendiklerini beyan etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Şampiyon meleklerin” ailelerinin hakkaniyet mücadelelerini hayranlıkla izlediklerini belirterek, ailelerin dernek çerçevesinde toplandığını ve savaşım ettiğini, tüm halkın haykırışının bir noktada birleştiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “6 Şubat’ta İsias Otel’de hem şampiyon melekler hem de rehberler yaşamını yitirdi” diyerek, “onların da sesi olduk” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, anma törenine katılan Ulusal Müdafa eski Bakanı, eski Genelkurmay Başkanı ve TBMM Ulusal Müdafa Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’a ve milletvekillerine bugün bu acıyı paylaştıkları için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelere sabırlar, tüm ülkeye başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası dinletisinin arkasından etkinliğe katılanlar, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kurultay Sarayı önünde “ADALET” ifadesini oluşturarak, beyaz balonları sonsuzluğa bıraktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.