DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı müessese yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen “40’ıncı yıl Cumhuriyet Korteji”ni Cumhurbaşkanlığı’nda karşılayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı müessese yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen “40’ıncı yıl Cumhuriyet Korteji”ni Cumhurbaşkanlığı’nda karşılayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 
A+
A-

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı müessese yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Lefkoşa’da “40’ıncı yıl Cumhuriyet Korteji” yapılmış oldu. 
Cumhuriyet Korteji, Ulusal Eğitim Bakanlığı organizasyonunda, Lefkoşa bölge okullarından ve üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla başladı.  
100’er metrelik KKTC ve TC bayrakları ile Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Minik ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın fotoğraflarını taşıyan öğrenciler Ulusal Eğitim Bakanlığı önünden başlayarak Girne Kapısı’na yürüdü.
Girne Kapısı’nda Cumhurbaşkanlığı’nın organizasyonunda bir araya gelen halkla birleşen öğrenciler mahkemeler güzergahını izleyerek Cumhurbaşkanlığı’na ulaştı. 
Mehteran Birliği, Güvenlik Kuvvetleri bando ekibi ve askeri birliklerin eşlik etmiş olduğu kortejde, Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel,  Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öteki bazı bakan ve milletvekilleri ile bürokratlar hazır bulunmuş oldu.
KKTC’nin 40’ıncı müessese yıl dönümü kutlamaları için ülkede bulunan Türkiye ve Azerbaycan siyasal parti temsilcileri de kortej yürüyüşüne katıldı.
Kortejle Cumhurbaşkanlığı’na gelen öğrencileri ve halkı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karşıladı. 
Kutlama programı kapsamında, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’ndan Mustafa Uçar, “Bugün”, Mustafa Kemal Atatürk Meslek Lisesi’nden Sümeyya Yaşar “Ulusal Marş”, Esin Leman Lisesi’nden Burak Kozkıran “Özgürlük Türküsü” adlı şiirleri okudu. 
Cumhurbaşkanı Tatar: “Arzumuz, çocuklarımızı, gençlerimizi sulh, refah ve güvenlik içinde geleceğe güvenilir adımlarla taşımak”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, negatif hava koşullarında Cumhurbaşkanlığı’na yürüyen her insana teşekkürlerini ileterek, şimdiden bayramlarını kutladı. 
Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığının, özgürlüğünün ve varoluşunun teminatı ve simgesi olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni egemenlik temelinde yaşatmak için Anavatan Türkiye’nin desteğiyle büyük bir savaşım içinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar,  arzularının sulh, refah ve güvenlik içinde evlatları ve gençleri geleceğe güvenilir adımlara taşımak bulunduğunu altını çizdi. 
Filistin’de yaşananlara bakıldığında, dünyanın ne kadar acımasız olabileceğinin görüldüğünü kaydeden ve Kıbrıs Türk halkının da seneler ilkin bu adada katliamlar ve soykırımlar yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, sadece Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda, mukavemetçi ruhu ile Kıbrıs Türk halkının bunlara direndiğini ve destan yazdığını belirtti.
“Bizlerin temennisi bu Cumhuriyet’in ilelebet yaşamasıdır”
Cumhurbaşkanı Tatar, 40 yıl ilkin kurulan KKTC ile Kıbrıs’taki Türk varlığının daha da kökleştiğini söyleyerek, “Bizlerin temennisi bu Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaktır. Cumhuriyet’i, Kıbrıs Türk halkının varlığı ile bu coğrafyada, Doğu Akdeniz’de, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içinde Mavi Vatan’da ve göklerde hava sahasında,  her türlü ulusal çıkar ve ulusal menfaatler doğrultusunda, daha da güçlendirmektir” dedi.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “bu eserin yaşatılması, bu eserin güçlendirilmesi, ulusal geleceğimiz bakımından, fevkalâde mühim ve kıymetlidir” sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, evlatların ve gençlerin bu emaneti gelecekte daha da yükseklere çıkartması temennisinde bulunarak, “Gençlerimize, çocuklarımıza, yeni nesillere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Cenup Kıbrıs’a da, daima sulh için, refah için, bir antak kalma için egemenlik temelinde tüm bu meseleleri görüşebilecekleri çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Tüm Türk Dünyası’na, Anavatan Türkiye’ye merhaba olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının arkasından, Ulusal Müdafa Bakanlığı Mehteran Birliği’nin Cumhurbaşkanı’nı selamlaması ve halk dansları gösterisi ile Cumhuriyet Korteji sonlanmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.