DOLAR
32,2631
EURO
34,9089
ALTIN
2.437,34
BIST
10.174,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“TAK sergisindeki fotoğraflar, Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin ifadesidir”

“TAK sergisindeki fotoğraflar, Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin ifadesidir”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında ajansın kuruluşu için yönerge veren Kurucu Cumhurbaşkanı Raif Rauf Denktaş’a, Ajansa müdürlük meydana getiren Said Arif Terzioğlu, Kemal Aşık, Komut Ersoy ve Perihan Aziz’e teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün mücadelesini kısıtlı imkanlara ve bütçe sıkıntılarına karşın dünyaya duyurma görevini yürüten TAK’ın bugünkü durumuna, arzu edilen mali desteği görmeden gelebildiğini de altını çizdi.

Kendisi de haberden gelen biri olarak haberciliğin büyük mesuliyet getiren bir meslek bulunduğunu  düşündüğünü ifade eden Tatar, TAK’ta alın teri dökenlere ve hizmet vermekte olanlara teşekkür etti.

TAK binasının yenilenmesi için katkı koyan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’na teşekkür eden
Cumhurbaşkanı Tatar, TAK’ın yeni dönemde yeni bir binaya kavuşmasını da temenni ederek, TAK’ın bunu hak ettiğine inandığını belirtti.

Sergiye ve TAK’ın arşiv çalışmasına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, fotoğrafların altın değerinde bulunduğunu, dijitalleşme yardımıyla fotoğrafların geleceğe taşınacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bunlar Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin ifadesidir. Bunlar tüm dünyaya karşı verdiğimiz mücadelenin mihenk taşlarımızdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.