DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Ulusal Pediatri Kongresi tıp yaşamına büyük katkı sağlayacak 

Ulusal Pediatri Kongresi tıp yaşamına büyük katkı sağlayacak 
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçen yıl olduğu benzer biçimde bu yıl da pediatri uzmanlarını Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kongrenin tıp yaşamına büyük katkıları olacağını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, sağlıktaki gelişmelerin bilimsel bir çalışmada ele alındığına işaret ederek, pediatri ve çocuk sağlığı mevzularındaki gelişimleri gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.

Tıptaki gelişmelerin Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulandığını belirten 
Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi döneminde Türkiye Cumhuriyeti ile meydana getirilen ortaklık ve dayanışma ile Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sıhhat altyapısının geliştirildiğini altını çizdi.

Türk Dünyası ile yapılacak ortak kurultay ve bilimsel çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Tatar, işbirliğinin mühim bulunduğunu aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim’de 100’ncü kurum yıldönümünü kutlayacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca dostlarını saygıyla andı.

Gazze’deki hastane saldırısını kınayan Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte aynı acıları yaşayan bir halk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve mücahitlerin mücadelesiyle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduklarını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin minik bir ülke bulunduğunu sadece egemenlik hakları, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, ekonomik münhasır bölge için Türkiye ille beraber hareket edilmesiyle mavi vatanda büyük kazanımlar elde edileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, çocukluklarında Kıbrıs Türkü’nün iki mühim doktoru bulunduğunu, birinin özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Minik, ötekinin ise Binbaşı Nihat İlhan bulunduğunu söylemiş oldu.

Dr. Minik’ün, çadırlarda yaşayan halkın devamlı yanında olan, çocuk ve yaşlı her insana hizmet veren, savaşım meşalesini yakan şahıs bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, oldukça acı çeken bir tabip olan Hekim Binbaşı Nihat İlhan’ın ise eşini ve evlatlarını kaybettiğini öğrendiğinde “vatan sağ olsun” demesiyle yüreklerinde yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Hekim Binbaşı İlhan’ın, Kıbrıs Türkü’ne verdiği hizmetlerin unutulmasının mümkün olmadığını, Cumhurbaşkanı seçilince ilk ziyaret etmiş olduğu yerin Hekim Binbaşı Nihat İlhan’ın kabrinin de bulunmuş olduğu Elazığ bulunduğunu hatırlatarak kongreye katılanların içinde bulunan, Hekim Binbaşı Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ı selamladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, tabip olmanın kolay olmadığını belirterek, tabip babası olmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.