DOLAR
34,0242
EURO
38,0228
ALTIN
2.827,57
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Özge Yavuz Ayaz yazdı, dijital balık tüm balıkları yer! – KEM Analizi

28.10.2023 20:53
8
A+
A-
Özge Yavuz Ayaz yazdı, dijital balık tüm balıkları yer! – KEM Analizi

Koronavirüs ile değişen dünya düzeninde gelinen nokta ve alınan neticeleri Şimal Kıbrıs ekonomisi ve KKTC emlak sektöründe de görmeye başladık. En büyükler değil, en süratli hareket edenler değil, dijitalde kuvvetli şekilde var olanlar süreci kazanca çeviriyor. Peki bu sürece iyi mi gelindi? Kıbrıs Emlak Merkezi Gösterim Direktörü Özge Yavuz Ayaz yazdı…

Eskilerden bildiğimiz fazlaca güzel bir söz vardır. Büyük balık ufak balığı yer. Bilhassa iş hayatında durum böyleydi. Yatırımlar yüksek bütçeler gerektiriyordu. Minik balıklar fazlaca güzel projeler geliştirse dahi bu yükün altına giremiyorlar ve vazgeçiyorlardı. Büyük balıklar karlı olan her projelerini hayata geçirebiliyorlardı, maddi güç fazlaca önemliydi.

Sonrasında şartlar değişti firmalar büyüdü, kurumsallaştı. Karar verme mekanizmaları yavaşladı. Yönetim kurulu toplantıları, alınamayan ve geciken kararlar derken ciddi bir boşluk oluştu.

Yeni girişimciler bu boşluğu görerek ilerledi. Değişen teknolojinin nimetlerini de kullandı doğal olarak ki. Üstelik arada teknolojide üstünlük şeklinde yaşamsal bir fark vardı.

Büyük balık ufak balığı yer cümlemiz, “süratli balık büyük balığı yer” olarak değişti.

Teknoloji geliştikçe yaşam fazlaca süratli akmaya başladı, insanların beklemeye tahammülü kalmadı zira. Son zamanların hastalığı desek de çözümler de buna uygun olmalıydı. Yeni girişimciler ya da teknolojiye ayak uydurabilen süratli firmalar dikkat çekti.

Multiscreen dediğimiz aynı anda minimum 2 yada 3 ekrandan hedef pazar oluyoruz. Tv, bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. Değişik ekranlardan, aynı anda firmalar bizim aklımıza bir pazarlama stratejisi ile ulaşıyorlar ve anlık oluşan fikirlere yanıt bulamazsak yeni bir arayış içine giriyoruz. Yaşam süratli akıyor, düşüncelerimiz de o şekilde.

Genç girişimcilerin önü açıldı zaman içinde, değişik fikirler meydana getirmeye ve rekabet yaratmaya başladılar. Üstelik hızla karar verip aksiyon alabiliyorlardı. Anlık oluşan sorulara cevapları hazırdı.

Sadece şimdi yaşadığımız bir pandemi gerçeği var. Tüm dünyada iktisat durma noktasına geldi. İnsanların sağlıklarını korumak için bırakın seyahati kapıdan dahi çıkamadığı bir süreçten geçtik ve geçiyoruz.

Durum ve şartlar değişiyor.

Birinci dalga bitiyor ikinci dalga başlıyor. Aşı bulunuyor sadece ne kadar sürede tüm dünyada olur bilinmiyor. Fena senaryolar birbirini takip ediyor, yeni salgınlar konuşuluyor. Neticede dünyanın ekonomisini rayına oturtması için her 8-10 yılda bir yeni krize ihtiyacı var.

Hal bu şekilde olunca büyük balığı yiyen süratli balık da evrim geçirmek mecburiyetinde bırakıldı.

İşini online sistemlere taşıyanlar çalışmaya devam etti, online olmayanlar güzel bir dinlence yapmış oldu doğal olarak sağlıkları yerinde olduğu temennisiyle.

Süratli balığa takla attırdık dünyalı olarak.

Yeni sloganımız “Dijital balık tüm balıkları yer”

Hayırlı olsun hepimize..

Özge Yavuz Ayaz
Kıbrıs Emlak Merkezi

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.