DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

“Bir yıl süresince ekrana baktık, olumsuzluklar karnemize yansıdı”

30.09.2023 07:28
4
A+
A-

Devrim DEMİR

Çocuklar bu yılda karnelerini buruk aldı. 16 aydır yaşanmış olan salgın sebebiyle uzun bir süre karşı karşıya ara verilen eğitimde yaşanmış olan sıkıntılar bu yıl birçok öğrencinin karnesine de yansıdı. Hafta başı itibariyle yılsonu karnelerini faklı günlerde alan çocuklar, geçmiş yıllarda olduğu şeklinde mutlu değildi.

2021-2022 eğitim yılını ‘online’ bitiren çocuklar, karşı karşıya eğitimin başlamasını istedi.

Birçok talebe almış olduğu notlardan memnun değilken, ‘bütünlemeye’ kalan öğrenciler oldukça umutsuz konuştu.

Bilhassa lise son derslik öğrenciler, sınavlarda önlerine gelen sorularla gördükleri mevzular içinde oldukca fark bulunduğunu dile getirdi.

Karşı karşıya eğitimde olduğu şeklinde, anlamadıkları mevzuları online eğitim aldıkları sürede öğretmenleri ile paylaşma zamanları da olmadığına sitem eden öğrenciler, “Çok kötü iki yıl geçirdik. Kafamız oldukca karıştı ve olumsuzluklar sebebiyle gelecek yıllarımız için oldukca endişeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Çocuklar ‘umutsuz’…

Bu yılsonu bütünlemeye kalan çocuklar, notlarını düzeltmek için okul yollarını tuttu. Birçok talebe için karne notları hayal kırıklığı yaşatırken, bazı öğrenciler aynı sınıfı yine etmek istediğini söyledi.

Yaşadıkları kayıplar sebebiyle, birçok talebe üniversite hayallerini ertelediğini ifade ederken, bazı öğrenciler yeni eğitim senesinde ‘online’ eğitimi asla istemediklerini söylemiş oldu.


Öğrenciler YENİDÜZEN’e konuştu…

Begüm Gedik: “Kendime güveniyorum fakat iyi mi olacağını bilmiyorum”

Yeni eğitim senesinde Lise 2 olacağını ifade eden Begüm Gedik, son iki yılı ekrana bakarak geçirdiklerini söyledi. Bu yıl karşı karşıya eğitimden daha oldukca ‘online’ eğitimle yılı noktaladıklarını kaydeden Gedik, “Kafamız oldukca karıştı. Karşı karşıya eğitimden daha oldukca online eğitim gördük. Üniversite hayallerim var, kendime de güveniyorum fakat iyi mi olacağını benden bilmiyorum” şeklinde konuştu.


Şevket Evran: “Tüm olumsuzluklar karneme yansıdı”

Bu yıl 10. Derslik olacağını özetleyen Şevket Evran, oldukca fena iki yıl geçirdiklerini online derslerinden hiçbir şey anlamadığını ve bu olumsuzlukların da karnelerine yansıdığını söyledi. Oldukca dersinden bütünlemeye kaldığını ve bunun oldukca üzücü bulunduğunu kaydeden Şevket Evran, “Ümit ederim yeni eğitim senesinde kesintisiz karşı karşıya eğitime başlarız” dedi.


Raşit Ünerli: “Hiçbir şey öğrenemedik oldukca üzgünüm”

Online eğitimin tüm olumsuzluklarını yaşadığını özetleyen 9. Derslik talebesi Raşit Ünerli,” benim telefonum olmadığı için derslere katılma imkânım oldukca olmadı” dedi.

Maddi imkânsızlıklar sebebiyle tablet ve akıllı telefon temin edemediğini ailesinin de ‘tuşlu’ telefonu bulunduğunu özetleyen Ünerli,” 10. Derslik olacağım fakat birçok ders notum oldukca zayıf bütünlemeye giriyorum. İletişimde oldukça güçlük çektim, derslerimden kaldım, oldukca üzgünüm. Karşı karşıya eğitimin tekrardan başlamasını isterim” dedi.


Ayhan Üstünsoy: “Tedirginim, hiçbir şey bilmiyorum

Bu yıl bütünlemeye kaldığını geçmesi halinde lise son derslik talebesi olacağını belirten Ayhan Üstünsoy, oldukca fena eğitim yılı geçirdiklerini söyledi. Online derslerden hiçbir şey anlamadıklarını derslerinin de bundan oldukca etkilediğini ifade eden Üstünsoy, “Oldukca tedirginim, üniversiteye hazırlanabilecek miyim onu bile bilmiyorum” dedi.

Sınavda karşılarına çıkan sorular ve gördükleri konuların ararsında oldukca fark bulunduğunu da dile getiren Üstünsoy, “Ben artık karşı karşıya eğitimin olmasını isterim. Mevzuları daha iyi işler, anlamadıklarımızı öğretmenelrimize sorma şansımız olur. Online derslerde bu şekilde bir hakkımız, şansımız olmadı derslerimizin çoğunu kaçırdık” şeklinde konuştu.


Halil Cingöz: “Yeni eğitim yılı iyi mi olacak bilmiyorum”

Notlarının asla iç açıcı olmadığını son iki senenin fena tablosunun karnesine yansıdığını ifade eden Halil Cingöz,” Bütünlemeye giriyorum, tedirginim yeni eğitim yılının iyi mi olacağını bilmiyorum. Online derslere asla adapte olamadım. 10. Derslik bitecek ve 11. Derslik olacağım. Derslerimi karşı karşıya eğitimle düzeltebileceğime inanıyorum” dedi.


Ayşegül Çalışır: “Kaygılıyım, karşı karşıya eğitim artık başlasın”

İlkokuldan mezun olduktan sonrasında 6.sınıfta salgın sebebiyle eğitime ara verildiğini ve online eğitim aldıklarını özetleyen Ayşegül Çalışır, “Karşı karşıya eğitimin olmasını oldukca arzu ederdim. Derslerime katılmaya çalıştım, kaygılıyım ve yeni eğitim yılını şimdiden düşünüyorum. Karşı karşıya eğitimin başlamasını isterim” şeklinde konuştu.


Hüsniye Çalışır: “Online derslere oldukca önlemli katıldım”

Ortaokuldan mezun bulunduğunu oldukca sancılı bir dönem geçirdiklerini kaydeden Hüsniye Çalışır, BEAL ve 20 Temmuz imtihanlarına gireceğini kazanmak istediğini söyledi. Online eğitimde oldukca çalışmaya çaba ettiğini karşı karşıya eğitimin yerini hiçbir şeyin almadığını ifade eden Çalışır, “Başarılarım var fakat online değil karşı karşıya bir eğitim isterim. Online derslere oldukca önlemli katıldım, şundan dolayı son senemdi ve başarı göstermiş olmak istedim” dedi.


Hakan Atar:” Notlarım iyi fakat karşı karşıya eğitim isterim”

Bu yıl 7.derslik olacağını özetleyen Hakan Atar, online derslere katılmaya çaba gösterdiğini karnesinde notlarının oldukca iyi bulunduğunu söylemiş oldu. Dostlarını bir yıl daha görememekten yakınan Atar,” Bu yıl dilerim karşı karşıya eğitime geçeriz” dedi.


Mustafa Türker: “Telefon ekranına bakarak bir yılı tamamladım”

Yaşanmış olan olumsuzluklar sebebiyle son iki senedir hem öğretmen hem de arkadaşlarından uzak kaldığını söyleyen Mustafa Türker, “son iki senedir eğitimi telefon ekranına bakarak tamamladım” dedi. Bir üst sınıfa geçeceği için de oldukca tedirgin bulunduğunu ifade eden Türker, karşı karşıya eğitimin başlamasını istediğini kaydetti.

yd-destek-gorseli-165.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.