DOLAR
32,3276
EURO
34,7452
ALTIN
2.391,96
BIST
10.250,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Güneyde ortaokulların açılması 16 Mart’a ertelendi

Güneyde ortaokulların açılması 16 Mart’a ertelendi
26.03.2024 08:21
4
A+
A-

Kıbrıs’ın güneyinde normalleşme sürecine girilirken, vakaların tekrardan artış eğilimi göstermesi ile beraber ortaokulların açılması da 16 Mart’a ertelendi.

Olay ve hastaneye yatışların artması endişesinden dolayı kısıtlamaların “yavaş ve istikrarlı adımlarla” kaldırıldığını yazan Politis gazetesi, Kıbrıs Sağlı Bakanlığı’nın ise temas takip edeni, aşılama ve toplu testlerin üstünde durduğunu kaydetti.

Ortaokul öğrencilerinin okullarına 8 Mart’ta değil de 16 Mart’ta dönmelerine karar verildiğini yazan Politis, okulların açılabilmesi için tüm talebe ve personelin süratli kontrol sonucunun negatif olması gerektiği ve testlerin haftalık olarak tekrarlanacağını belirtti.

Kıbrıs’ın güneyinde 1 Mart’tan itibaren yeni gevşemeler uygulamaya girdi.

Sadece son günlerde, bilhassa Limasol bölgesinde vakalarda yaşanmış olan süratli artışlar sebebiyle epidemiyoloji uzmanlarını endişelendirdi.

Pozitiflik oranının yüzde 0,63’e ulaştığını yazan Politis, dün tespit edilen vakalardan 94’ünün Limasol bölgesiyle ilgili bulunduğunu belirtti.

Öte taraftan son günlerde tespit edilen vakalardaki artış yüzünden, Kıbrıs Sıhhat Bakanlığı’nın vakalarla ilgili verileri değerlendirmeye aldığını yazan gazete, 20-26 Şubat tarihleri arasındaki verilerin çözümleme edilmesi sonucunda 12 olay zinciri tespit ettiğini ve bunlardan 7’sinin Limasol, 5’inin de Lefkoşa’da bulunduğunu belirtti. Bir tanesi Lefkoşa, 4 tanesi de Limasol olmak suretiyle, bunlardan 5’inin okullarla ilgili bulunduğunu yazan gazete, okullarda ise toplam 190 olay tespit edildiğini ekledi. Bir çok durumda zincirin başındaki vakanın öğretmen olduğu, akabinde ise virüsün okuldaki öğrencilere ve öteki öğretmenlere yayılmış olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.