DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

HÜKÜMET’TEN ÖĞRETMENLER SENDİKALARI’NA ‘YASAL ÖNLEM’!..

HÜKÜMET’TEN ÖĞRETMENLER SENDİKALARI’NA ‘YASAL ÖNLEM’!..
25.03.2024 23:11
8
A+
A-

HÜKÜMET’TEN ÖĞRETMENLER SENDİKALARI’NA ‘YASAL ÖNLEM’!..

 

Hükümet, Öğretmen Sendikaları yöneticilerinin ÖDENEKLİ İZİN hakkını ortadan kaldıracak Öğretmenler (Değişim) Yasa Önerisi’ne Meclis Genel Kurulu’nda İVEDİLİK aldı.

Meltem SONAY

Hükümet, Öğretmen Sendikaları yöneticilerinin ÖDENEKLİ İZİN hakkını ortadan kaldıracak Öğretmenler (Değişim) Yasa Önerisi’ne Meclis Genel Kurulu’nda İVEDİLİK aldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün Meclis Genel Kurulu’nda ‘Bu sendikalar haddini aşmıştır’ dedi, Serdar Denktaş’ın yasa önerisine ilişkin İVEDİLİK istemini destekleyeceklerini belirtti.

CTP ve TDP’nin RET verdiği İVEDİLİK oylaması UBP ve DP’nin pozitif yönde oyları, ile oyçokluğunu buldu, Yasa Önerisi İVEDİLİKLE görüşülmek suretiyle ilgili MECLİS KOMİTESİ’ne havale edildi.

Başbakan Yardımcısı Denktaş: Bu bir intikam değil, örgütlenme hakkını ortadan kaldırmıyoruz

“Türkiye’de ve Avrupa’ya bakmış olduğunuzda orada iyi mi yürüyorsa bu işler burada da öyleki adım atması şeklindedir fikir… Tüm sendikaları kapsayacak şekilde düzenleme yapılacak, en kısa zamanda öteki sendikalar için de düzenlemeler Meclis’e gelecek.

Bu bir intikam değil, örgütlenme hakkını ortadan kaldırmıyoruz. Örgütlenmenin profesyonelce yapılmasına olanak tanıyoruz.

Öğretmenlerimizin hepsinin tarihsel anlamda bu günlere gelmemizde katkısı fazlaca büyüktür… Öğretmenlerimiz Türk Direnç Teşkilatı’nda da vazife almışlardır…”

Başbakan Özgürgün: Bu sendikalar haddini aşmıştır

“Öteki sendikalara ilişkin de benzer değişikliği Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Serdar Bey’in önerisi ile ivedilik istendi. Görüşümüz olumludur.

Sorumluluğun dışına çıkan ve haddini aşan sendikalar da var. Bu sendika yöneticileri hakikaten haddini aşmıştır. Sendikacılığın dışına çıkmıştır. Sen bu kadar, bu noktaya getirirsen doğal olarak ki biz daha ilkin Hükümet olarak bu tarz şeyleri tartıştık fakat bunun üstüne gelmesi… Bu yapılanlar bardağı taşırmıştır onu da söyleyeyim.”

CTP’den RET!.

Kalyoncu: Son günlerdeki harcamalar incelendiğinde bu gerekçenin samimi olmadığı görülüyor…

“Son günlerdeki harcamalar incelendiğinde bu açıkça görülecek ki, ‘KAMU MALİYESİNE EK YÜK getirmiş olduğu’ öne sürülen sebebi ile öğretmen sendikalarında bu şekilde bir düzenleme yapma samimi bir gerekçe değildir.”

Birikim Özgür: Ucuz politika…

“İntikam adına, mali gerekçeleri öne sürecek bu düzenleme kabul edilebilir değil. Bu mevzuyu ucuz siyasete alet ettiğiniz noktada bu ülkeye yazık etmiş olmuş olursunuz diye düşünüyorum…”

TDP’den de DESTEK YOK!..

Angolemli: Hesabı sorulacak…

“Bunun hesabı ne olursa olsun size sorulacaktır. Emeğin kazanımlarını elinden almak o denli da kolay değildir. Siz müşavir yaratmaya devam ederken, 2-3 öğretmenin kamu maliyesine ek külfet yarattığından bahsediyorsunuz…”

ÖDENEKLİ İZİN HAKKI KALKACAK!..

Hükümet, hazırladığı Öğretmenler (Değişim) Yasa Önerisi ile SADECE Öğretmen Sendikaları yöneticilerinin görevleri süresince ÖDENEKLİ İZİN hakkını kaldırmaya hazırlanıyor…

SADECE 14 GÜN ÖDENEKLİ İZİN HAKKI

UBP ve DP Milletvekilleri yanı sıra Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy’un da imzası ile Meclis’e sunulan Yasa Önerisi, KTÖS ve KTOEÖS’ün üçer yöneticisine tanınan vazife süresince ÖDENEKSİZ İZİN HAKKI’nın kaldırılmasını, senelik izinlerine ek olarak SADECE 14 GÜN ÖDENEKLİ İZİN HAKKI tanınmasını düzenliyor…

 

Kamu maliyesine EK YÜK!..

Yasa Önerisi’nin Genel Öne sürülen sebebi’nde, iki sendikanın her birinin yetkili organlarınca atanacak üç yöneticisine görevleri süresince ödenekli müsaade edilmesinin, öğretmenlik hizmeti vermesi için istihdam edilen bu kişilerin mesleklerini icra etmelerine engel olduğu ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra, eğitim ve öğretimin aksamaması için bu kişilerin görevini yapmak suretiyle yeni istihdamlar yapılmasının da mecburi hale geldiği belirtilirken, bu durumun KAMU MALİYESİNE EK YÜK getirmiş olduğu vurgulanıyor. UBP, DP ve Bağımsız Milletvekili Taçoy imzalı Yasa Önerisi’nin bu sakıncaları ortadan kaldırmak suretiyle hazırlandığı da belirtiliyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.