DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İlim Final başarı geleneğini sürdürdü

27.08.2023 02:06
9
A+
A-

 

İlim Final Dershanesi’nden meydana getirilen açıklamada 96.50 puan averajı ile Gazi Yuca’nın  Gazimağusa TMK birincisi ve KKTC üçüncüsü,  Deniz Sahil’ın KGS-2 sınavında 98 puanla TMK Gazimağusa Birincisi ve KKTC ikincisi, Toprak Altuntaş’ın 95.50 puan averajıyla KKTC ve Lefkoşa TMK Beşincisi geldiği açıklandı.

Ülke eğitimine uzun senelerdir hizmet verirken başarıyı anane haline getirmenin gururunu yaşadıkları anlatılan İlim Final Dershaneleri açıklamasında öğrencilerin dün bir araya getirilerek başarılarının kutlandığı, toplu anı fotoğrafı çektirildiği açıklandı. Açıklamada;

‘’Bu zor dönemde; öğrencilerimize bir aile ortamı yaratmaya çalıştık. Öğrencileri asla yarış atına çevirmeden, onların duygularına ve çocukluklarına dikkat ederek geçirdik bu süreci. Çalışmalarımızı dershane ortamında fakat hususi ders formatında yürüttük. Sual çözümlerini haftalık takip ettik ve eksikliklerini tamamladık. Bugün, bu formatla hazırlanan öğrencilerimizin %75’i Kolejli olmuştur. Alın teri döken tüm öğretmenlerine teşekkür eder; ailelerini kutlama ederiz.” denildi.

Gazi Yuca

Tertipli sual çözerek bu başarıyı elde ettiğini belirten 96.50 puan ortalamalı Gazimağusa TMK Birincisi ve KKTC Üçüncüsü Gazi Yuca, üstünde emeği olan tüm öğretmenlerine, dershaneye ve ailesine teşekkür etti.

‘’Bilhassa ailemin, arkadaşlarımın, yakın çevremin ve öğretmenlerimin üzerimde fazlaca büyük katkıları oldu, hepsine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’Her şeye karşın bu süreçte kendime ve aileme zaman ayırdım, gerektiğinde dinlendim, gerektiğinde sual çözdüm.’ dedi. Gelecek senelerde bu sınava hazırlanacak arkadaşlarına: ‘Stres yapmasınlar, motivasyonlarını düşürmesinler, uzun zamanda tertipli çalışsınlar.’’ dedi

Toprak Altuntaş

Sınava hazırlanırken kucak kucak sual çözdüğünü söyleyen 95.50 puanlı TMK ve Lefkoşa Birincisi Toprak Altuntaş; bu sınavda ezber yapmanın değil, sual çözerek mevzuları öğrenmenin daha mühim bulunduğunu söylemiş oldu.

‘’KGS aslına bakarsak zor bir imtihan değil. Tertipli çalışmak ve mevzuları günlük yeniden etmek gerekiyor. Tertipli yeniden yapınca son gün stres yapmıyorsunuz ve kendinizden güvenilir oluyorsunuz. Bu sınava beni hazırlayan tüm öğretmenlerime buradan teşekkür ederim.  Ek olarak benden alın terini asla esirgemeyen anneme bilhassa teşekkür etmek isterim. Gelecekte, tenis sporunu daha da ilerletmeyi düşüyorum; fakat meslek olarak şimdilik Tayyare Mühendisliğini düşünüyorum.’’ dedi.

Deniz Sahil

Fazlaca mutlu bulunduğunu söyleyen 98 puanlı Gazimağusa Birincisi ve KKTC İkincisi Deniz Sahil, duygularını şu şekilde dile getirdi: ‘’Tertipli çalıştım, mevzuları yeniden yaptım, sual çözdüm. Fakat oyun oynamaya da muhakkak vakit ayırdım. Akrabalarım her mevzuda bana destek oldu; onlara ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. KGS-2’de ilk sınavda deneyim kazandığım için, daha sakin durdum ve güzel bir netice aldım. Aslına bakarsak her imtihan bir halde bizi daha kuvvetli yapıyor.’’ şeklinde konuştu. 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.