DAÜ-SEN, “Şimal Kıbrıs’ın Covid-19’suz, güvenli bir alan haline getirilebileceğini vurgulayarak, hükümetin güvenli ülke uygulamasını 1 Temmuz’dan sonrasında terk ettiğini savundu.
Sendikadan meydana getirilen yazılı açıklamada, karşı karşıya eğitime başlanamamasının hükümet politikalarından kaynaklandığı ifade ederek, “Bakanlar Kurulu bir süre ilkin mezuniyet durumundaki öğrencilerin uygulama dersleri ve stajlarının karşı karşıya yapılmasına yönelik bir karar almıştır. Buna ek olarak öğretimin %40 oranında çevrimiçi, %60 oranında ise karşı karşıya yapılmasını kararlaştırmıştır. Benzer bir karar Sonbahar Periyodu için de alınmış sadece uygulanamamıştır.” ifadelerine yer verildi.
Mahalli bulaşın bitirilmesi, ülkeye girişlerin karantinaya bağlanması ve risk gruplarının aşılanmasıyla Covid-19’suz güvenli bir ülke yaratılabileceği vurgulanan açıklamada, “Bugünkü şartlarda KKTC Bakanlar Kurulu’nun %40 çevrimiçi, %60 karşı karşıya kararının uygulanması mümkün müdür? Bu karar mahalli bulaşın sona erdirilmesi, ülkeye güvenli girişlerin sağlanması, eğitimcilere ve tüm riskli gruplara aşı yapılması durumunda hayata geçirilebilir.” denildi.
Gelinen noktada mahalli bulaşın hala denetim altına alınamadığı, 3 haftalık kapanmanın dahi bulaşı bitirmediği belirtilerek, karşı karşıya eğitimin zemininin; mahalli bulaşın bitirilmesi ve denetim altına alınması, karantinalı ve kontrollü girişlerin sağlanması ve tüm risk grupları ile eğitimde etken çalışacak kesimlerin aşılanmasının tamamlanması olduğu yinelendi.
Açıklamada,” Karşı karşıya eğitim mümkündür, sadece emin bir halde güvenli ülke politikası uygulanmalı ve en erken zamanda lüzumlu koşullar gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde, 2020 Sonbahar döneminde kaçırılan fırsat, önümüzdeki süreçte de kaçırılacaktır” denildi.