DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

“Kemal Deniz Dana derhal özür dilemelidir”

10.10.2023 19:31
5
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 40 okulun su depolarından sulara koli basili çıkması sonrasında Sıhhat Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın açıklamalarını kınadı. Sendikadan meydana getirilen açıklamada Dana’nın vakası ört pas etmek yerine çıkıp özür dilemesi gerektiği ifade edildi.

Sendika Başkanı Emel Tel’in yapmış olduğu izahat şu şekilde;

“Kırk okulun su depolarından alınan numuneler sonucunda sulara koli basili karıştığı ortaya çıktı. Okullarımız 8 Eylül’de açıldı.  Su tahlilleri 1 Ekim’de yapılmış oldu ve 3 Ekim’de Dairenin eline ulaştı. Tahlil neticeleri 12 Ekim’de Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Bir aydan fazla bir süre de çocuklarımız bu suları ya içti, ya da kullandı. Ümit ederim, evlatlarımızın sağlığı yerindedir.

Sıhhat Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana bir aylık bir gecikmenin hesabını vermek yerine, bir TV programında suların kirliliği ile ilgili tüm sorumluluğu okul müdürlerimize yıkmaya çalıştı.  Sn. Dana’nın tavrı softa şaşırtmasından başka bir şey değildir. Okul müdürlerinin görevleri Öğretmenler Yasasının 22.maddesinde belirlenmiştir.

Sıhhat Bakanlığı denetimleri zamanında yapmamış, Eğitim Bakanlığı temizlik giderleri ile ilgili okullara bütçe ayırmamıştır. Su depolarında sağlıkla ilgili negatif bir durum tespit edilmişse, bu mevzu da temel görevli Sıhhat Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’dır.

Sn. Dana yasayı bilmeden, mevzuyu araştırmadan, evlatların sağlığı ile ilgili Eğitim Bakanlığı’nın yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini denetlemeden okul müdürlerini suçlamasını kabul etmiyoruz. Resmi olmayan açıklamaları ile okul müdürlerini zan altında bırakan Sn. Dana, sorumsuzluğunu örtmek yerine okul yöneticilerinden özür dilemelidir.

Sn. Dana bilmelisiniz ki:

Okullar yazları da açıktır. Hademeler ve okul yöneticileri belirli aralıklarla okul da görevlerinin başlangıcında olur.

Her okul yöneticisi, her ay sonu Eğitim Bakanlığı’na okul ile ilgili raporlarını göndermektedir.

Öğretmenler Yasasının 22. Maddesinde mevzu ile ilgili bir görevleri olmamasına karşın okul müdürleri, okullar açılmadan su depolarını boşaltıp, temizletirler. Eğitim Bakanlığının okulların depo temizliğine bir kuruş katkısı yoktur.

Eğitim Bakanlığı okullara bütçe oluşturmamıştır. Temizlik malzemelerini okullara göndermemiştir.

Sn Dana, içilebilir yada kullanılabilir su kaynaklarının güvenli bir halde evlere, iş yerlerine ve kamusal alanlara ulaşmasının sağlanması ve korunması sizin dairenizin görevi değil mi?

Sn. Dana, okul temel bir kamusal kurumdur. İta amiri ise Eğitim Bakanlığı’dır. Özetle müsteşarlık koltuğunu işgal ettiğiniz devletinizin bir kurumudur. Temel Sıhhat Dairesi’nin görevi okullar açılmadan depoları çözümleme edip, tedbir almak değil mi?

Sn. Dana, okulların depolarına verilen suyun deposu neredendir?  Ana kaynaklar, ana depolar ve asrın projesinden gelen su da çözümleme edildi mi?

Sn. Dana, siz bizim okul müdürlerimizi suçlayamazsınız. Sizin muhatabınız Eğitim Bakanlığı’dır. Eğitim Bakanından bir izahat duydunuz mu?

Sn. Dana her insana yasaları bilmeden görevlerini hatırlattınız, suçladınız. Peki, Sıhhat Bakanlığı asli görevini yapıyor mu?

Sn. Dana sizin de dediğiniz benzer biçimde çocuklarımızı koli biçim bakterili su kullanmak durumunda bakmaya hakkınız yoktur”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.