DOLAR
32,2036
EURO
35,0110
ALTIN
2.515,78
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Akıllı Basri Estate Direktörü Akıllı Basri Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Akıllı Basri Estate Direktörü Akıllı Basri Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
21.09.2023 01:04
2
A+
A-

Son dönemde Şimal Kıbrıs’a hangi ülkelerden talep var, nerede yatırım yapıyorlar? Akıllı Basri Estate Direktörü Akıllı Basri Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için değerlendirdi. Detaylar röportajımızda..

zeki basri mağusa

Son dönemde İskele Long Beach bölgesi yatırımcı mevzusunda yoğun günler yaşıyor. Peki en fazlaca hangi ülkeden talep alıyor ve hangi gayrimenkuller satılıyor? Yabancı yatırımcılar Şimal Kıbrıs’ı niçin tercih ediyorlar? Şimal Kıbrıs’ta yatırım yaparken nelere dikkat etmeliler? Tüm soruların yanıtını Akıllı Basri cevaplıyor.

Keyifli okumalar..

“Yabancı Yatırımcının Önceliği Refah”

Yabancı yatırımcılar niçin Şimal Kıbrıs’ı tercih ediyor?

Yabancı yatırımcı için rahat bir bölgede yaşamak fazlaca mühim. Şimal Kıbrıs’ın bu şekilde bir pozitif yanları var ve bu yüzden de yatırımcı çekiyor.

İran olsun, Ukrayna olsun, Rusya olsun, bu ülkeler şuan karışık. Bir yerde harp var öteki yerde baskı. Bu şekilde olunca Şimal Kıbrıs rahat yaşam için bu adaya geliyorlar, bütçeleri dahilinde uygun evler alıyorlar.

Daha fazlaca müşteriler kendi ülkelerindeki baskıdan dengesizlikten huzursuzluktan dolayı buraya gelirler.

“İtalya’dan Şimal Kıbrıs’a Yatırım Başladı”

Peki hangi ülkelerden ilgi yoğun aşama kaydediyor Şimal Kıbrıs, bilhassa hangi bölgeleri tercih ediyorlar?

Bizim alan kişi portföyümüz şu an için  İran.  Son dönemde İtalya’dan da gelmeye başladılar, oradan bir arayış var. Ek olarak Türkiye müşterisi de etken.

Ağırlıklı olarak İskele Long Beach bölgesini tercih ediyorlar..

“Yatırımın Geri Dönüşü Oldukca Süratli”

Yatırım düşünenler için şimal Kıbrıs kazançlı bir bölge mi? Niçin?

Şimal Kıbrıs kesinlikle kazançlı bir bölge.  Bu sebeple öteki ülkelere gore hem fiyat olarak hem vergilendirme sistemi olarak avantajlı. Bununla birlikte süratli amortisman süresine haiz.

Mesala lansman fırsatlarıyla yatırım yaptığında, proje tesliminden sonrasında daha yüksek fiyattan satabiliyorlar yada kira garantisi alabiliyorlar. Kira geliri de yüksek. Maksimum 7 yılda geri dönüş alabilirsiniz.

Mesela; Long beach bölgesinde 1+1 evi 350 pound kiraya verebilirsiniz. Geçen gün müşterime 2+1 evi 18 ay olarak 7300 pound tutara kiraladım.

“Tüm Tapuların Altında Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mührü Var”

Peki yatırımcıya tavsiyeniz nedir? Şimal Kıbrıs’ta yatırım yaparken neye dikkat etmeli?

Bilhassa yabancıların kesinlikle avukatları olması gerekiyor. Biz acente olarak istemeseler bile, kendi avukatlarımızı devreye sokuyoruz. Sonrasında mağduriyet yaşamamak için tedbiri baştan almak koşul. Bu kendi işimizin sıhhatli olması için. Ek olarak bir sözcü de tutmalarını istiyoruz. Bunun ücretini ödemek istemeyenler oluyor sadece biz mevzuda dikkatli davranıyoruz. Ne biz mağdur olalım ne onlar.

Mülk satın aldıklarında, oturma izni alabiliyorlar, banka hesabı açabiliyorlar. Bazı ülke vatandaşları için bu mühim bir detay. Sadece bunun için aldıkları evin değerinin üçte birini ödemeleri gerekiyor.

Koçan tipi mevzusunda fazlaca sual alıyorum. Tahsis koçan, eşdeğer koçan, Türk koçan.. Bunun bir anlamı bizlere gore yok. Sonuçta burada Şimal Kıbrıs Cumhuriyeti devleti var ve bir tapu veriyor size.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Akıllı Basri EstateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.