DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Anahtar teslim nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Anahtar teslim nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
07.11.2023 04:11
5
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan anahtar teslim ne demek? Anahtar teslim niçin mühim? Anahtar teslimin avantajları neler? Anahtar teslimle ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Anahtar teslim nedir?

“Anahtar teslim”, bitmiş konut demek. Kısaca bir yapının tüm vasıta, gereç ve işçiliği yüklenici şirket tarafınca karşılanıp bütünüyle eksiksiz tamamlanmış şekilde sahibine teslim edilmesi anlamına geliyor.

Bu tür konutlar inşaat müteahhit şirket tarafınca yapılır. Bundan dolayı yüklenici firmanın konutun tüm harcamalarını karşılar ve konutla ilgili her şey şirket tarafınca bitirilir. Sonrasında ise konut tamamlanmış bir hâlde alıcıya teslim edilir.

Anahtar teslim niçin mühim?

Konut satın alırken ister oturmak ister yatırım amaçlı olsun birçok seçenekle yüz yüze gelirsiniz. Konut bakarken topraktan ya da maketten satın alabilirsiniz. Bu tarz şeyleri yaparken daha çok kâr edebilirsiniz sadece bu tür satışlar birçok riski de bununla beraber getiriyor. Konutun zamanında tamamlanmaması ya da beklentilerinizi karşılamaması benzer biçimde durumlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple ev satın alırken anahtar teslim konutları tercih edebilirsiniz.

Anahtar teslimin avantajları nedir?

*Anahtar teslimli konut alımları en güvenli satış seçeneği olarak değerlendirilir.

*Topraktan ya da maketten konut alımında konutun bitmemesi ya da teslim süresinin gecikmesi benzer biçimde riskler söz mevzusu olabiliyor. Bu da tüketicileri mağdur edebiliyor. Sadece anahtar teslim konutta bu tür sıkıntılar yaşanmıyor. Bu tür konutlara derhal taşınmak mümkün olduğundan avantajlı.

*Bilhassa kiracı olanlar için mühim bir avantaj sunuyor. Anahtar teslimde kira ödemesi yapılması gerekmiyor. Derhal eve taşınmak mümkün oluyor. Böylece bu tür konutlar için konut kredisi kullananlar ek olarak kira ödemesi yapmayacağı için fazladan bir maliyette yüklenmemiş oluyor.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.