DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Arzu Aygın: “Pandemi tüm dünyada gayrimenkul sektörünü negatif etkiledi.”

Arzu Aygın: “Pandemi tüm dünyada gayrimenkul sektörünü negatif etkiledi.”
01.11.2023 01:19
3
A+
A-

Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın, corona virüs sebebiyle tüm dünyanın iyi mi etkilendiğini bilhassa gayrimenkul sektörünün negatif etkilendiğini söyledi. Detaylar röportajımızda.

COVID-19 hepimize her şeyden daha mühim olanın sıhhat bulunduğunu bir kez daha hatırlattı.

Corona virüsün tüm dünyada tesirleri görülüyor. Bazı sektörler hariç tüm piyasanın negatif etkilendiği bir dönemdeyiz. Peki gayrimenkul sektörünü iyi mi bir süreç bekliyor?

Bilgileri Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın konu alıyor..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Maalesef birçok ülkeyi tesiri altına alan Corona virüsü Şimal Kıbrıs için de sağlığımızı mühim seviyede tehdit eden bir salgın olmuştur. Devletimizin ivedilikle almış olduğu kararlar doğrultusunda karantina sürecimiz devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağı 10 Nisan 2020’ye kadar yürürlüktedir.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Şirketimiz 13 Mart Cuma günü tüm ofis faaliyetlerini durdurulması kuralına uyarak kapatılmıştır. Sıhhat tehdidinin bu kadar yüksek olduğu bu salgın döneminde ofis faaliyetlerimize devam etmemiz esasen olanaksızdı. Bilhassa bizim şeklinde internasyonal etkinlik gösteren emlak acenteleri yurt dışından gelen yatırımcılardan dolayı risk grubunda yer verilmiştir. Ofis için tedbir almamız sadece bu şekilde mümkün oldu. Ofisimiz yine açılması sürecinde ise doğal olarak ki tüm genel sıhhat kuralları en yüksek seviyede uygulanacaktır.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Bu zor günlerde bir tek web üstünden etkinlik göstermekteyiz. Yurtdışındaki müşterilerimizle e-mail vasıtasıyla haberleşip, ertelenen seyahatleri tekrardan organize etmeye çalışıyoruz. Doğal olarak bu devrin ne kadar uzun süreceğini bilmediğimiz için belirsizlik söz mevzusu. Gene de alan kişi memnuniyeti ve yakın ilginin her zamanki şeklinde bizlere geri dönüş sağlayacağını düşünüyoruz. Dürüst olmak gerekirse bu durumda elimizden başka bir şey gelmiyor. Sokağa çıkma yasağı olan bu zamanda müşterilerimize gayrimenkulleri yerinde gösteremediğimiz ve tapu ofislerimiz etkinlik göstermediğinden satış esasen söz mevzusu değildir. Yatırımcılarımıza web üstünden informasyon verme ve tanıtım yapma faaliyetlerimiz tüm ekip dostlarım tarafınca detaylı bir halde devam etmektedir.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Corona virüs salgını şüphesiz tüm dünyada gayrimenkul sektörünü negatif etkilemiştir. İnsan sağlığının bu kadar ciddiyet taşımış olduğu bu zamanda ve bilhassa ölüm sayısının bu kadar artması şüphesiz yatırım yapma düşüncesini şimdilik ertelemiştir. Her insanın ailesini ve tüm insanlığı maksimum seviyede önemsediği ve geleceğinden kuşku etmiş olduğu bu zamanda yatırım yapması olanaksızdır. Şimal Kıbrıs’ın lokomotif sektörlerinden olan emlak sektörü maalesef bu salgından nasibini almıştır. Bence birçok krizi atlatmış olan sektörümüz, bu salgınla birlikte zor bir sınavdan geçecektir. Muhakkak ki, emlak sektörü ve bağlantılı öteki sektörlerin negatif etkiyi aşması vakit alacaktır.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Halkımıza ve yatırımcılarımıza mesajımız bu süreçte sağlığın önemini göz ardı etmemeleri ve kesinlikle risk almamalarıdır.

Sıhhat yoksa hakikaten hiçbir şeyin önemi yok. Bir tek kendi sağlığımızı değil, öteki tüm insanların da sağlığını düşünmek zorundayız.

Virüs tehdidi ortadan kalkınca Şimal Kıbrıs tekrardan eski günlerine dönecektir. Buna asla şüphemiz yok. Ben şahsen devletimizin ve yetkililerin virüs krizini oldukça iyi yönettiğini düşünüyorum. Bu süreçte hepimiz elinden gelenin en iyisini yapmalıdır. Bunun içinde bir tek ve bir tek “Evdekal” çağrılarına uymaları gerekmektedir. Virüs tehdidi sonrası Henry Charles Estates olarak kaldığımız yerden devam etmeyi ve yatırımcılarımıza tekrardan en iyi yatırım fırsatlarını sunmayı hedefliyoruz.

Etiketler: arzu aygın, Henry Charles EstatesEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.