DOLAR
32,2521
EURO
35,0607
ALTIN
2.465,92
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Balkon Dekorasyonu Iyi mi Olmalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Balkon Dekorasyonu Iyi mi Olmalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi
15.09.2023 20:26
3
A+
A-

Geçmişte bir nevi depolama kapasitesi olarak kullanılan balkonlar, dekorasyon fikirlerinin gelişmesiyle ve bilhassa de pandemiden sonrasında eve kapanma korkusu ile daha ferah ve kullanışlı alanlar olarak günümüzde yerini buldu.
Balkonunuza küçük dokunuşlarla keyifle vakit geçirebileceğiniz alanlar yaratmak için Kıbrıs Emlak Merkezi olarak hazırlamış olduğumuz içeriğe göz atın.

Birçok insanoğlunun imgesel büyük bahçeli, yeşil alanda yaşamak olsa da maalesef bu devamlı mümkün olmuyor.

Sadece evinizde bulunan balkonları küçük dokunuşlarla günün yorgunluğunu atabileceğiniz ve güzel havaların tadını evinizde çıkarabileceğiniz rahat yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

Balkonun fizyolojik özellikleri mühim

Balkonunuza iyi mi bir tasarım yapacağınızı belirlemeden ilkin balkonun fizyolojik özelliklerine bakılırsa iyi mi bir alan yaratmak istediğinize ve ihtiyaçlarınıza karar vermeniz gerekiyor.
Mesela balkonunuz ufak ve geniş mi yoksa uzun ve dar mı? Belirleyeceğiniz konseptin balkonun özelliklerine uygun olması gerekiyor.
Sonrasında istediğiniz özelliklere uygun bir konsept belirlemelisiniz. Alanın iyi mi olmasını istiyorsunuz? Rengarenk hareketli objeler mi yoksa daha mütevazi ve yumuşak renkler mi? Tüm bu tarz şeyleri belirledikten sonrasında geniş yada dar fark etmez, birkaç değişiklikle oturmaya doyamayacağınız, şık ve rahat alanlar oluşturabilirsiniz.

Balkon zemini

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonrasında değişikliğe balkon zemini ile başlayabilirsiniz. Fazlaca eski ve yıpranmış bir zemine sahipseniz rahat döşemelerle yada çim halı ile bunu değiştirebilirsiniz.
Balkon zeminlerinde kullanılan zemin malzemeleri olan seramik,karo, parke, ahşap, beton, ahşap görünümlü seramikler balkonun daha zarif ve daha sıhhatli bir zemine haiz olmasını sağlar. Balkon yer döşemesi çeşitleri içinde yer edinen ve en oldukca tercih edilen döşeme malzemesi olan yer karosu ekonomik olmasının yanında uygulaması da kolay olan bir araç-gereç. Balkon zemin kaplama malzemeleri içinde yer edinen ve su geçirmez özelliği ile malum seramikler hem de güzel duyu balkon dekorasyonları yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Su geçirmez balkon yer kaplama malzemelerinden biri de plastik esaslı PVC karolardır. Birbirlerine tutkal ile yapıştırılan ve su geçirmeyen PVC karolar öteki seçeneklere bakılırsa birazcık daha pahalıdır. Balkon içinde doğallığın ön planda olmasını istiyor ve ekonomik bir zemin kaplama malzemesi kullanmak istiyorsanız en ideal seçenek ahşap yer karosu yada balkon parkesi kullanabilirsiniz.

Balkonun eğer olmazsa olmazı çiçekler

Balkon dekorasyonunun eğer olmazsa olmazı çiçekler. Çiçeklerinizi değişik saksılarla dekore etmek sizin keyfinize kalmış.
Geniş bir balkonunuz var ise, tarzınıza uygun masa, sandalyeyle beraber yada rahat bir koltukla bir balkon oluşturabilir, saksılarda yetişebilen sebzeler ve çiçeklerle balkonlarınızı organik bahçelere dönüştürebilirsiniz.
Eğer kafi alanınız yoksa balkon demirlerinden sarkan askıları ya da tavana sabitlenen saksı tutucuları tercih edebilirsiniz.

Rahatlığınızı ön planda tutun

Balkonunuzda iyi mi bir konsept belirleyeceğinize karar verdikten sonrasında boya ve zemin değişimi ile işe başladınız.
Balkonun eğer olmazsa olmazı çiçekleri ve yeşillikleri de yerleştirdiniz. Sıra geldi konfor elde etmeye. Balkon dekorasyonu için eşya seçerken ne olursa olsun işlevselliğinin yanı sıra konfor sağlamasına da dikkat etmelisiniz.
Fazlaca yer kaplamayan, alanınızı kısıtlamayacak şekilde keyfinize bakılırsa mobilyalar yerleştirebilirsiniz. Ya da açılır kapanır şezlonglarla da gene aynı rahatlığı elde edebilirsiniz.

Balkon aydınlatması

Tüm hazırlıkları tamamladıktan sonrasında balkonunuza göz yormayacak renkte aydınlatma ile aydınlık verebilirsiniz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.