DOLAR
30,0999
EURO
32,7100
ALTIN
1.966,47
BIST
8.346,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
5°C
İstanbul
5°C
Gök Gürültülü
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Az Bulutlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C

Baştaşlar Construction Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baştaş Kimdir?

Baştaşlar Construction Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baştaş Kimdir?
15.09.2023 02:04
6
A+
A-

Alan kişi ilgisine bakılırsa projeler üretiyor. Metrekare değil, yaşam satıyor. Esentepe’ye kıymet katan konseptler geliştirerek Şimal Avrupa’ya satış yapıyor.

Baştaşlar Construction Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baştaş Kimdir?

Markalaşmaya ve profesyonelleşmeye ehemmiyet veriyor.

İnşaatçı, yarışçı, denizci, sivil cemiyet kurumlarında yönetici.

Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden Baştaşlar Construction Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baştaş Kimdir?

20 Kasım 1972 Gönyeli doğumlu olan Ahmet Baştaş, ilkokulu Şehit Tuncer İlkokulu’nda, liseyi 20 Temmuz Fen Lisesi’nde tamamladı. Üniversiteyi Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Kısmı’nde okudu. Askerlik görevini de gerçekleştirdikten sonrasında iş hayatına geçen Ahmet Baştaş, askerde de Güvenlik Kuvvetleri’nin mimarlığı yapmış oldu.

5 yaşlarında Gönyeli Spor Kulübü’nün alt yapısında futbola başladı ve 21 yaşına kadar devam etti. Genç ulusal ve A ulusal takımda oynadı. Ortaokulda oynadığı voleybol takımında Türkiye üçüncülüğü aldı. Deniz sporlarına da ilgisi olan Ahmet Baştaş özgür dalgıçlık yapmış oldu. Şimal Kıbrıs Off Road Derneği’nin kurucusu ve bununla beraber off road yarışçısı.

İş yaşamının yanında toplumsal derneklerde de etken olan Ahmet Baştaş, başta Gönyeli Spor Kulübü ve Gönyeli Avcılar Kulübü olmak suretiyle birçok dernek ve kulüpte yöneticilik yapmış oldu. Şu an kulüplere sponsorlukla destek vermeye devam ediyor. Esentepe Spor Kulübü, Gönyeli Spor Kulübü, Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü ve Çatalköy benzer biçimde kulüplere de sponsorluk desteği sürüyor.

Babasının müteahhit olmasından dolayı 9 yaşından beri inşaatlarda olan Ahmet Baştaş 26 yaşlarında Baştaşlar Construction’ı devraldı.

Ata Kardeşler olarak 1968 senesinde Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kayıtlı müteahhit olarak süregelen baba Ali Baştaş da mesleğe çıraklıktan geliyor. 400’e yakın toplumsal konut, meclis binası, Teknecik santrali gaz tribünleri, bir sürü hususi kurum ve kuruluşa da iş icra eden Ata Kardeşler büyük bir şirketti.

Ahmet Baştaş, üniversite yaşamı süresince inşaat şantiyelerinde vazife alarak sektöre temelden giriş yapmış oldu.
Ata Kardeşler’in ikinci şirketi olan Baştaşlar Construction’ı, 1998 senesinde baba Ali Baştaş ve amca Ömer Baştaş’tan devraldı.

26 yaşlarında Baştaşlar Construction’ı devralan Ahmet Baştaş, genç yaşına karşın sıkıntılı süreçlerden geçerek şirketi yavaş yavaş büyüttü. Ilkin taahhüt işleriyle sektöre giriş yapmış oldu. Hususi kurumlara, devlete, Güvenlik Kuvvetleri ve Sulh Kuvvetleri’ne taahhüt işi yapmış oldu.

Şimal Kıbrıs’ta ilk FİFA onaylı bileşik sahayı yapmış oldu.

Ahmet Baştaş, 2004 senesinde yap-sat sektörüne giriş yapmış oldu. Yap-sat ve taahhüt işlerini birlikte götürdü. 2013 senesinde yap-sata daha oldukca ağırlık vererek bu süreçte Girne Amerikan Üniversitesi’nin birkaç bölüm inşaatını tamamladı. Hastanesinin kargasını yapmış oldu. English School’un Nursery Kısmı’nü 4 ayda 3 bin m2 yaparak adada üstün derece elde etti.

Bir yanı kurumsal, bir yanı global, bir yanıyla da aile şirketi Baştaşlar Construction Direktörü Ahmet Baştaşlar, evli ve iki kız evladı babası.

Ahmet Baştaş, internasyonal bir yarışta şampiyon olmak, 5 yıl sonrasında tecrübelerini yazıya çevirmek ve çalışmaların ve tecrübelerin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla akademisyenlik yapmayı hedefliyor.

 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.