DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bir Mücadelenin Sonucu Anneler Günü

Bir Mücadelenin Sonucu Anneler Günü
02.09.2023 23:50
4
A+
A-

Sınırsız sevgileri, ödenmez fedakarlıkları.. Bir tek onlara adanmış bigün. Anneler Günü..
Anneler Günü’nün yaşanmış gerçek hikayesi Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Anneler Günü, annelerin sevgisi, fedakarlığı ve özverisi için kutlanan hususi bigün.

Bu günün zamanı aslına bakarsak antik kökene kadar uzanır sadece çağdaş son zamanların anneler günü dünyanın değişik bölgelerinde değişik günlerde kutlanıyor. Yaygın olarak mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan ‘Anneler Günü’nün gerçek hikayesinden  bahsedeceğiz.

 

Anneler Günü’nün gerçek hikayesi ABD Birleşik Devletleri’nde adım atar.

Anna Jarvis, 1864 senesinde 13 çocuklu bir annenin 10’uncu evladı olarak dünyaya gelir. Sadece ne yazık ki kardeşlerinden birçoğu ölür ve Anna, hayatta kalan 4 çocuktan biri olur.

1876 senesinde öğretmen olan Ann Reeves Jarvis, 12 yaşındaki kızı Anna Jarvis’in de aralarında bulunmuş olduğu öğrencilerine bir sabah şu şekilde der “Umuyorum ki bigün birileri insanlığa yapmış olduğu yardımlarından dolayı unutulmaz bir anneler gününde anılır”.

Anna’nın zihnine kazınan o gün, seneler sonrasında Anneler Günü’ne de esin olacaktı doğal olarak.

1905 yılı mayıs ayının ikinci pazar gününde annesini kaybettiğinde ona ömrünce kafi özenin gösterilmediğini düşünen Anna, 1907’de acısını dindirmek için dostlarıyla beraber mayıs ayının ikinci pazar günü, hayatta olan ya da olmayan tüm anneler için kutlama hayata geçirmeye adım atar.

Bu kutlama bir anane haline gelir ve 1908’de ilk Anneler Günü, Anna’nın annesinin 20 yıl öğretmenlik yapmış olduğu kilisede düzenlenen etkinlikte 407 çocuk ve annelerin katılımıyla kutlanır. Anna, katılımcılara annesinin en sevilmiş olduğu çiçek olan beyaz karanfil dağıtır.

Bu kutlama Temsilciler Meclisi tarafınca kabul görmeyince, Anna bugünün resmiyet kazanması için bir dava açar ve bu davanın sonunda bugün Anneler Günü olarak resmiyet kazanır. Devrin ABD Başkanı Woodrow Wilson da 1914’te bugünü resmi ‘Anneler Günü’ olarak duyuru eder.

Anna Jarvis, geçen vakit içinde Anneler Günü’nün ticari amaçlara alet edilmesinden rahatsız olur ve bununla savaşmak için tüm aile servetini harcar.

Tüm servetini bu ticarete dönüşmüş günü ortadan kaldırmak için harcayan Anna Jarvis, 1948 senesinde beş parasız ve tek başına bir sanatoryumda hayata gözlerini yumar…

 

Bir savaşım öyküsü olan Anneler Günü mübarek olsun!

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: anneler günüEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.