DOLAR
33,9908
EURO
37,8453
ALTIN
2.821,64
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Busy Bees Emlak Acentesi Direktörü Maria Jerome Gazimağusa Yeniboğaziçi Bölgesini Değerlendirdi

20.09.2023 07:45
7
A+
A-

Gazimağusa Yeniboğaziçi, senelerdir şehrin en popüler bölgelerinden biri. Hem sakin ve rahat bir yaşam sunuyor hem de şehre oldukca yakın. Yenibaoğaziçi bölgesinin konut fiyatlarını ve emlak sektöründeki gelişimleri Busy Bees Emlak Acentesi Direktörü Maria Jerome ile görüştük. Detaylar röportajımızda.

busy bees

Gazimağusa Yeniboğaziçi, zamanı dokusunu korumayı başarmış, hızla gelişen bir bölge.

Peki Yeniboğaziçi bölgesinde en oldukca talep gören konut tipi hangisi ve tutarları ne kadar? Bölgede satın alma ya da kiralama meydana getirecek olanlar nelere dikkat etmeli?

Tüm bu bilgileri Busy Bees Emlak Acentesi Direktörü Maria Jerome ile konuştuk..

Keyifli okumalar.

“Zamanı, Kültürü ve Ekonomisiyle Gazimağusa Yeniboğaziçi”

Bizlere Yeniboğaziçi bölgesinden bahseder misiniz?

Yeniboğaziçi (Ayios Seryios) Belediyesi, Gazimağusa iline bağlı sekiz köyden (Yeniboğaziçi, Mormenekşe, Alaniçi, Akova, Yıldırım, Atlılar, Sandallar ve Muratağa) oluşuyor. Belediye bölgesi 7.000’den azca nüfusa haiz ve ilçedeki en bakir alanlardan biri. Denize yakınlığı ve geçmiş zamanların kalıntıları bu bölgeyi coğrafi bir mücevher haline getiriyor.

Tarih

1974 öncesi, Yeniboğaziçi köyü hem Kıbrıslı Türk hem de Kıbrıslı Rumlardan oluşuyordu ve Kıbrıs’ın güneyindeki Larnaka bölgesinde bulunuyordu ve orijinal adı Aytotoro idi. 1974’te Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla beraber, Kıbrıslı Türkler bölgede kaldı. Yeniboğaziçi Belediyesi, 1980 senesinde resmen kuruldu ve aslen bir ana köy oldu. 2005 yılına kadar öteki yedi köy, bugünkü durumunu oluşturmak için Belediye’ye katıldı.

Iktisat

Bölge daha oldukca enginar yetiştiriciliği ve üretiminin yanı sıra ziraat ve hayvancılık üretimi ile tanınmakta ve bunlar bölge ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gezim bununla beraber (hem köylerde hem de deniz kıyısında) geleneksel restoranların bolluğu, Bizans ve Roma döneminden kalma antik kalıntılara turlar ve öteki gezinsel mekanlar da bölgenin mali kapasitesine katkıda bulunur.

 Yeniboğaziçi Belediyesi, sakinlerinin ve mahalli tarımın refahını teşvik etmek ve korumaktan gurur duymaktadır. Belediye, yavaş yiyecek ve yavaş yaşam kavramlarını günlük pratikte ve yaşamda uygularken Cittaslow etkinliğini destek sunar ve teşvik eder. Bölgede yaşayanlar bu yavaş ve sıhhatli yaşam tarzını ve geleneksel Kıbrıs kültürünün iyi yiyecek, el sanatları ve yavaş Akdeniz yaşamının geçmişine ve özgünlüğüne saygı göstererek memnuniyetle yaşarlar.

 “Yeniboğaziçi’nde Konut Tercihi: Müstakil Villalar”

Son zamanlarda Yeniboğaziçi’nde hangi ev tipleri tercih ediliyor?

Yeniboğaziçi bölgesinde konut satın almak isteyen müşterilerimizin bir çok, komplekslerden ziyade müstakil villalar arıyor. Köy yaşamını tercih ediyorlar fakat kuzeydeki öteki köylerin aksine Gazimağusa’ya oldukca yakın olduğundan burayı seviyorlar, bu yüzden her iki tarafın da en iyisine sahipler, hem sakin bi yaşam hem de şehre yakınlık.

Yeniboğaziçi’nde Villa Tutarları

Bu bölgedeki konutların m2 satış ve kiralama tutarları nedir?

Villanın yaşına, ebatlarına vb. bağlı olarak metrekare başına averaj 600-800 £ içinde satış sayıları var.

Kira tutarları ise bireysel mülke bağlıdır.

Yeniboğaziçi’nde Arsa-Arazi Tutarları

Arsaların averaj satış tutarları ne kadar?

Bu, arsanın konumuna bağlıdır.

Mesela, 500-600 metrekare içinde, averaj büyüklükte bir arsa için, ortalama 30.000 – 40.000 £ düşünülmelidir.

“Yatırım İçin Güvenilir Bir Danışman ve Avukat Koşul”

İnsanlar bu bölgeye yatırım yaparken nelere dikkat etmeli?

Bilhassa bu bölgeyle ilgili bir şey yok, sadece müşteriler Şimal Kıbrıs’taki herhangi bir satın alma için devamlı kayıtlı bir temsilci ve güvenilir bir avukat kullanmalıdır.

Yatırım için önerdiğiniz bir bölge mi?

Evet, Şimal Kıbrıs’ın bir çok bölgesi şeklinde bu bölgeyi de yatırım için öneriyoruz.

“Yeniboğazçi’nin Emlak Sektöründeki Yeri”

Son 10 yıldaki değişimi iyi mi yorumluyorsunuz?

Pazar ciddi bir gelişme hacmine haiz.

Gelecek 5 yıldaki beklentiniz nedir?

Pazarın istikrarlı bir oranda büyümeye devam edeceği ve bu alanın daha da genişleyeceğini düşünüyorum.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Busy Bees, Maria JeromeEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.