DOLAR
32,2393
EURO
34,7910
ALTIN
2.414,40
BIST
10.292,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Çatı katı nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Çatı katı nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
15.11.2023 20:16
7
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan çatı katı ne demek? Çatı katını iyi mi değerlendirebiliriz? Çatı katı iyi mi dekore edilmeli? Çatı katıyla ilgili merak ettikleriniz, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Çatı katı nedir?

“Çatı katı”, yapılarda çatı ile son kat içinde meydana getirilen ufak kat anlamına geliyor.

Çatı katına yeni evlerde daha sık rastlıyoruz.

Çatı katını iyi mi değerlendirebiliriz?

Çatı katını iyi mi değerlendireceğinize karar verdikten sonrasında zevkinizi yansıtabileceğiniz hususi mekânlara dönüşebilir. Çoğunlukla yatak odası olarak kullanılsa da çocuk odası, emek verme odası, oturma odası hatta hobileriniz için ayıracağınız bir odaya dahi dönüştürülebilir.

Peki, çatı katını dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz?

*Çatı katlarında konforlu bir yaşamı yakalamak için yalıtım ve havalandırma öncelikli dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan konuların başlangıcında içeriyor.

*Kolay açılıp kapanan geniş bir pencere de çatı katı dekorasyonunda işlevsel bir role haiz olur.

*Çatı katında ışık ve aydınlatma mühim. Yeterince aydınlık almayan bir çatı katınız var ise, duvar renginde, yer döşemelerinde ve mobilya seçiminde açık renklere yönlenmek doğru olur. Aydınlatma için de apliklerden ve spotlardan faydalanabilirsiniz.

*Değişen tavan yüksekliği ise birazcık yaratıcılık, birazcık marangoz desteğiyle çözülebilir. Üçgen alanlar için renkli raflar odaya değişik bir hava katabilir.

*Çatı katının tavanı mimari açıdan uygunsa cam yaptırılır.

*Çatı katınız istediğiniz büyüklükte değilse hususi bir giyinme odası olarak kullanabilirsiniz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.