DOLAR
32,2278
EURO
34,7561
ALTIN
2.388,86
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Çelik Yapıların İnşaat Sektöründeki Önemi

Çelik Yapıların İnşaat Sektöründeki Önemi
01.09.2023 05:59
5
A+
A-

Son yıllarda, gelişmiş teknolojiler ve çağdaş malzemeler yardımıyla, inşaat sektörü hızla değişiyor. Bu değişimlerden biri de çelik yapıların inşaat sektöründeki yeri ve önemi.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Şimal Kıbrıs’ta çelik yapılarda öncü şirket North Steel Homes.

Big Group çatısı altında faaliyetlerini sürdüren North Steel Homes; sektöre itimat inşa ediyor, değişik tarzlarda Tiny House’lar üretiyor.

Giderek daha da popüler hale gelen çelik yapılarda öncü şirket North Steel Homes, alan kişi ihtiyacına nazaran proje üretiyor.

Peki çelik yapılar inşaat sektöründe nerede?

 

Çelik yapılar, yüksek dayanıklılık, hafiflik, kolay montaj ve düşük bakım maliyetleri sebebiyle inşaat sektöründe giderek daha popüler hale geliyor. Çelik yapılar, geleneksel yapı malzemelerine nazaran daha azca işgücü gerektiren  ve daha süratli inşa edilebilen yapılardan. Bu da inşaat projelerinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayarak işletme maliyetlerini düşürüyor.

Ek olarak, çelik yapılar, zelzele ve öteki organik afetlerde daha dayanıklı yapılar olarak biliniyor. Çelik yapılar, yüksek mukavemetleri sebebiyle, geleneksel yapı malzemelerine nazaran daha azca hasar görüyor ve daha güvenli bir yaşam alanı sunuyor.

Bununla birlikte çelik yapılar, betonarme yapılara nazaran yangın direnci daha yüksek yapılardan.

Çelik yapıların kullanımı, mimari tasarımların da çeşitlenmesine olanak tanıyor. Çelik yapılar, çağdaş bir görünüm sağlayarak ve çeşitli şekillerde kullanılabiliyorlar.

 

Çelik yapıların avantajları

 

Çelik yapıların avantajları içinde, daha süratli inşaat süreleri, daha düşük maliyetler ve daha azca bakım gerektirmeleri sebebiyle inşaat projelerinde  sık tercih edilmeye başladı.

Geleneksel yapı malzemelerine nazaran daha hafifçe ve daha dayanıklı olan çelik yapılar, zelzele şeklinde organik afetlere karşı daha dirençli durumda.

Çelik yapılar, inşaat projelerinin daha süratli bir halde tamamlanmasına destek verir. Şundan dolayı çelik yapıların mühim bir kısmı, fabrikalarda evvel üretiliyor ve hemen sonra inşaat sahasına taşınarak montajı yapılıyor. Bu yüzden, çelik yapılar, inşaat sürelerinin kısaltılmasına ve vakit ve iş gücü maliyetlerinin düşürülmesine de destek oluyor.

Ek olarak, çelik yapıların düşük bakım maliyetleri de avantajları arasındadır. Çelik yapılar, geleneksel yapı malzemelerine nazaran daha azca bakım gerektirirler ve uzun ömürlüdürler. Bakım işlemleri daha kolay ve daha azca vakit alır.

Sizin de tercihiniz çelik yapıdan yanaysa, Şimal Kıbrıs’ın çelik yapılar mevzusunda deneyimli şirketi North Steel Homes ile iletişime geçebilirsiniz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: çelik yapılar, north steel homesEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.