DOLAR
32,1996
EURO
34,7952
ALTIN
2.420,22
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Cenk Çakmak Steel Construction Direktörü Cenk Çakmak Çelik Evlerde Dikkat Edilmesi Ihtiyaç duyulan Bilgileri Söyledi

Cenk Çakmak Steel Construction Direktörü Cenk Çakmak Çelik Evlerde Dikkat Edilmesi Ihtiyaç duyulan Bilgileri Söyledi
28.09.2023 13:32
9
A+
A-

Hem vakit hem de fiyat pozitif yanları taşıyan çelik evlerde dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bilgileri Cenk Çakmak Steel Construction Direktörü Cenk Çakmak söyledi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

cenk-cakmak-steel-construction-kıbrıs-kktc-çelik-ev

Şimal Kıbrıs’ta hızla gelişen bir sektör çelik ev sektörü. Hem maliyetindeki avantaj hem de teslimat süresinin kısa olması tercihleri çelik eve yöneltiyor. Sadece çelik ev yaptırırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan oldukca mühim detaylar var. Cenk Çakmak Steel Homes Direktörü Cenk Çakmak konuğumuz. Ağır çelik kullanımının önemini konu alıyor. Ek olarak çelik evi yaptıracağımız firmayı iyi mi seçmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz, yanlış atılan adımların sonunda nelerle karşılaşabiliriz? Tüm detaylar röportajımızda.

Keyifli okumalar..

Hayalinizdeki Eve Giden Yol: Çelik Ev

Kimler çelik ev yaptırmak istiyor, hedef kitlenizde kimler var?

Arazisi olan ya da arazi satın alabilecek, kendi hayalindeki mimariyi uygulamak isteyen ve uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen insanoğlu bizim hedef kitlemizdir.

Arazi aldıktan sonrasında projelendirme dahil anahtar teslime kadar olan tüm hizmetleri biz veriyoruz. Mimari, statik, elektrik, mekanik projelerinin kurumlardan onaylı olarak hazırlanması ve binanın projelere uygun olarak anahtar teslim eksiksiz teslim edilmesi bizim sorumluluğumuzdadır. Kıb-Tek abonelikleri, su abonelikleri ve inşaat ruhsat harçları hariç tüm hizmetler tarafımıza aittir.

Çelik Evler 6-7 Ayda Tamamlanıyor ve Yaşam Başlıyor

Çelik evin avantajları neler?

Adada ki en büyük avantajımız oldukca kısa sürede, 6-7 ay benzer biçimde bir sürede evi teslim ediyor olmamızdır. Hızımız, esnekliğimiz, depreme dayanıklılığımız, çeliğin betonla çözülemeyecek bir oldukca sıkıntıyı kolayca çözülmesi mimaride oldukca daha değişik seçenekleri uygulama şansı vermektedir.  Bu oldukca mühim bir mevzudur. Çelik evi demonte edip başka bir yerde tekrardan kurabilirsiniz. Ortalama %30 ürün kaybınız olur bir tek.

Adada ki betonarme yapılarda ki usta eksikliği, araç-gereç ve kalite eksikliği sebebiyle zamanında teslim edilemeyen evler yüzünden insanlarda bir bıkkınlık var. Ev yaptırmaya başlarsam 2-3 yılda bitmeyecek diye düşünürken bizim 6-7 ayda teslim ettiğimizi öğrendiklerinde bizi tercih ediyorlar.

Fiyat avantajımız da var. Sadece teslimat süresi yüzünden çelik ev tercih edenler daha çok diye düşünüyorum.

 İnsanlar çelik evlerin avantajlarını biliyorlar mı?

Şu an fiyat pozitif yanları sebebiyle geliyorlar sadece son dönemde artan kurlar sebebiyle pek bir pozitif yanları kalmadı. Doğal olarak gene de betonarmeye gore  %20-30 daha uygun fiyat pozitif yanları var.

Döviz fiyatlarının artmasıyla çelik tutarları da arttı doğal olarak ki. 5 yıl öncesine gore %300 artış var, 2 yıl önceye gore %100 artış var. Bu bir tek çelik fiyatının artışı. Her malzemeye de zam geldi. Kullanılan her malzemeye neredeyse %100 ile %500 içinde zam geldi.

“Bizim Gücümüz Referanslarımız”

Niçin sizi tercih ediyor insanoğlu, öteki firmalara gore fakınız nedir?

Bizi araştıran insanoğlu tercih ediyor aslen. Firmanın daha ilkin yapmış olduğu konutlardan tutun da müşterisinin yaşamış olduğu ya da yaşamadığı sıkıntılara kadar araştıran insanoğlu var. Dolayısıyla bu insanoğlu araştırdıktan sonrasında bizim firmamızla ilgili pozitif yönde görüşleri duydukça bizi tercih ediyor.

Sözgelişi bir hakime hanım görüşmeye geldi, ikinci görüşmemizde parayı vereyim size dedi. Biz şaşırdık, ben sizi araştırdım, yarım bıraktığınız, noksan teslim ettiğiniz ev yok, sizinle çalışacağım dedi. Bu da bizlere gurur verdi.

Çelik ev yaptırmak isteyen İnsanlar ne olursa olsun araştırsınlar. Biz bir ürüne 5 lira diyorken öteki şirket 3 lira diyorsa niçin arada bu fark var diye sormalılar. Bu sektörde de firmalar artmaya başladı. Biz senelerdir bu işi yapıyoruz, biz fiyata 5 derken diğeri fiyatı 3.5 deyip fiyata beyaz eşya dahil diyor. E bu durumda bir terslik var o vakit… Bu durumda insanoğlu yapılacak işin standardını kullanılacak araç-gereç cinslerini ve standardını sorgulamalı, işin teslim edilip edilmeyeceğini araştırmalı, teslim edilen evini tapusuna işletip işletemeyeceğinin garantisini almalıdır.

Ev yaptırmak isteyen insanoğlu antak kalma yapmadan ilkin bu şirket, kaç ev yapmış oldu, noksan teslim yada yarım bırakılan işi var mı? Hatta daha ilkin çelik ev yapmış olduğu müşterilerle görüşme imkanı var ise, onunla görüşsün. En temiz çözümü budur.

“Çelik Evin Metrekare Fiyatı 350 Sterlin”

Çelik evlerin metrekare maliyetleri nedir?

Çelik evlerin metrekare tutarları son döviz kurlarıyla beraber 350 sterlin civarında oldu. Betonarme maliyetleri daha yüksek sadece hemen hemen düzenlenmedi.

Çelik Ev Yaptıracaksanız Bu Uyarılara Dikkat

Çelik ev yaptırma sonucu veren bir insan neye dikkat etmeli?

Kesinlikle ilkin kullanılacak malzemeye dikkat etmeliler. Güvendikleri bir inşaat mühendisi ya da mimardan danışmanlık alabilirler. Hep söylediğim benzer biçimde firmayı araştırsınlar. Referanslarına baksınlar. Bunu araştırmanın en kolay yollarından biri de web sayfasına bakmak. Sonrasında bu evlerden 3 tanesini görmek isterim desinler evleri gezip görsünler. Biz bunu yapıyoruz.

Bir müşterimizin eşinde çelik evlere karşı ön yargı vardı, ona yaptığımız evleri gezdirdik ve ön yargıları kayboldu. Biz yaptığımız işe ve kullandığımız malzemeye oldukca güveniyoruz.

Sözleşme örneklerini ne olursa olsun alsınlar ve karşılaştırma yapsınlar. Burada kullanılacak ürünleri ve fiyatlar görünür. Kullanılan malzemeleri de internetten araştırdıklarında kendi kararlarını verebilirler.

“İnsanların Çelik Eve Önyargıları Var”

İnsanların önyargılarından bahsedelim birazcık da, en oldukca niçin tedirgin oluyorlar?

İnsanların yaşamış olduğu tecrübeler var. Bunlar kısa sürede duyuluyor. Mesela hafifçe çelik ev olarak inşa edilen ve ara kat betonu dökülürken çöken bina var. Bunlar ağır çelik bina değil, hafifçe çelik binalardır ve şu an hafifçe çelik binalara izin verilmemektedir.

ABD’da yada Japonya’da meydana getirilen ağır çelik yapılara bakın. Ağır çelik kullanılan tüm binalar yüzyıllardır depremde ve her koşulda ayakta kaldı. Bu binalarda ve bizim yaptığımız binalarda mimari proje çizildikten sonrasında statik hesaplanıyor ve ona gore çelik kesitleri hesaplanıyor ve her uygulama için ayrı çelik statik hesabı yapılarak uygulanıyor.

Eğer biz bir 100 metrekare bina da 15 ton çelik kullanıyorsak, hafifçe çelik kullanan da bu sayı 6-7 tondur. Bu yüzden hafifçe çelik ile ağır çelik evler içinde fiyat farkı da oluşmaktadır.

“Pişman Olmamak İçin Ağır Çeliği Tercih Edin”

Daha ilkin hafifçe çelik ev yaptırmış sadece sizden tadilat mevzusunda yardım isteyenler var mı?

Maalesef oldukca. Daha ilkin hafifçe çelik ev yaptırmışlar sadece azca ilkin verdiğim örnek benzer biçimde, binanın duvarlarından sesler geliyor ve duvarlar şişme yapmış. Tüm bunların sebebi araç-gereç kalitesinin düşük olması, Hafifçe çeliğin yanlış kullanılmış olması, hatta asla kullanılmaması ihtiyaç duyulan araç-gereç olmaması ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmış. Bunun örneği oldukca emin olun.

Bunların tamiratı ve tadilatı oldukca zor.

Öyleki durumlarla karşılaşıyoruz ki evi baştan yapsan sadece o denli maliyet çıkar. O yüzden insanoğlu bu işe başlamadan ilkin pişman olmayacakları firmaları seçmeliler ve ağır çeliği tercih etmeliler. Geri dönüşü oldukca zor yüksek bir maliyet demek.

Sizin referanslarınız neler? Sizi araştıran insanoğlu hangi yapıları görmeliler?

Çatalköy Kültür Merkezi, Rest Cafe, Cee ltd.Toz  fabrikası, Chamada Restaurant, Chamada Clup, Cheetah Ağır çelik imalatları, Shoptimum Alışveriş merkez, Türk  Maarif Koleji’ndeki Tiyatro Salonu, Girne Belediye’sinin Kültür Merkezi, Lord’s Palace(tüm ağır çelik,0.00 kotu  asma tavan, duvar imalatlarını ve ferforje işlerini yaptık), Karakum Grand Pasha (tüm alçıpan, ağır çelik ve dekorasyon işlerini),Piabella otel ağır çelik işleri, Kaya Palazzo sıva ve alçı dekorasyon işleri, Oscar otel dış cephe dekorasyon işleri, Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri komutanlığı askeri lojmanları dış cephe dekorasyon işleri ve bunun benzer biçimde bir oldukca referansımız var. İnsanlar bunların hepsini gezebilir ve görebilirler. Bunların yanında çelik yapınak, depolar, hangarlar inşa ediyoruz.

Ağır çelik tek kattan oluşan ve 2 kattan oluşan villa olarak Mor Menekşe, Çatalköy, Pınarbaşı, Yeşilırmak ve Girne’de birçok proje teslim ettik.

Biz kendi ofisimizi de ağır çelik olarak inşa ettik. İnsanlar görüşmeye vardığında en yakın örnek olarak ofisimizi gösteriyoruz kimse anlamıyor ki çelik mi, betonarme mi? Bu da yaptığımız işin standardını yerinde ve o anda görmelerini sağlıyor.

Yaptığımız işe, ekibimize ve kullandığımız malzemeye güveniyoruz ve bizimle görüşmeden kimse ağır çelik ev inşa etmesin diyoruz…

Son olarak “Siz hayal edin biz yapalım”..

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: cenk çakmakEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.