DOLAR
32,3592
EURO
34,7625
ALTIN
2.392,75
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Corona virüse karşı alınması ihtiyaç duyulan önlemler – Kıbrıs Emlak Merkezi

Corona virüse karşı alınması ihtiyaç duyulan önlemler – Kıbrıs Emlak Merkezi
31.10.2023 03:54
6
A+
A-

Dünyayı tesiri altına alan corona virüs sonrası KKTC’de normalleşme başladı. Sektörler bugün itibariyle kontrollü olarak açılıyor. Sadece toplumsal sağlığı korumak adına uyulması ihtiyaç duyulan kurallar var doğal olarak.

4 Mayıs itibariyle oluşturulan işyerlerinde uyulması ihtiyaç duyulan kurallar neler?

Kendi sağlığınız, müşterilerinizin sağlığı ve toplumsal sağlığı korumak adına bu ikazları uygulamak oldukça mühim.

Corona virüs sebebiyle kapanan işyerlerinin ilk mesai gününde ve tehdit tamamen ortadan kalkana kadar olan süreçte mutlak uygulaması ihtiyaç duyulan tedbirler bunlar.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği dikkat edilecek kurallar..

– Kapalı ortam işyeri/ofis; Kamu kurumları ve kuruluşları, hususi ofisler, market, imalathane, v.b. benzer biçimde kapalı emek verme alanlarını ifade edilmektedir.

– Giriş ve çıkışlar için tek bir kontrollü kapı kullanılmalıdır. Bir hizmet yada ürün almak için gelen kişiler, kapıda görevlendirilen çalışan tarafınca Sıhhat Bakanlığının açıklamış olduğu tetbirler doğrultusunda lüzumlu kontroller yapılarak uygun şartlarda içeriye alınmalıdır.

– İşyerleri sık sık havalandırılmalıdır. Pencereler açılarak odada hava sirkülasyonu sağlanmalıdır. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan işyerlerinin havalandırması temiz hava akışını sağlayacak şekilde düzenlenmeli, havalandırma sistemlerinin bakımı ve filtre değişimleri üretici şirket önerileri doğrultusunda tertipli olarak yapılmalıdır.

– İşyerlerinde ultraviyole cihazları ile hava ve yüzey dezenfeksiyonu yapılması önerilmemektedir.

– Yemekhanede, masalar ve sandalyeler arası toplumsal mesafe kurallar dikkate alınarak lüzumlu düzenleme yapılmalıdır. Temaslı takibinin kolay yapılabilmesi için; yiyecek saatleri gruplara gore belirlenmeli ve mümkün ise aynı kişilerin aynı masada yiyecek yemeleri sağlanmalıdır. Çay/kahve içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilmelidir.

– Solunum yolu enfeksiyonu emareleri olan (ateş, öksürük, nefes darlığı) personel iyileşene kadar çalıştırılmamalı ve sıhhat kuruluşuna yönlendirilmelidir.

– El hijyenine dikkat edilmelidir. Eller sık sık yıkanmalıdır. Sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği ile ovalanmalıdır. İşyerlerinde, lavabolarda sabun ve kolay erişilebilir yerlerde alkol bazlı el antiseptiği bulundurulmalıdır.

– İşyerleri temizliğinde bilhassa sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, telefon ahizeleri, masa yüzeyleri, bilgisayar klavyesi, benzer biçimde) temizliğine dikkat edilmelidir. Bu alanlar uygun dezenfektanlar ile sık sık temizlenmelidir.

– Temizlik meydana getiren çalışanlar maske ve eldiven kullanmalıdır. Temizlik sonrasında maske ve eldiven çıkartılıp işyerindeki çöpe atılmalı ve el hijyeni sağlanmalıdır.

Tüm bu tedbirlere ek olarak size tavsiyemiz, buluşma sistemiyle çalışmanız, maske takmayı dikkatsizlik etmemeniz ve toplumsal mesafeyi korumanız. İşyerlerinizin büyüklüğü bakımından müşterileri teker teker içeriye almanız.

Önümüzdeki bu 15 gün oldukça mühim.

Her insana sıhhatli günler diliyoruz.

Kıbrıs Emlak Merkezi Ekibi

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.