DOLAR
32,1974
EURO
34,9725
ALTIN
2.507,26
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
24°C
İstanbul
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Corona virüsü emlak sektörünü iyi mi etkiledi? Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı cevaplıyor..

Corona virüsü emlak sektörünü iyi mi etkiledi? Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı cevaplıyor..
01.11.2023 09:34
5
A+
A-

Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı corona virüsün sektörü iyi mi etkilediğini, ekonomiye olan zararlarını ve alınması ihtiyaç duyulan tedbirleri söyledi. İşte detaylar..

COVID-19 tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor.
Tüm dünyada toplumsal mesafe kuralı uygulanıyor. Şimal Kıbrıs virüs için en süratli tedbir alan ülkelerden biri. Oldukca kısa sürede süreci denetim altında tutmayı başardı.
Sadece iktisat oldukça zor günler geçiriyor. Kısmi sokağa çıkma yaşaı belirli sektörler haricinde herkesi etkiledi.

Peki emlak sektörü bu süreçten iyi mi etkilenecek?
Bu probleminin yanıtını Envoy Real Estate Direktörü Ali Güder Kırmızı verdi. Sektörü iyi mi etkilediğini, nelere dikkat etmek icap ettiğini sıraladı.

İşte röportajımız..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Ilk olarak her insana sıhhatli günler dilemek isterim. Sağlıktan daha mühim hiçbir şey yok. Şüphesiz ki; corona virüsü, tüm dünyayı tesiri altına aldı. Ülkelerin ekonomilerine ciddi zararlar verdi, vermeye de devam ediyor. Dolayısıyla, gerek KKTC ekonomisi olsun, gerekse buradaki emlak sektörü olsun; piyasaya negatif bir tesiri oldu. Fakat emlak sektörünün en kolay ayağa kalkacak sektörlerden biri olduğuna inanıyorum.

Hali hazırda, negatif yönde dalgalı olan döviz krizi, ekonomiyi zorlarken; corona virüsü ne yazık ki ekonomiye ciddi bir darbe vurmuş durumda. Bazı sektörler negatif, bazı sektörler ise en iyi dönemlerinden birini geçiriyor. Bizim ilk olarak dileğimiz; bu sıkıntılı zamanları KKTC halkı olarak en minimum yaralarla, savmamızdır.

Yeni emek verme düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yaşam şu an Kıbrıs’ta durmuş durumda ve normalleşme sürecine ne süre girileceği belli değil. Şirketimiz bünyesindeki tüm ekip arkadaşlarımız, tüm halkımız şeklinde evlerindeler. Gerek duyulduğu takdirde müşterilerimize evden emek harcayarak, elimizden geldiğince hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim işimizde itimat fazlaca önemlidir, biz müşterilerimizle karşı karşıya konuşup lüzumlu itimatı sağlamak isteriz, mevcut konjektürde karşı karşıya görüşmelerimizi askıya almış durumdayız.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Sektörümüz iktisat ile paralel bir yön izlemekte. Corona virüsünün ekonomiye ve dolayısıyla sektörümüze bir negatif yansıması muhakkak var. Ve kısa vadede olmaya devam edecek. Fakat karamsarlığa tutulmak yerine, uzun solukta oluşacak olan fırsatlar için heyecanlanmalıyız. Kısa vadede zor günler bizi beklerken, uzun solukta her şeyin pozitif olacağına inanıyorum. Unutmamak lazım ki, bu ada cennetten bir parçadır ve bu adada emlak devamlı fazlaca kıymetli olacaktır.

Bu belirsizlik noktasında, ülke genelinde bir bekleme sürecindeyiz. Konut sektörünün canlanabilmesi için virüs etkilerinin azalması beklenilecektir. Burada öne çıkan en mühim unsur; virüsün tesir süreci. Tüm dünyada virüs devam edecek olduğu takdirde, emlak piyasasında hatırı sayılır bir düşüş olacak. Hem halkımızın sağlığını hem de devletimizin ekonomisini düşünerek, alınan kararları aynen uygulamalıyız.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Her şeyden ilkin, sağlıklarına dikkat etsinler, karamsar olmaktan kaçınsınlar, bu krizden gerek ekonomik olarak gerek sektörel olarak daha kuvvetli kalkacağımızın farkına varıp, geleceğe umutla baksınlar. Sıhhatli günler bizim elimizde.

Etiketler: ali güder kırmızı, envoy real estateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.