DOLAR
32,3973
EURO
34,6009
ALTIN
2.383,93
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Dems Construction Direktörü Süleyman Can Yeni Konut Projelerini Söyledi

Dems Construction Direktörü Süleyman Can Yeni Konut Projelerini Söyledi
24.09.2023 01:17
3
A+
A-

Dems Construction Direktörü Süleyman Can Kıbrıs Emlak Merkezi’ne konuk oldu. Hem mevcut projelerini hem de yeni yatırımlarını anlattığı röportajımızda, yatırımcılara da mühim mesajlar verdi. Detaylar haberimizde.

dems construction yeni projeler süleyman can

Gazimağusa’da inşa etmiş olduğu villa projesi Selvi Evleri ile tanıdık Dems Construction firmasını. Şimal Kıbrıs inşaat sektörüne süratli bir giriş yapmış oldu ve değişik  tipten oluşan, konfor ve huzuru bir arada sunan Majestik projesiyle devam etti projelerine. Her projesinde ayrı bir satış başarısı elde etti şirket. Alan kişi isteklerini ve piyasayı iyi çözümleme eden, ticari düşünceden ziyade yaşam alanlarındaki kaliteye odaklanan şirket kısa sürede birçok yeni konut projesine imza atacak.

Dems Construction Direktörü Süleyman Can ile hem mevcut projelerindeki başarılarını hem de yeni projelerini konuştuk. Yatırımcıya ve sektördeki öteki firmalara mühim mesajları var Süleyman Bey’in.

Keyifli okumalar..


“Pandemi Bizim İçin Güzel Bir Fırsat Oldu”

Pandemi periyodu sizi iyi mi etkiledi? Iyi mi geçirdiniz şirket olarak bu süreci?

Pandemi süreci adım atmak üzereydi biz şirketi kurduğumuzda. Bu sürede keşfettik ki, insanoğlu apartmandan müstakil yaşama geçmek istiyor. Ve piyasa bu öğrenci hazırlıksızdı, çoğunlukla apartman daireleri üretiliyordu.

Selvi Evleri projesiyle müstakil yaşamı sunan nadir firmalardan biri olduk. Bu pandemi bizim için güzel bir fırsat oldu. Kısa bir sürede Selvi Evleri’nin satışını tamamladık. Dolayısıyla pandemi bizi negatif değil aksine oldukça pozitif olarak etkiledi.

“Ticari Düşünceyle Konut İnşa Etmiyoruz”

Firmaların önünü görmekte zorlandığı bir dönemde yeni bir projeye imza attınız. Bu başarınızın sırrı nedir?

Firmalar önünü görse bile gördüklerini doğru yorumlayamıyor olabilirler.

Bizim yurt dışından buraya gelen emlakçılarla, aynı şekilde yurt dışından buraya gelmek isteyen yatırımcılarla ve mahalli emlakçılarımızla sürekli görüşmelerimiz oluyor. Bu görüşmeler ile beraber bizim piyasa ve talep analizlerimiz sonucu bir projeye başlıyoruz. Şimdiye kadar da yanılmadık.

Başarımızın temel sebebi ise, yaptığımız işe ticari olarak yaklaşmıyoruz, aksine kendi evimizi inşa eder şeklinde tüm konforu ve ergonomiyi kullanarak projelerimizi tasarlıyor ve bu vizyonla devam ediyoruz.

“Majestik Her Anlamda Hususi ve Öteki Villa Projelerinden Ayrı”

Yeni villa projeniz hayırlı olsun. Oldukça kapsamlı çalışmaların sonucu ortaya çıkan, Majestik projesini siz iyi mi anlatıyorsunuz?

Majestik projemizin hedef kitlesi olarak hem yerli halkımızı hem de yabancı yatırımcıları hedefledik. Bu pandemi yalnız bizi değil tüm dünyayı etkiledi. Daha sakin bir hayata, toprak ile kontakt kurabildikleri bir hayata geçmek istedi hepimiz.

Projemizin en büyük özelliği, ticari olarak düşünülmedi, ev sahiplerinin konforlu ve rahat yaşamaların sağlayacak şekilde detaylı düşünüldü ve tasarlandı. Ev sahiplerinin içlerine sinsin ve mutlu yaşasınlar istedik.

Bizi öteki projelerden ayıran birçok özellik var. Birkaç tanesini sıralamak isterim.

Müşterilerimizin konforunu düşünerek evleri tasarladık. Bayanların bir evde en fazlaca dikkat ettikleri noktalardan biri mutfak, biz mutfak konusunu özenle çalıştık. Kiler odasını ayırdık ve malzemeleri özenle seçtik.

Bunun yanında her evde giyinme odaları var hatta bazı tiplerde hanım ve adam giyinme odalarını bile ayırdık.

Sözgelişi her odada ebeveyn banyosu var. Bir tek kullananların değil misafirlerinizin rahatını bile düşündük.

“Majestik Villalarının Satış Başarısı ve Alan kişi Yorumları Bizi Gururlandırıyor”

Bu kadar detaylı düşündüğünüz ve 5 değişik konut tipinden oluşan Majestik projenizde satış oranları iyi mi? Ve aldığınız yorumlar nedir?

Projenin satışına yeni başladık sadece %30 oranında bir satış rakamını yakaladık. Alan kişi yorumları bizi fazlaca gururlandırıyor. Son olarak satış yaptığımız ailenin yorumunu aktarayım size. İzmirli bir aile, “neredeyse tüm firmaların projelerini gezdim, bir çok şirket ticari olarak bu işi yapıyor, fakat siz hakkaten bir insanoğlunun yaşaması için ihtiyaç duyulan ne var ise hepsini düşünmüş ve uygulamışsınız” dedi. Bu bizim hakkaten güzel bir iş yaptığımızı gösteriyor.

Bizim vizyonumuz da bu, ticari olarak yaklaşmıyoruz mevzuya, bizlerden ev satın alan insanların yaşamdan keyif almasını sağlamak, evlerinde mutlu olmasını sağlamayı hedefliyoruz.

“Hususi Yaşam Alanları Sunan Projelere İmza Atacağız”

Dems Construction olarak hedefleriniz neler bu yıl için?

Biz villa projesi olarak Yeniboğaziçi’ni seçtik. Majestik projesini hayata geçirdik kısa sürede.

Yatırım amaçlı düşünürsek de, Long Beach’de ortalama 810 konutluk bir projeye başlayacağız. Bizim vizyonumuza nazaran hareket edeceğiz. Yapılanları öykünmek etmek değil hedefimiz, yapmaktan keyif alacağımız ve insanların yaşamaktan keyif alacağı bir proje.

Yeni bir projemiz daha var, orada birazcık daha üst segmenti hedefleyeceğiz. Rus, Kazak ve yerli müşterilerimizin alabileceği bir proje. Sadece düzgüsel standartlardan ziyade ultra lüks standartların kullanılacağı bir proje olacak. Huzuru bulacağınız, yaşamdan zevk alabileceğiniz bir yaşam alanı oluşturacağız. Aklımdaki ufak bir detayı paylaşayım, evinizin bodrum katını da yaşam alanı olarak düşünün, havuzunuzla odayı camla böleceğiz, orada oturup dinlenirken camınızdan havuzunuzu görebileceksiniz. Bunun şeklinde birçok değişik mimari emek harcama yapacağız.

Bunun yanı sıra Majestik projesinin devamı olarak 2. etap açmayı planlıyoruz, tek kattan oluşan olacak konutlar. Majestik projemizde projenin temelini atmadan, tek kattan oluşan konseptlerimiz tükendi bile. Bu yüzden alternatif olarak tek kattan oluşan 3+1 ve 2+1 müstakil yaşamlar planlıyoruz.

Şu demek oluyor ki tüm bunlardan da rahatça anlayacağınız şeklinde standart bir yap-sat şirketi olmaktan ziyade daha hususi yaşam alanları oluşturuyoruz.

Ben 22 senedir ustalaşmış olarak bu sektörün içindeyim, doğal olarak daha öncesi de var onları da sayarsak 37 yıl diyebiliriz. 10 yaşlarındayken başladım bu işlere, inşaatlarda çalışmışlığım var. Bir şeyi yaparken sırf yapmak için değil, tasarımından bile keyif almalıyım. Bu şirketi kurarken bile belli bir standart ve kaliteyi koruyarak, müşterilerin iyi ki almışım diyeceği konutlar tasarlamak ve inşa etmeyi hedefledim. Ve hedefim doğrultusunda ilerliyorum.

“Firmalar Dünya Standartlarına Uyum Sağlamazlarsa Sektörde Tutunamayacaklar”

Yerli ve yabancı yatırımcıya mesajınız var mı?

Genel anlamda baktığınız vakit bir insan yaşamı süresince 2, maksimum 3 ev satın alır. Muhtemelen bir villa projesi alıyorsanız bu sizin son aldığınız ev olur ve hayatınızın geri kalanını o evde geçirirsiniz. Öyleki bir mülkü de satın alırken o evde ne kadar rahat ve konforlu yaşayabileceğinizi planlamalısınız. Mutfağınızda, salonunuzda, yatak odanızda ne kadar konforlu zaman geçiriyorsunuz? Genişlik ve ferahlık fazlaca mühim.

Evin fonksiyonelliği ve alt yapısı fazlaca mühim. Konfor ve tasarrufa dikkat etmeleri gerekir.

Bir tek yatırımcılar değil, sektör paydaşlarımın da dikkatini çekmek istediğim bir mevzu var. Ortalama 4-5 yıl sonrasında yerli firmalarımız kendini geliştirip, dünya standartlarına uyum sağlamazlarsa yurt dışından gelen yatırımcıların karşısında tutunamayacaklar. O yüzden bu dönem fazlaca kıymetli. Bu zamanda kendimiz geliştirmeliyiz ve rekabet edebilir olmalıyız. Azerbaycan, Almanya ve Rusya’dan büyük yatırımcılar gelecek yatırım yapmak için.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Dems ConstructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.