DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Dolandırılmadan evimi satmanın bir yolu var mı?” – Kıbrıs Emlak Merkezi

“Dolandırılmadan evimi satmanın bir yolu var mı?” – Kıbrıs Emlak Merkezi
20.11.2023 10:13
6
A+
A-

Kabul etmekte fayda vardır ki Kıbrıs emlak sektörü dövizin yükselişi sebebiyle zor zamanlardan geçiyor! Bu dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılar ise: “Acaba hangi ev sahibini dolandırsam!” diyerek ortaklıkta cirit atıyor… Peki, bu durumda ne yapmalıyız? “Dolandırılmadan evimi satmanın bir yolu var mı?” diyeceksiniz! Evet, var… Evinizi satmaya çabalarken dolandırılmamanın bir değil, birkaç yolu var… Peki, bu altın tutarındaki tavsiyeler neler? Bu haberle ilgi detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe son zamanlarda karşımıza çıkan can bunaltan durumlardan biri de ev sahibini “dolandıran” fırsatçılar… Peki, evinizi satarken hataya düşmemek için ne yapmalısınız? Emlak satılmasında dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan mühim noktalar neler?

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber/duyuru portalı olarak gayrimenkülünüzü satarken dolandırılmamanın birkaç yolunu sizin için derledik.

İşte, ev sahibine altın tutarındaki tavsiyeler:

*Tanıdığınız ve güvendiğiniz işini bilen kişiler ile çalışın

Ev satılmasında sağlam adımlarla ilerlemek için tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerle emek harcamayı dikkatsizlik etmeyin. Güvendiğiniz emlak sektöründen olan tanıdıklarınızın önerilmiş olduğu alıcılarla çalışmak devamlı için iyidir. Tanımadığınız yada tutarsız davranışlar sergileyen emlak uzmanları ile çalışmamaya itina gösterin.

*Evin alıcısı ile bizzat görüşün

Evinizi almak isteyen bir alan kişi çıktığında bilgileri konuşmak için alıcı ile bizzat görüşün. Bu aşamada her işi emlakçı ile halletmektense siz devreye girin. Pazarlık ve tapu bilgileri benzer biçimde mevzularda alıcı ile siz yazışma kurun. Alıcının ödeme şekli ve öteki satış mevzuları hakkında açık ve net sorular mesele.

*Kapora almaya ehemmiyet verin

Evinizin satış işlemin garantiye almak için alıcı taraftan kapora almaya ehemmiyet verin. Hem kendi güvenliğiniz hem de karşı taraf için kapora aldığınıza dair bir sözleşme yapabilirsiniz. Kapora almak karşı tarafın niyetini de ortaya koyacaktır.

*Emlakçınızın ofisi ve vergi kaydı olmasına dikkat edin

Çalıştığınız emlakçının ofisini bizzat görmeye çalışın. Dolandırıcılık vakalarının bir sebebi de kendini emlakçı benzer biçimde gösteren fakat emlakçılıkla ilgisi olmayan kişiler. Emlakçınızın emlak danışmanlık sertifikası olup olmadığını ve emlakçılar odasına kayıt olup olmadığını sorgulamaya çalışın. Emlakçı olarak tanınan fakat emlakçılığı el altından icra eden kişilerle iş yapmayın.

*Ev satışı esnasında paranızı peşin aldığınıza güvenli olun

Ev satılmasında tapu işlemleri ve bankacılık işlemleri için alıcı ile buluşarak işlerinizi beraber halletmeniz gerekir. Bankacılık işlemlerinde paranızın alıcı kişinin hesabından sizin hesabınıza geçtiğinden güvenli olun. Şüpheli durumlar söz mevzusu olduğunda bankacınızı ve emlakçınızla direkt olarak iletişime geçin. Ev satış bedeli hesabınıza geçmeden herhangi bir belge imzalamamaya itina gösterin.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.