DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

EMIC ve Mardo ortaklık ile Gazimağusa’ya yeni yatırım Mardo Kaleiçi – Kıbrıs Emlak Merkezi

EMIC ve Mardo ortaklık ile Gazimağusa’ya yeni yatırım Mardo Kaleiçi – Kıbrıs Emlak Merkezi
26.10.2023 09:55
3
A+
A-

Gazimağusa Kaleiçi zamanı dokusu ile her insanın görmek istediği bir bölge. Gazimağusa’nın kıymetli bölgelerinden biri sadece yavaş yavaş unutuluyor ve ekonomik olarak esnaf zor günler geçiriyordu. EMİC ve Mardo işbirliğinde meydana getirilen yeni yatırım ile bölge tekrardan hayata tutunuyor. İşte detaylar..

KKTC ekonomisi son zamanlarda art arda sıkıntılı sınavlardan geçiyor. Hem pandemi hem de dövizin süratli yükselişi ile uğraşıyoruz ülke olarak.

Kapanan iş bölgeleri, işi olmayan kalan insanlarımız ya da çalışıp maaş alamayanlar her ne kadar konuşulmasa da maalesef kanayan bir yarası ülkemizin bu zamanda.

Sadece bu krize karşın yeni yatırımlar var, bu da ümidimizi kaybetmememizi sağlıyor. Buna örnek olarak EMIC Direktörü Ümit Vehit ve Mardo Direktörü Orhan Ağıt’ın güç birliği ile yapmış olduğu yatırımın iyi mi faydalar sağladığını gelin hep birlikte okuyalım.

Gazimağusa Kaleiçi’ne ne olursa olsun gitmişsinizdir, gitmediyseniz de artık bir sebebiniz var, Mardo Kaleiçi. Gazimağusa’nın tarihini yansıtan oldukca kıymetli bir bölge. Sadece unutulmaya yüz tutuyor her zamanı bölge şeklinde.

Kaleiçi, Gazimağusa’nın surlarla çevrili eski yerleşim alanı ve ne olursa olsun görülmeye kıymet. İçinde pek oldukca zamanı dokuyu barındırıyor. Lala Mustafa Paşa Cami, Namık Kemal Zindanı, Namık Kemal Müzesi, Osmanlı Dergahı, Buğday Camii, eski çarşı ve birçok yapıt daha var içinde.

EMIC KKTC’nin gelişmesi ve yenilenmesi için yatırımlarına bir yenisini daha ekledi ve Mardo ile ortaklık yaparak Gazimağusa için bir emek harcama başlattı. Mardo’nun uzun senelerden beri gelen kalite ve tecrübesi ile beraber EMIC’in yatırım vizyonu birleştirildi ve ortaya da oldukca başarı göstermiş bir yapıt ortaya çıktı.

Amaç hem Gazimağusa Kaleiçi’ni ekonomik olarak canlandırmak, bölge esnafının da bu canlılıktan faydalanmasını sağlamak hem de istihdam oluşturmak.

Merkezi konumda kullanılmayan ve eski bir banka binası ile başladılar işe, restorasyon emekleri, konseptin geliştirilmesi tamamlandı ve Mardo Kaleiçi 22 Ağustos günü açıldı.

Açılışından bugüne sayılı günler geçti sadece insanların yoğun ilgisiyle aslına bakarsak yerinde bir dokunuş bulunduğunu daha ilk günlerinde ispatladı Mardo Kaleiçi. Ekonomik aktivitenin neredeyse durduğu Kaleiçi’nde meydana gelen bu yatırım yalnız Mardo Kaleiçi’nde değil arzu edilmiş olduğu suretiyle yöre esnaf için de işlerin artmasına vesile olarak ekonomik bakımdan zor günler geçirilen bu süreci atlatmak için açıldığı ilk günden itibaren güzel bir katkı da sağladığını rahatça söyleyebiliriz.

EMIC ve Mardo oluşan ilgi ve bölgede yaratılan sinerjiden oldukça memnun.

Mardo Kaleiçi’nin görkemli bir mimarisi ve manzarası var. Tarihle iç içe bir atmosfer sunuyor misafirlerine. Gezim sitelerinde Mağusa’ya gittiğinizde uğranacak duraklar sıralamasında en başlangıçta yerini aldı bile.

Bir çok firmanın yatırımlarını durdurma sonucu almış olduğu bu zamanda yeni yatırımları için EMIC ve Mardo işbirliğinde projeyi hayata geçiren her insana teşekkürler.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.