DOLAR
32,2562
EURO
34,8294
ALTIN
2.424,89
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C

Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta yatırımcı talebini değerlendirdi

Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta yatırımcı talebini değerlendirdi
04.10.2023 06:25
4
A+
A-

Kıbrıs’ta yatırım mı planlıyorsunuz? Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta dikkat çeken tavsiyelerde bulunmuş oldu. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

ender meta broker

Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta yatırımcı talebini değerlendirdi

Her kriz, yeni bir alışkanlık değişiminin işareti aslına bakarsak. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Kıbrıs emlak sektöründe, bilhassa de Lefkoşa bölgesinde en oldukça satılan konut modeli, kiraya vermeye uygun düşük bütçeli dairelerdi. Fakat pandemi ile beraber değişiklik başladı. Sokağa çıkma yasakları ile halk uzunca bir süre evine hapsolunca, bahçeli evler ilgi odağı oldu.

Kısa süre ilkin yeni bir villa projesini tek yetkili olarak satışa açan Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden Emlak Dünyası, bu alanda dikkat çeken portföyler sunuyor.

Lefkoşa villa projesi için bilgileri, emlak pazarının son durumunu, yatırımcı alışkanlıklarını ve Kıbrıs Emlak Merkezi’ndeki yenilikleri Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta ile konuştuk.

“Satışların Durması Pek Mümkün Değil”

Kapılar kapanmış oldu diye emlak sektöründe işler durdu mu, piyasada son durum iyi mi?

Kapıların kapanması ve uçuşların durması ile bilhassa yabancı yatırımcının yoğun olduğu Girne ve İskele bölgeleri negatif bir halde etkilendi. Öteki bölgeler ise öğrencilerin adaya gelememesinden dolayı bilhassa kira piyasasında sıkıntılar yaşadı. 

Emlak sektöründe satışların durması pek mümkün değil.. Barınma ihtiyacı temel bir gerekseme olduğundan emlak satışları her dönem devam edecektir.. Fakat sektörde bu dönem satışlarda azalma olduğu söylenebilir.. 

“Bahçeli Evlerin Kıymeti Anlaşıldı”

Yerli yatırımcı ne istiyor, ilgisi hangi tip gayrimenkullerde?

Yerli yatırımcı karantina günlerinden sonrasında bahçeli evlerin kıymetini oldukça daha iyi anlamış durumda.. Bu yüzden bahçeli ve zemin konutlara ilgi oldukça daha çok.. Bunun yanında arsalara olan ilgi de arttı. Bilhassa uygun fiyatlı arsalar bahçeli ev hayalini gidereceğinden oldukça fazla ilgi görüyor..

Satışların Önündeki Engel Yüksek Fiyat

Pandemi sürecinde villalara ilgi büyük, satışlara yansıyor mu bu araştırma isteği?

Yukarıda da  bahsettiğimiz benzer biçimde bahçe tercihinin artması ile villalar oldukça ilgi görüyor.. Fakat bilhassa Lefkoşa ve Girne bölgesinde villa fiyatlarının yüksek olması satışların taleple doğru orantılı bir halde yükselmesini engelliyor.. Bu yüzden alternatif projeler üretmeye çalışıyoruz.. Taleplerin satışa dönme yüzdesini artıran projelerimiz şu an satışta. 

Emlak Dünyası’ndan Daire Fiyatına Villa

Kıbrıs Emlak Merkezi’nde son paylaştığımız villa haberi, site ziyaretçilerinin haricinde iş dünyasından da büyük ilgi görmüş oldu, bu projeden bahseder misiniz?

Evet  satışa sunduğumuz bu proje  beklediğimiz benzer biçimde büyük ilgi görmüş oldu.. Bahçeli evlere artan ilginin bir ürünü.. Bahçeli ev sahibi olma hayalini daha kolay hale getirmek için tasarlanan bu proje geniş bahçesi ile müşterilerimize ayrıcalıklı bir yaşam sunacak.. Lefkoşa’ya 15 dakika mesafede Balıkesir bölgesinde bulunan bu projemiz hem 4 yatak odalı olması hem de büyük bahçe alanına haiz olmasından dolayı müşterilerimizin ilgisini çekiyor.. Fiyat olarak Lefkoşa bölgesinde bulunan villaların oldukça altında bir fiyata haiz olması da projenin en kuvvetli yanlarından biri. Şu an inşaat başlamış durumda.. Detaylı informasyon almak isteyen herkesi ofisimize bekliyoruz.. 

“Fazlaca Kaliteli İnşaat Firmaları İle Çalışıyoruz”

İnşaat firmalarına proje danışmanlığı da yapıyorsunuz, bu zamanda projeye adım atmak isteyen müteahhitlere önerileriniz neler?

Evet inşaat firmalarına proje danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Şirket olarak, bir projenin yalnız satış noktasında değil her aşamasında yer almak, katkı koymak ve gelen alan kişi talepleri doğrultusunda inşaat firmasını yönlendirmek bizim için mühim bir misyon.. Emlak şirketleri bir oldukça projenin satışını yapmış olduğu ve daha oldukça alan kişi ile görüştüğü için alan kişi taleplerini oldukça daha iyi çözümleme edebiliyor.. İnşaat firmaları güvendikleri emlak şirketlerine kulak vermeli ve projelerini tasarlarken onlarında görüşlerini almalı.. Ne mutlu bizlere ki bu şekilde birlikte çalıştığımız oldukça kaliteli inşaat firmaları var.. 

Bu zamanda projeye başlamış olacak olan inşaat firmaları piyasadaki alan kişi taleplerini oldukça iyi çözümleme etmeli.. Bu mevzuda güvenilir bir emlak şirketinden görüşler almalı.. Satış döneminde sorun yaşamamak için kesinlikle piyasadaki ürünlerin durumu,  ekonomik gelişmeler ve gelecek adına neler olabileceği çözümleme edilmeli..  Şirket olarak gene tüm bu mevzularda dileyen firmalara destek verebiliriz.. 

“Güvendiğiniz Gayrimenkul Danışmanı İle Çalışın”

Bu zamanda gayrimenkul alımı düşünenler için tavsiyeleriniz neler?

Bu zamanda gayrimenkul alacak kişiler ilk olarak alacağı ürünü hangi amaçla alacağını belirlemeli (yaşamak, kiralamak vb.) ve o şekilde yola çıkmalı.. Sonrasında kesinlikle bütçe hesaplaması yapılmalı ve maksimum bütçe hesaplanmalı.. Bu şekilde oldukça daha verimli bir alım süreci yaşanır.. Ve doğal olarak ki güvendikleri bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmalılar.. 

“Bizleri Yabancı Yatırımcıya Ulaştırıyorsunuz”

Kurumsal üyelerimize sağladığımız dijital marka değerine İngilizce ve Rusça’yı da dahil ettik. Artık haberler ve röportajlar ile adaya gelemeyen yabancı müşterilerinizle prestijli bir kontakt kanalı kurabilirsiniz. Sizin yeni versiyonumuzla ilgili görüşleriniz neler?

Kıbrıs Emlak Merkezi yeniliklerine bir yenisini daha ekledi.. Bu güzel ülkenin yurt haricinde yaşayan yatırımcıya ihtiyacı var ve bu yolda köprü görevi görerek bizleri yabancı yatırımcıya ulaştırmaya başladı. Sektörümüz için oldukça pozitif yönde bir gelişme olarak görüyorum.. Her şeyin normale döndüğü ve uçuşların başlamış olacağı gün,  önemi oldukça daha artacak bir gelişme.. Bu mühim adımdan dolayı tüm ekibi kutlama ediyorum ve teşekkür ediyorum..

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.