DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Emlak satışları iyi mi artırılır? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Emlak satışları iyi mi artırılır? – Kıbrıs Emlak Merkezi
22.11.2023 14:08
3
A+
A-

Gayrimenkul danışmanları; portföylerini genişletmek, gayrimenkul ilanlarını daha oldukca kişiye ulaştırmak, satış ve kiralama rakamlarını her ay artırarak yükselen bir başarı grafiği sergilemek ister. Peki, emlak satışlarını artırmanın başlıca yolları neler? Kıbrıs Emlak Merkezi’nden gayrimenkul danışmanlarına ilgi çekici tavsiyeler…

Başarı göstermiş bir gayrimenkul danışmanı olmanın yolları neler? Emlak satışları iyi mi artırılır? Kıbrıs Emlak Merkezi’nden gayrimenkul danışmanlarına ilgi çekici tavsiyeler…

*Feysbuk’un gücünden yararlanılmalı

Kişisel hesabınızı kullanmak yerine yalnız gayrimenkul ofisiniz için bir Feysbuk sayfası oluşturun. Feysbuk sayfanızda emlak ilanlarınızın yanı sıra memnun müşterilerinizin görüşlerine ve uzman olduğunuz bölge hakkında ilgi çekici haberlere yer verin. Bu haberlerin bölge konut tutarları ve mahalle bilgileriyle paralel olmasına dikkat edin.

*Müşterilere özenli davranmalı

Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin isim ve yazışma bilgilerinin yazılı olduğu bir veritabanı sıralaması oluşturun. Müşterilerin bilgilerini gelir grupları, ev satın alma tercihleri, aile detayları şeklinde kategorize edebilirsiniz. Ne de olsa hedef kitlenizi tanımadan doğru pazarlama ve satış taktiği geliştiremezsiniz.

*Hususi günler devamlı hatırlanmalı

Satın alan veritabanınızda listelediğiniz isimlere kendinizi belirli aralıklarla anımsatmakta yarar vardır. Bunun için hususi günleri kaçırmamalısınız. Anneler Günü, Babalar Günü, bayram tebrikleri, ulusal bayram kutlamaları benzer biçimde…

*İyi bir arzu mesajı yazılmalı

Ev satışı yada kiralamasının arkasından müşterinizin taşınma zamanı sonrasında bir iyi arzu mesajını el yazınızla yazdığınız teşekkür kartına ne dersiniz?

“Yeni evinizde rahat bir yaşam diliyoruz.” benzer biçimde pozitif bir notun olduğu teşekkür kartı, güvenilir olun bir süre masanın üstünde kalacaktır. Üstelik siz ve ofisinizle ilgili itimat duygusu artacak olan müşterileriniz, sizi yakın çevresine tavsiye edecek yada gelecekte de sizinle yine emek vermeyi tercih edecektir.

*Emlak fotoğrafları değişik alanlarda paylaşılmalı

İlanını yayınladığınız emlakların öne çıkan özelliklerini yansıtacak fotoğraflar çekin. Bu fotoğrafları yalnız emlak ilanlarınızda kullanmakla sınırı olan kalmayın. Sözgelişi Pinterest yada Instagram’da paylaşın.

*Aktiflik

Güvenilir ve aranan gayrimenkul danışmanı olmak için değişik mecraları kullanmakta ısrar eden olun. Sözgelişi LinkedIn profilinizi güncelleyin. Bağlantı kurun, makaleler yazabilir yada tekrardan yayınlayabilir ve bağlantılarınızın yayınlarına yorum yapabilirsiniz.

Değişik etkinlikler, potansiyel müşterilere ulaşmanın en kolay yollarından biri. Bu etkinliklere katılırken yanınızda kartvizitinizi ne olursa olsun bulundurmayı ve insanlara kendinizi tanıtmayı ihmal etmeyin!

Bir tek müşterileriniz değil, sektördeki rakiplerinizle de devamlı yazışma hâlinde olmalısınız. Bazı dönemlerde birbirinize müşterilerle ilgili yönlendirmeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplumsal medyadaki emlak oluşumlarına üye olarak yeni kişilerle tanışabilir ve satın alan portföyünüzü geliştirebilirsiniz.

*Referanslar

Emlak alım, satım, kiralama vb. hizmetler sunarak memnuniyetini sağladığınız müşterilerinizden web sitenizde yayınlamak suretiyle kısa mesajlar isteyebilirsiniz. Böylece mevcut müşterilerinizin pozitif yorumları, size potansiyel müşterilerle kuracağınız iletişimde pozitif referanslar olacaktır. Bu çerçevede bir web sitesi size istediğiniz alanı sunar.

*Profiliniz güncellenmeli

Toplumsal medyalardaki profilinizi devamlı güncelleyin. Bu sebeple duyuru vermek isteyen kişiler, satmak ya da kiralamak istedikleri konutlarıyla ilgili gayrimenkul danışmanlarına yönlendiriliyor.

*Ev ziyaretlerinde empati yapılmalı

Göstereceğiniz daire konum olarak trafiğin yoğun olduğu bir yerdeyse, ne olursa olsun müşterilerinizin araçlarını park edecekleri yer bulmalarında destek olun. Mesela, dairenin bulunmuş olduğu binanın otoparkına araçlarını bırakmalarını sağlamak, güvenilir olun onların evi incelerken oldukca daha rahat olmalarını elde edecektir. Eğer müşterinizi siz aracınızla satılık dairenin bulunmuş olduğu adrese götüreceksiniz, aracınızın temiz ve güzel kokulu olmasına itina gösterin. Gayrimenkul ofisiniz ile satılık daireniz arasındaki mesafe bir sokaktan daha uzaksa müşterilerinizi yürütmeyin ve ulaşımın aracınızla olması mevzusunda ısrar eden olun.

*İlgi çekici ilanlar hazırlanmalı

Reklamlarınızın ve tabelanızın düzenini daha çağdaş bir görünümle güncelleyin.

*Blog açılmalı

Blog sayfanızda gayrimenkul hizmeti verdiğiniz bölge ile ilgili güncel emlak fiyatlarını paylaşmakla kalmayın, mahalle mahalle demografik bilgilere de yer veriyor. Nerede kimler yaşıyor, yaş averajları nedir, evliler mi bekarlar mı çoğunlukta?

*Emlak fotoğrafları önemsenmeli

Alıcı bulmakta güçlük çektiğiniz gayrimenkuller için ustalaşmış bir fotoğraf hizmeti alıp ilanları yeni ilgi çekici ve kaliteli duyuru fotoğraflarıyla güncelleyin.

*Tesir alanı genişletilmeli

Bunun için bölgenizin eski sakinleriyle tanışarak kuvvetli bağlar oluşturmak, esnafla iletişimi kuvvetli tutmak, eski müşterilerinizle iletişiminizi devam ettirmek mühim. Bununla birlikte eski müşterilerinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın, toplumsal faaliyetlerde tanıştığınız kişilerin size yeni müşterileri yönlendireceğini aklınızdan çıkarmayın.

*İmaja dikkat edilmeli

Kişisel olarak devamlı temiz, bakımlı ve şık olmalısınız. Daima temiz, ferah ve çağdaş bir ofiste müşterilerinizi ağırlamalısınız.

İlk izlenimin önemine emin olun. Satılık daireyi görmek için gelen her alıcının ilerisi için de potansiyel müşteriniz olabileceğini ihmal etmeyin. Bundan dolayı şık, bakımlı bir görünüm ve güler yüzlü bir ifadeyle alıcıları karşılamak mevzusunda dikkatli olun.

*Daha iyi olmak için ergonomik yapılmalı

Gayrimenkul danışmanlığına yeni başlayanların en oldukca yaşamış olduğu sorunların başlangıcında potansiyel müşterilerden gelen sorulara verilecek itimat telkin eden ve ikna edici ustalaşmış cevaplar geliyor.

Çözümü kolay, kucak dolusu ergonomik yapmak. Tavsiye: Her sabah sanki karşınızda potansiyel bir müşteriniz (bu alıcı ya da satıcı olabilir) varmış benzer biçimde davranarak, buna uygun konuşma metinleri hazırlayabilirsiniz. Ihmal etmeyin, beceri önemlidir sadece başarı için bu becerileri devamlı geliştirmeli ve ergonomik yapmalı.

*Öz eleştiri yapılmalı

En başarıya ulaşmış nerede olduğunuzu belirlemek için geçmiş satışlarınızı inceleyin ve çabalarınızı o alanda yoğunlaştırın. Satılmasında en iyisi olduğunuz bir mülk türü var mı? Odaklanmanız ihtiyaç duyulan bazı semtler var mı?

*Mahalli medyayla iletişimde olmalı

Bulunduğunuz bölgenin mahalli medyasıyla iletişimi kuvvetli tutun. İlan yayınlamak, aylık yada üç ayda bir uzman bir yazı kaleme almak iyi düşünce olabilir.

*Evin kıymetini belirlemede uzman olmalı

Gayrimenkul satılmasında en mühim konulardan biri de satacağınız evin değerinin doğru olarak belirlenmesi… Sadece her gayrimenkul danışmanı bilir ki, satılmayan evlerin sebeplerinden en önemlisi evin değerinden fazlasının istenmesi. Eğer siz ve ev sahibi bu mevzuda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız, ne olursa olsun evin kıymetini doğru belirlemelisiniz.

*Hazırlıklı olmalı

Yeni bir ev satın alacakların devamlı “Eşyalarımız bu eve sığar mı?” benzer biçimde tereddütleri olabilir. Yanınızda ne olursa olsun bir ölçüm aleti bulundurun. Gerekirse mevcut evlerinde kullandıkları fakat bu dairede yerleştirmede problem yaşayacaklarını düşündükleri eşyalarının ölçülerini almalarını, hemen sonra bu ölçüleri karşılaştıracakları başka bigün için de randevulaşacağınızı belirtin.

*Bölgedeki okullar araştırılmalı

Bölgenizde eğitimiyle tavsiye edilen okullar hakkında data sahibi olun. Bu sebeple bu okullara yakın bölgeler, ev satın almak isteyen ailelerin ilk tercihi olacaktır. Bölgenizdeki okulların listesine ulaşmanın birçok yolu vardır.

*Buluşma programı oluşturulmalı

Gayrimenkul danışmanları için buluşma programı oluşturmak, satın alan odaklı çalışmanın eğer olmazsa olmazlarından… Kesinlikle haftalık buluşma programı oluşturun ve bu programa sadık kalınca. Takviminizde esnek olmayı da göz ardı etmeyin. Mesela bir randevunuz müşteriniz tarafınca iptal edilmişse o esnada listenize bakarak yapmanız ihtiyaç duyulan işleri halledebilirsiniz.

*Gelişmekte olan bölgeleri takip edilmeli

Şehirde prim meydana getirecek bölgeleri yakından takip edin. Bir bölgede trafik şeritleri genişlemesi o bölgede yeni yatırımların olacağına dair mühim bir işaret. Bu tür gelişmeler potansiyel yatırımcılar için son aşama cazip olabilir.

Arsa satışları hızlanan bölgelerde yeni projeler, inşaatlar, okullar ve avmleri yapılıyorsa orada yeni bir yaşam alanının temelleri atılıyordur.

Alternatif olarak belirlediğiniz bölgenin belediyesini ziyaret etmekte gecikmeyin. Ziyaretinizde yeni yapılaşmalarla ilgili konuşabilir, bilhassa yeni markalı projelerle ilgili kimlerle iletişime geçmeniz gerektiğine dair destek alabilirsiniz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.