DOLAR
32,2639
EURO
34,7323
ALTIN
2.400,41
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Emtan Construction Direktörü Güvenli Tanlı, corona virüs sürecinde halkımızı ve yatırımcıları uyardı..

Emtan Construction Direktörü Güvenli Tanlı, corona virüs sürecinde halkımızı ve yatırımcıları uyardı..
01.11.2023 06:31
4
A+
A-

Corona virüs tesiri tüm dünyada hızlanarak devam ediyor. Aşı emekleri hız kazanmıştır sadece kati bir sonuca varılamadı. Sürecin denetim altına alınması için tüm dünya ülkeleri çalışıyor. KKTC almış olduğu süratli karar ile virüs tehlikesini aza indirmeyi başaran ülkelerden. Güvenli Tanlı bu süreçte halkımıza evde kalınca çağrısı yapıyor ve çalışan tüm kuruluşlara teşekkür ediyor. Detaylar röportajımızda..

Emtan Construction Direktörü Güvenli Tanlı yaşanılan bu zor günleri değerlendirdi. Şirket politikasını söyledi ve yatırımcılara fazlaca mühim bir ileti verdi. Bu süreçte kimseyi işten çıkarmayacağını, yatırımcıların da bunu yapmaması ve çalışanına haiz çıkmasını önerdi.

İşte Güvenli Tanlı röportajı..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

COVİD-19 CORONA VİRÜS PANDEMİSİ, Yalnızca bizi değil tüm dünyayı etkilemiştir. Tüm dünya şu anda bu pandemi ile savaşım etmektedir. Daha uzun bir süre bu mücadelenin süreceği planlanıyor. Bu zamanda ekonomiden, ticaretten, turizmden yada inşaat işlerinden vs. bahsetmemiz mümkün olması imkansız. ÖNCE SAĞLIK diyorum..

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Ilk olarak şirket olarak, HÜKÜMETİMİZİN almış olduğu tedbirler doğrultusunda, işyerlerimizi ve şantiyelerimizi kapatmış durumdayız. Bu zamanda tek düşüncemiz tüm çalışanlarımızın sağlığıdır. İhtiyaç olan günlerde yetkili makamlardan lüzumlu izinleri alarak yapmamız lüzumlu acil işleri (banka, yatırım vs.)halledip tekrardan evimize dönüyoruz.
Pandemi sonrası, sektörün iyi mi olacağını anlamak fazlaca kolay değil. Toparlanma ne süre olur, işler ne süre eski haline gelir bu süreci bilemiyoruz. Bu süreç küresel olup oralarda düzeldiği süre yansımalarını görebiliriz. Bu amaçla iyi mi bir strateji izleyeceğimizi konuşuyoruz.

Önümüzdeki sıkıntılı süreç için 3 hareket planımız olacak. Piyasa koşullarına, piyasanın durumuna gore planlarımız olacak ve hareket tarzımızı belirleyeceğiz. Durduğumuz noktaya gelmemizin minimum 1 yılı bulacağını düşünmekteyiz.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Bu zamanda kimse artı bekleyemez. Bu zamanda ofiste tamamlanmamış kalan, biriken işlerimizi evde hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşaat sektörü bazı sektörler şeklinde evden çalışılarak yürütülecek bir sektör değil. Sahada olan bir sektördür.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Sizinle 2019 senesinde yapmış olduğum bir röportajda,2020 yılının fena geçeceğini söylemiştim ve “UMARIM YANILIRIM “demiştim. Covid-19 pandemisi ile 2020 senesinde yalnızca İNŞAAT SEKTÖRÜ değil tüm sektörler için fazlaca sıkıntılı bir yıl olacak. Hepimiz buna gore önlem alsın ve hazırlıklarını yapsın. Her şeyin düzelmesi ve rayına girmesi GELİŞMİŞ ÜLKELERE GÖRE, KKTC’de fazlaca daha uzun bir süre alacağını düşünmekteyiz.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

HALKIMIZA mesajım fazlaca net “LÜTFEN HERKES EVİNDE KALSIN” ve “YETKİLİLERİMİZİN DUYURULARINA UYSUN”.

Bu vesile ile geçmekte olduğumuz tehlikeli sonuç günlerde, vazife meydana getiren tüm sıhhat çalışanlarımıza, belediye çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize, sivil müdafa personelimize, banka çalışanlarımıza ve kamu çalışanlarımıza teşekkür ederim.

EVDE KALARAK, bu çalışan insanlarımızın görevlerini daha kolay yapmasına lütfen destek olalım.
Bu zamanda, YATIRIMCILARA mesajım; HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI diye düşünüyorum.

Tüm iş insanları yanında çalışan TÜM ÇALIŞANLARI (yerli ve yabancı, bu insanların daha fazlaca ihtiyacı bulunduğunu düşünüyorum)ile ekmeğini paylaşsın diyorum. Bu zamanda her insanın isteği bir tas çorbadır fazlası değil.

“LÜTFEN HERKES ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKSIN, BU DÖNEM GEÇİCİ BİR DÖNEM, BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”
Bunu unutmayalım!

Etiketler: güvenli tanlı, Emtan constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.