DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Erdem Dönmezoğlu duvar kağıdı seçiminde dikkat edilecek unsurları yazdı..

Erdem Dönmezoğlu duvar kağıdı seçiminde dikkat edilecek unsurları yazdı..
26.10.2023 04:50
3
A+
A-

Dekorasyon mevzusunda oldukca mühim bir detay duvar kağıtları. Mekanları taçlandırabilir de boğabilir de..
Peki duvar kağıdı seçerken nelere dikkat edilmeli, iyi mi seçilmeli? Erdem Dönmezoğlu yazdı..

Son Dokunuş : ‘Duvar Kağıtları’

Bilhassa son dönemde dekorasyonun mühim bir parçası haline geldi ‘duvar kağıtları’.

Alanın konseptine bakılırsa binlerce renk, doku, görsel mevcut. Hangisini uygulacağımızı, alanın genel yapısı ve konsepti belirliyor aslen.

Mesela tüm alana uygulabileceğimiz benzer biçimde, yalnız tek bir duvara da uygulanabiliyor. Genel alana uygularken kombinli duvar kağıtları seçmek, oldukca daha şık bir görüntü sağlıyor.

Dokunun ön planda olduğu duvar kağıtlarının yanı sıra, görselin daha baskın olduğu, mesela damas desenler yada çağıl çizgilerin öne çıkmış olduğu duvar kağıtları mevcut.

Peki biz hangi duvar kağıdını seçmeliyiz?

Bu aşamada alan yol göstericimiz oluyor. Duvar kağıdını uyguladığımız alan içinde herhangi bir perde detayında yada öteki detaylarda desen oldukca kullanılmamış ise, alanın yıldızı niçin duvar kağıdınız olmasın. Sadece, genel alanımızda perde yada öteki detaylarda desen ön planda ise, dokunun ön planda olduğu duvar kağıtları ile alana yumuşak bir geçiş sağlayabiliriz.

Son devrin popüler duvar kağıtları hangileri diye sorarsanız eğer, vinil duvar kağıtlarının yanı sıra teksil bazlı duvar kağıtlarını örnek verebilirim.

Bir tek bana hususi bir duvar kağıdı olsun diyenler, kişiye hususi duvar kağıtları da mevcut. Fazlaca seçenek içinde kendinize uygun olanı seçmek mevzusunda da size destek oluyoruz.

Duvar kağıdını kendimize hususi ya da mevcutlar içinde mekana en uygun olanını seçtik diyelim başka nelere dikkat etmeliyiz?

Dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan oldukca mühim bir mevzu daha var.

Sağlığımız.

Piyasada o denli oldukca çeşit duvar kağıdı var ki….

Sadece alan içinde soluduğumuz havanın kalitesi, üretim esnasında kanserojen madde kullanılmaması, antibakteriel olması hepimiz için oldukca mühim.

Bu sebeple, şıklığı yakalarken, sağlığımızı da önemsememiz gerekiyor.

Ek olarak duvar kağıdı kalitesi ile uzun seneler kullanmamızı garantiliyor.

İşçiliğin önemini vurgulamadan geçemem. Fazlaca uzun seneler duvar kağıdını kullanmamızı garantileyen unsurlardır ‘işçilik ve ürün kalitesi’.

Doğru dekorasyon mağazalarından alacağınız ürünler ile hem şıklığı garantilerken hem de sağlığınızı önemsemek oldukca mühim. Senelerce gönül rahatlığı ile kullanacağınız ürünleri garantilemiş oluyorsunuz.

Erdem Dönmezoğlu

Erdem Decorations

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.