DOLAR
32,2595
EURO
34,7018
ALTIN
2.401,12
BIST
10.278,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Erol Atakan Ermataş’ın Kalite Standartlarını ve Dikkat Ettikleri Bilgileri Söyledi

Erol Atakan Ermataş’ın Kalite Standartlarını ve Dikkat Ettikleri Bilgileri Söyledi
30.09.2023 22:48
8
A+
A-

Ermataş Direktörü Erol Atakan konut alımını direkt etkileyen faktörlerin başlangıcında gelen, yer döşemesinden banyoya, duvardan mutfağa son kaplama ürünlerinde dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan bilgileri paylaştı. Detaylar röportajımızda.

erol-atakan-ermataş-kibris-emlak-merkezi-röportaj (1)

Erol Atakan Ermataş’ın Kalite Standartlarını ve Dikkat Ettikleri Bilgileri Söyledi

Konut alımında dikkat edilen en mühim unsurlardan biri son kaplama ürünleri. Bunlar içinde vitrifiyeden tutun da yer kaplamaları ve armatürler benzer biçimde birçok detay var. İnşaatın standardını öne çıkaran, evi dikkat çekici kılan ciddi detaylar bunlar. Peki tüm bu ürünler iyi mi seçilmeli, nelere dikkat edilmeli?

Konutun satılmasında ya da alımında mühim bir rol oynayan bu dokunuşlar için işin uzmanı Ermataş Ltd. Direktörü Erol Atakan ile konuştuk.

Hangi malzemelerin hangi bölgeler için uygun bulunduğunu, mimari dokunuşların ve oldukca ufak detayların ne kadar dirimsel bulunduğunu söyledi Erol Bey.

Ermataş’ın iyi mi yola devam ettiğini ve aslına bakarsak tüm bunların alan kişi memnuniyeti çatısı altında yapılması icap ettiğini de söyledi.

Detaylar röportajımızda. Keyifli okumalar..

1983 Yılından Bugüne Ermataş

Yer döşemesinden banyoya, duvardan mutfağa varlıklı bir ürün yelpazeniz var. Özetlemek gerekirse sizden dinleyelim Ermataş’ı.

Biz 1983 senesinde kurulduk.

Kurumsal yapımızı oluşturduk ve devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. ISO 9001 kalite belgesine sahibiz. Bu kalite standardına her insanın haiz olmasını tavsiye ederim. Hakikaten oldukca mühim bir husus bu.

1983 yılından itibaren demirden keresteye değişik ürünlerin ticaretini yaptım inşaat ile ilgili. Fakat inşaattaki sıhhi döşem, banyo, armatür benzer biçimde ürünler, hem fonksiyonel hem de güzel duyu ürünler olması sebebiyle daha oldukca ilgimi çekti.

Bir evde 200 poşet çimentoyu fazla kullanın o görünmez, sadece son olarak kaplama malzemeleriyle beraber ev bambaşka bir ev halini alır. Bu yüzden hem oldukca keyifli hem de zor bir branştayız. Kendimizi bu mevzuda oldukça geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz.

Hem Türkiye hem de Avrupa firmalarıyla çalışıyoruz. Nihai müşterinin mutlu olması için kaliteli ürün üreten ve bundan ödün vermeyen firmalarla emek vermeyi tercih ediyoruz.

Dolayısıyla biz Ermataş olarak, kendimizi herhangi bir inşaat malzemesi satan şirket olarak görmekten ziyade, marka yöneticisi olarak görmeye başladık. Sattığımız markaları anlatıyoruz ve arkasında duruyoruz. Satış sonrası alan kişi hizmetleri veriyoruz.

Bünyemizde bu işlerle ilgili elemanlar çalıştırıyoruz. Tesisatçıdan marangoza oldukca çeşitli bir yelpazede teknik personellerimiz var. Kurumsallık ve alan kişi memnuniyeti gereği bu tarz şeyleri yapmamız gerekiyor.

Tüketici hakları da bizim için oldukça mühim ve sattığımız malın devamlı arkasındayız.

“Fiyat, Kalite ve Sağlamlık Üçgeni”

Daha oldukca bireysele mi hizmet veriyorsunuz? İnşaat firmalarıyla proje bazlı çalışmalarınız da var mı?

Bu aslına bakarsak mühim bir sual. Bizim temelde 3 model satışımız var.

Birincisi dükkânlara mal veriyoruz. 104 müşterimiz var bu şekilde, ada çapında etken pazarlama yaptığımız. Onlara sattığımız malların bazılarını biz kendi dükkânımızda satmıyoruz, bu sebeple kimi zaman güvence vermediğimiz mallar olabiliyor menşe itibariyle, onları satmayı tercih etmiyoruz kendi dükkânlarımızda.

İkincisi, Lefkoşa, Mağusa ve Girne’de 3 tane showroomumuz var. Buradan bireysel müşterilere satış yapıyoruz. Her showroomda iç mimarımız var, müşterilere destek olan.

Üçüncüsü de toplu işler. Tecim bölümümüz var, o işleri bu bölümde yönetiyoruz. Toplu satışlar, müteahhit bazında büyük projeler, üniversiteler, hastane ya da oteller. En sevdiğimiz bölüm bu.

Fiyat, güzellik ve sağlamlık üçgeninde dolaşıyoruz. Zor fakat oldukca keyifli.

“Tercihler Kullanıcıdan Kullanıcıya Değişiyor, Mühim Olan Detaylar” 

Son zamanlarda müşterilerin tercihleri ne yönde? Mesela konut projeleri için kalite mi ilk sırada, yoksa maliyet mi?

Bana sorarsanız otomobil alırken ya da ev alırken dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan şey şu; gereksinim nedir? Güzellik ve kullanım mühim faktörler.

İşimle evim içinde oldukca mesafe var ise, ekonomik bir otomobil almak daha yararlı olacak. Evde de aynı şekilde. Neye gereksinim var ise, o doğrultuda hareket etmelisin.

İnşaat oldukca değişik bir dünya. 1983 yılından beri inşaat sektörüyle uğraşıyorum. İnşaatta 2 başlık var. Fonksiyonellik ve güzel duyu. Bunların içinde ayırım yapmak mümkün değil bana gore. Dolayısıyla süreç kimi zaman zorlaşabiliyor. Minik bir örnek vereceğim, bir ürün üstünden sadece bu örneği tüm ürünler için düşünün. Oldukça güzel bir armatür alıyorsunuz fakat fonksiyonel değil. Bu durumda düşünmek lazım, ev mi yapıyoruz sergi mi açıyoruz? Ya da armatür oldukca güzel, oldukca fonksiyonel fakat kaliteli değil. Bu şekilde bir durumda da örnek olarak bu ülkede sıcaklığı düşününce termal şoka uygun ürünler kullanılmazsa derhal şekli değişebiliyor. Şartları göz önünde bulundurup kaliteli, fonksiyonel ve güzel duyu ürünler tercih edilmeli.

Biz Ermataş olarak tüm bunlara dikkat ediyoruz. Her bölgenin kendine özgü sıcaklığı, nemi benzer biçimde detaylar var ve ürünler seçilirken bunlar oldukca mühim.

Sonuçta, hem kalite hem de ekonomik olması birbirinden ayrılmaz, fonksiyonelliği de bunların arasına ekleyelim.

Müteahhitlerin tercihleri de değişiyor. Bazıları kaliteye bazıları da maliyete kıymet veriyor. Fakat bana sorarsanız kaliteye ehemmiyet veren müteahhitler daha başarıya ulaşmış oluyor. Yurt dışına da rahatça satış yapabiliyorlar.

“Deniz Kenarındaki Ev İle Kent Merkezindeki Evin İhtiyaçları Değişik”

Konut tipleri içinde ürün yada konsept farkı oluşuyor mu? Mesela daire ile villa içinde seçim farkı var mı? Yada Girne ile İskele içinde fark var mı?

Öyleki müteahhit var ki benim şöyleki bir projem var, bunu talebe kiralayacak diyor. Ikimiz de ona diyoruz ki fonksiyonel ve sağlam bir ürün al ilk olarak. Ekonomiyi sonrasında düşün. Kaliteli ürün yolda bırakmaz.

Aslına bakarsak kullanıcıya gore tercihler değişmiş olur.  Daire alanlarla villa alanlar zevklerine gore değişik ürün tercih eder.  Kendi kullanacağı üründe kaliteye, estetiğe bakar.

Kiraya verecek başka alır. Ekonomik olsun der.

Bölge bölge esasen değişik tercihler var. Deniz kenarındaki ev ile kent merkezindeki ev aynı ürünleri tercih etmez.  Çevre koşulları tüm ürünleri etkisinde bırakır. Deniz tuzu, rutubet benzer biçimde. Denize yakın yerde altın kullanmazsın. Tuzdan perişan olur. 3 ay sonrasında havası kalmaz. Ev nerdeyse ona gore ürün seçmelerine destek oluruz, akıllarına gelmeyen bilgileri da anlatırız ki uzun seneler sorunsuz kullansınlar.

“Bizim Ürünlerimiz  Konut Satışını Kolaylaştırıyor”

Konut projelerinin birçok aşamasında dokunuşunuz var. Konutun satış sürecindeki payınızı iyi mi görüyorsunuz? 

Bu mevzuda başarıya ulaşmış olduğumuza inanıyoruz. Müteahhitler ve onların mimarlarıyla emek vererek oldukca başarıya ulaşmış projelere imza attık. Kullanılan ürünler yardımıyla oldukca süratli satılan konutlar da oldu.

Bir kere bir müteahhit geldi, benim bir şikayetim var dedi. Bizimkiler evlere armatür takmışlar, inşaat bitince temizleyen şirket da etiketleri çıkarıp gitmiş.  Fakat müteahhit istiyormuş ki etiketler kalsın, 10 yıl güvence de, firmanın adı da görünsün.

Armatür ufak fakat evin en mühim elemanlarından. Rahat benzer biçimde görünse de oldukca önemlidir. Sonrasında bizim firmadan boş etiket temin etmemiz baya yorucu bir süreç oldu.  Daha ilkin asla bu şekilde bir istekle karşılaşmamışlar. Doğal olarak prosedür dışı bir şey bu akıllarına bir oldukca şey takılmış. Sonuçta yeniden taktık etiketleri fakat gurur verici bir detay bu.

Son olarak bizim ürünlerle daha kolay satış yapılıyor diyebilirim. Bilindik markaların ve standardını ispatlamış markaların konut satışına tesiri büyüktür. Hem yerli hem de yabancı alan kişi için bu böyledir.

“Müteahhitler Bu Detaylara Dikkat Etmeli”

Yeni konut projesine başlamış olacak yada ürün seçimi yapmayı düşünen inşaat firmaları için tavsiyeleriniz neler?

Birçok detay var sadece bir kaçını sıralayayım.

Avrupa normlarına gore bir ürünün ebadı 33×33 santimetre den büyük olduğu süre seramik imalat olmaz, porselen olması lazım. Fakat bazı ülkeler büyük ebatta seramik üretiyor ve geri kalmış ülkelere satıyor. Maalesef ikimiz de bu ülkeler içindeyiz. Bizim devletimizde de büyük ebatlı seramik ürünler var fakat bu ürünlerin porselen olması lazım. Ucuz evet, fakat dayanıklı mı? Büyük ebatta bir yer kaplaması porselen değilse çatlar mı?  Evet, oldukca büyük olasılıkla. Birinci olarak bunu göz önünde bulundurmak lazım. Biz tüm müşterilerimize bunu anlatıyoruz.

Ek olarak müşterilerine seçim hakkını versinler. Zevkler ve renkler tartışılmaz, bırakın müşterileriniz seçsin. Oldukça büyük zahmettir bu müteahhitler için. Fakat olması ihtiyaç duyulan de budur; bu bir keyiftir, bir kültürdür.

Son sorumuz, Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için bir mesajınız var mı?

Kıbrıs Emlak Merkezi’ni incelediğim kadarıyla, etik ve yararlı bir müessese. Hem yatırımcıya hem tüketiciye hem de insanlara oldukca güzel hizmetler veriyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

 

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.