DOLAR
32,2365
EURO
34,8296
ALTIN
2.426,47
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Etkili show house iyi mi yapılır? Erdem Dönmezoğlu yazdı – Kıbrıs Emlak Merkezi

Etkili show house iyi mi yapılır? Erdem Dönmezoğlu yazdı – Kıbrıs Emlak Merkezi
26.10.2023 01:47
3
A+
A-

İnşaat firmaları potansiyel müşterilerine projelerini sunarken en etkili vitrinini kısaca ‘show house’ları müşterileri ile bir araya getiriyor. Peki inşaat firmaları, etkili izlenme için evleri sunarken ne benzer biçimde unsurlara dikkat etmeli?

Birbiri ardına inşa edilen konut projelerinde konut üreticileri pazarlamada en büyük etken olarak ‘show house’ daireleri kullanıyorlar. Örnek daireler, alıcılara iyi mi bir yaşama haiz olacaklarına dair somut örnekler veriyor ve daha kolay idrak etme imkanı sunuyor. Hatta bir oldukça projede birden oldukça ‘show house’ yapılıyor ve değişik fikirler için alternatifler oluşturuluyor.

Mimari detaylarla konut alıcısının tercihine yön vermek de mümkün. Misafirler ‘show house’u gezerken hangi konutta yaşamak istediklerine daha net karar verebiliyor.

Doğal olarak ‘show house’ tasarımı oldukça mühim, dairelerde kullanılan malzemeler ile tasarımın birbirine uyumlu olması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki ‘show House’u gezen misafirler iyi mi bir ev yaşayacaklarının hayalini daha rahat kurguluyor.

Konut projesini göstermenin en etkili yollarından biri show house. Zeminlerden duvarlara, kullanılan mobilyalardan perdelere her unsur oldukça mühim.

Ilk olarak alan zeminlerinden anlatmak isterim. Genel alana uygulayacağımız parke ile, hem alana ısı katmış oluyoruz hem de yüzlerce renk ve model seçenekleri ile mekana istediğimiz seçimi yansıtmış oluyoruz. Derzli yada derzsiz(standart) modellerinin yanı sıra, eskitme görünümü yada mermer görünümünü de yakalanabiliyor. Parke işçiliği oldukça hususi ve itina isteyen bir işçiliktir. Ek olarak parke altına uygulanacak şilte yada strafor ile alanın sıcaklığını korumuş oluyoruz. Doğrusu bir bakıma ısı ve ses izolasyonu görevi de görmüş oluyor. Ek olarak son dönemlerde öne çıkan derzli modeller ile alana çağdaş ve değişik bir biçim katabiliyoruz. Bu aşamada show house iyi mi bir tarza haiz olmalı sorusunun cevabına gore hareket etmek ve tüm parçaların birbiri ile tam uyumlu olmasını sağlamak oldukça mühim. Bundan dolayı insanların hayal edebilmelerini sağlamalıyız.

‘Show house’ları öne çıkaracak öteki bir unsur alana uygulanabiliecek duvar kağıdı ve dekorasyonel duvar çıtalarıdır. İster tüm duvara uygulayacağımız duvar kağıtları ile kombin yapılabilir ya da tek bir duvara yapılarak genel alana vurgu sağlanabilir. Duvar kağıtlarını çevreyebileceğimiz ‘dekorasyonel duvar çıtaları’ ile genel alana bambaşka bir şıklık elde etmiş oluyoruz. İstesek boyanabilen dekorasyonel duvar çıtaları, onlarca çeşit model seçenekleri ile alanın tarzını desteklemiş oluyoruz. Gold ve silver seçenekleri ile gene alan içinde bulunan kolonlar için köşe bent uygulamaları yapabiliyor ve alanı tamamen bambaşka bir havaya sokabiliyoruz. Hem de minimum maliyetler ile..

Show house ların eğer olmazsa olması, şklığın tamamlayıcı unsuru, vitrini ve doğal olarak ki bildiğiniz benzer biçimde ‘perde tasarım’ndan söz ediyorum. Onlarca çeşit perde seçenekleri var. Kumaş perde ve tül perdeler ile uygulanacak olan perde tasarımları genel alana şıklık veriyor. Gene ahşap storlar ile tül perdenin uyumu, hem alana alışılagelmişin haricinde bir hava katıyor, hem de ahşabın vermiş olduğu sıcaklığı alana derhal yansıtıyor. Perde tasarımlarını rustik detayı ile harmanlayınca alana şıklık garantisini aslına bakarsan vermiş oluyoruz bile.

Gördüğünüz benzer biçimde şıklığı yakalamak, fark yaratmak ve etkili show house’lar yaratmak, bizlerinde decorational touching hizmeti ile asla bu kadar zevkli olmamıştı.

Unutmamak gerekir ki şıklık detaylarda saklıdır..

Erdem Dönmezoğlu

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.