DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Ev Dekorasyonunda Benzeri olmayan Dokunuşlar – Kıbrıs Emlak Merkezi

Ev Dekorasyonunda Benzeri olmayan Dokunuşlar – Kıbrıs Emlak Merkezi
30.09.2023 08:23
1
A+
A-

Ev dekorasyonunda benzeri olmayan olmak için neler yapmalı, neler yapmamalıyız? Iyi mi bir dekorasyon görkemli bir atmosfer oluşturur? Erdem Decoration Direktörü Erdem Dönmezoğlu yazdı.

Benzeri olmayan ve ‘Unique’ Olmak

Evet birazcık iddialı bir başlık şeklinde gözükebilir. Aslına bakacak olursak, dekorasyon modasında kişiye özgü tasarımları oldukca seviyorum. Dekorasyon mevzusunda benzeri olmayan ve ‘unique’ olmak ne demek? Bunu örneklerle izah edeyim.

Örnek olarak alan mimarisine ve ev mimarisine uygun, kişiye hususi desen ve dokulardan oluşan, dekorasyona uygun, biçim sahibi perde modelleri oluşturmak bunlardan birisi.

Bunun yanında hususi tasarım perde ile eşleşecek ve bu kış dekorasyon modasına damgasını vuracak, gene hususi tasarım postlardan bahsediyorum. Perde dekorasyonunda dokulu ve ‘unique’ desenlere açıkçası bayılıyorum. Zira biçim sahibi ve iddialı modeller kullanmak hakikaten ustalaşmış dokunuş gerektiriyor. Ve bu ustalaşmış dokunuş benzeri olmayan bir atmosfer yaratıyor.

Bu sebepten biçim sahibi ve iddialı modelleri yeğleyen müşterilerimize destek olurken daha da heyecanlanıyorum. Mobilya renklerini daha soft ve sakin seçen müşterilerimize dekorasyonel fikirlerimizi verirken, perde, renk, doku ve modelinde kesinlikle iddialı ve vurucu olmalarını öneriyorum.

Doğrusu daima alanda iddialı tek bir ürün olmalı. Mobilya detayının vurucu olmasını yeğleyen müşterilerimiz daima perde ve öteki dekorasyonel detaylarda daha sakin tercihler yapmalı. Bu moda dünyasında da bu şekilde. ‘Tek bir yıldız parça olmalı’, aksi taktirde kalabalık, karışık ve yorucu bir görüntü oluşur.

Dekorasyon dünyasında yada moda dünyasında (bu iki konseptin matematiği aynı bence) minik detaylarda şıklık yaratmayı ve bir öykü oluşturmayı oldukca seviyorum. Mesela bu yıl de oldukca favori olan krom rustik ve perdeyi asmak için duvara montelenen kolların, evin seçimi ile aynı olması, ev içinde bulunan aksesuarların rengi ve dokusu ile eş olması oldukca mühim. Hatta tasarım perde dokularının mobilya kumaşı ve dokusu ile en azından benzerlik göstermesi icap ettiğini düşünüyorum. Yatak odalarında, hususi tasarım perde kumaşlarının yatak runnerı, yatak örtüsü ve yastıkları ile aynı olduğu süre şahane bir bütünlük ve şıklık sağlanmış oluyor. Aynı şekilde kumaş perdeler ile tül perdelerin aynı desen kombini ev dekorasyonunda, evi şık ve değişik gösterecek bir öteki trik.

Gerek hususi tasarım dekorasyon modasında, gerekse hususi tasarım giyim modasında benzersiz, değişik, kendine özgü, fark yaratan, şıklık katan, akılda kalan tüm bilgileri oluşturmak ve eşleştirmek hakikaten tecrübeye dayalı ustalaşmış bir iş. Ve ben bunu sevmiş olarak yapıyorum.

Unutmamak gerekir ki tüm bunlara haiz olmak, kalbinizin hızla çarpması ve doğru yerde olmanız ile mümkün.

Yazımı oldukca sevdiğim bir cümle ile tamamlamak isterim.

Oldukca sevdiğim bir söz vardır: “STİL VE MODA ARASINDAKİ FARK KALİTEDİR”

Erdem Dönmezoğlu
Erdem Dönmezoğlu Decoration LTD
Giyim Tasarımı TheBabe (Selma Çilek Hususi Tasarımı)

Etiketler: erdem dönmezoğlu, erdem decorationEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.