DOLAR
32,2736
EURO
34,8306
ALTIN
2.435,28
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Evde yapılabilecek hobiler – Kıbrıs Emlak Merkezi

Evde yapılabilecek hobiler – Kıbrıs Emlak Merkezi
01.11.2023 15:39
2
A+
A-

Evde olmanın hepimizin faydasına olduğu bu günlerde çalışmanın yanı sıra yaşamımıza bir hobi kazandırmak mümkün. Pek evde yapabileceğimiz hobiler neler?

Birkaç gündür evlerimizdeyiz ve bu durumun ne kadar süreceği hemen hemen belli değil. Bu süreyi kendiniz için daha keyifli bir hale getirmek ister misiniz?

Bu süreçte evde olmamız dirimsel bir ehemmiyet taşıyor. Evde durmaktan sıkılmamak için paketlerde ki pirinç, bulgurları sayandan tutun da balkondan şarkı söyleyenlere kadar olan süreci tamamımız biliyoruz. Kendimize bir hobi edinmek de şu günlerde ehemmiyet kazanmıştır.

Zamanımızı verimli geçirmek ve bu anlardan keyif almak, hobiler yardımıyla mümkün olabiliyor. Doğal bir de hobilerinizi, en rahat olduğunuz yerde, yaşam alanınızda yapabilirseniz her şey muhteşem.

Enstrüman çalmak, dil öğrenmek, film seyretmek, kitap okumak, kağıt katlama sanatı olan origami evde yapılabilen hobilerden; fakat biz şimdi evde yaparken hem güzel süre geçirebileceğiniz hem de ev dekorasyonuna katkı sağlayabileceğiniz hobilerden bahsedeceğiz. Bundan dolayı evinizi tasarruflu bir halde yenilerken keyifli süre geçirmek en güzeli. İşte, bu doğrultuda “Evde hobi olarak ne yapabilirim?” sorusuna verdiğimiz cevaplar:

Evinizi Renklendirmenin En Keyifli Yolu: Obje Boyama

Birkaç yıl ilkin pek oldukca insanoğlunun boyama kitapları alıp onları boyadığını şu demek oluyor ki bunu hobi edindiğini fark etmişsinizdir. Hatta bir ihtimal siz de onlardan birisiniz. Peki; hem boyama yapmış olup hem de evinizde hoş, kim bilir kullanışlı dekoratif ürünlere yer vermeye ne dersiniz? Hobi boyaları bu mevzuda size destek olmaya hazır.

Hobi boyaları yardımıyla ahşap, cam, tuval, taş, metal, plastik, hatta duvar üstünde bile çalışabilirsiniz. Zemine uygun bir halde seçeceğiniz hobi boyaları yardımıyla istediğiniz deseni ya da rengi uygulayabilirsiniz. Ek olarak uygulama yapacağınız alanı tek renk boyayabileceğiniz şeklinde değişik renklerle değişik desenler de oluşturabilirsiniz.

Örnek olarak son dönemlerin popüler uygulaması dekoratif taş boyama tam bu dediğimize uygun bir emek verme alanını. Oldukça kolay ve bir o denli da zevkli olan taş boyama sanatı ile ilgili kendinizi geliştirebilirsiniz.

Mevzu boyama ve yüzeyler üstüne bir şeyler çizme olunca “Fakat benim bu mevzuda yeteneğim yok.” diye düşünebilirsiniz. Asla çekinmeyin; zira bir modelin çıktısını alıp ana hatlarının iç kısımlarını kestikten sonrasında kağıdı yüzey üstüne yapıştırabilir ve kolaylıkla uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Doğal bir şeyler çizmeden boyama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Sini, kutu, askılık, hatta sehpa şeklinde boyanabilir ahşap objeleri renklendirerek güzel süre geçirmek ve bu ürünlere evinizde yer vererek alana hareket katmak bizce de oldukca güzel düşünce.

Sıcak ve Samimi Evlere Oluşturulan Kapı: Ahşap Oymacılığı

Evde hobi fikirleri mevzusunda daha değişik seçeneklere açıksanız ve uzmanlaşabileceğiniz bir hobi arayışındaysanız size önerimiz ahşap oymacılığı. Elektrikli hobi aletleri yardımıyla bu uğraş ile evinizde yer verebileceğiniz birbirinden güzel tablolar yapabilirsiniz. Hatta bu tablolar, hususi günlerde sevdiklerinizi mutlu edebilecek hediyeler bile olabilirler.

Doğal ayrıca isterseniz ahşap oymacılığının arkasından, üstünde çalıştığınız ahşapları da hobi boyaları ile boyayabilirsiniz.

İhtiyaçları Tasarruflu Bir Şekilde Karşılamanın Sırrı: Kendin Yap Fikirleri

Videolarını izlemekten tamamımız oldukca keyif alıyoruz. Sadece iş hayata geçirmeye erişince “Acaba yapabilir miyim?” diye düşünüp mesafeli davrandığınızı tahmin edebiliyoruz. Merak etmeyin; size uygun kendin yap fikirlerini bulmanız mümkün. Kendin yap fikirlerini gerçekleştirmek hem oldukca keyifli hem de tasarruflu bir ev yenileme imkânı sunuyor.

Mesela kendin yap projeleri yardımıyla masa lambasından kitaplığa, mumluktan saksıya kadar ihtiyacınız olan pek oldukca ürünü yapabilirsiniz. İlham alacağınız fikirler için ise Youtube’da araştırma yapabilirsiniz.

Evde Hobi Köşesi Oluşturmak

Hobi malzemelerinizi aldınız, sizin için kim bilir büyük bir tutku haline gelecek hobiniz için kolları sıvadınız. Peki, hobinize odaklanmak için hususi bir alan yaratmaya ve bu sayede yaşam alanınızı daha tertipli kılmaya ne dersiniz? İster balkonda, ister emek verme odasında… Hobi köşesi fikrini evinizin uygun bir alanında oluşturabilirsiniz.

Bu zamanda de emlak ve inşaat sektöründeki gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin..

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.