DOLAR
32,2099
EURO
34,7905
ALTIN
2.427,97
BIST
10.168,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Gayrimenkul Danışmanı Arda Taneri ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Gayrimenkul Danışmanı Arda Taneri ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi
02.10.2023 23:54
12
A+
A-

Kıbrıs emlak sektörünün tecrübeli Gayrimenkul Danışmanı Arda Taneri yatırımcıların beklentilerini anlatı. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

arda-taneri-kıbrıs-emlak-merkezi-kktc-gayrimenkul-danışmanı-emlak

Gayrimenkul Danışmanı Arda Taneri ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Şimal Kıbrıs yatırım için avantajlı ülkeler içinde. Peki yatırımcıların beklentileri neler? Şimal Kıbrıs yatırım sürecinde iyi mi ilerliyorlar?

Yatırım sürecini yönlendiren en mühim aktörlerden biri gayrimenkul danışmanları.  Yatırımcı ile kuvvetli diyalog kurabilen, ihtiyacı çözümleme eden ve doğru yönlendirme icra eden sonuca ulaşıyor.

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi’nde, sektöre yön veren başarıya ulaşmış danışmanları konuk ediyoruz. Özkaraman İnvestment Ofis Müdürü ve Gayrimenkul Danışmanı Arda Taneri konuğumuz.

Yatırımcısına varlıklı bir portföy sunan Arda Taneri ile Kıbrıs’ta yatırım sürecini konuştuk.

“Şimal Kıbrıs’ta Yaşama Planı Icra eden Yatırımcılarla Ortak Noktamız Oldukca”

Sizi tanıyarak başlamış olalım. Kendinizden bahseder misiniz, neler yapıyorsunuz?

1988 Eskişehir doğumluyum. 2017 yılından beri KKTC ‘de yaşıyorum. Deniz aşığı birisi olarak burada yaşamaya karar verdim. Yaptığım işle de endeksli olarak adanın birçok yerini görme ve tanıma fırsatı buldum. Gezdikçe ve tanıdıkça talibi daha fazlaca sevdim, Akdeniz’in mavisi vazgeçemediğim bir unsur oldu hayatımda.

Kıbrıs’a gelen ve yaşamaya kabul eden birisi olarak, bu süreçten geçen tüm yatırımcılarımızı daha iyi anlıyorum ve merak ettikleri mevzular hakkında daha net yanıt verebiliyorum. Hem de Türkiyeli olmamın pozitif yanları da var doğal olarak. Türkiyeli yatırımcıyı daha evvel Türkiye’de yaptığım emlak ofisi ortaklığı yardımıyla iyi tanıyorum. Tüm bu tarz şeyleri birleştirdiğimizde de sevdiğim bir yerde sevdiğim işi yapıyorum diyebilirim.

“Konut Projeleri Uzmanlık Alanım”

Emlak sektörüne iyi mi başladınız, hangi alanlarda uzmanlaştınız?

Emlak sektörüyle 2010 senesinde Türkiye‘de franchise bir marka bünyesinde ofis ortağı olarak tanıştım. Kıbrıs’a geldiğim günden itibaren de KKTC‘de bulunan yüksek bütçeli ve konsept projeler icra eden inşaat firmalarında TC ve KKTC satış operasyonlarında vazife aldım.

Ada içi ve Türkiye’de ki birçok fuar, seminer ve organizasyonlarda yatırımcı kişilerle buluşma fırsatım oldu. Uzun vadeli taksit avantajlı ve yüksek amortisman süresi mevzusunda büyük avantajlar elde eden projelerin hem satış hem de satış sonrası destek hizmetleri mevzusunda yatırımcılarıma destek verdim.

Bilhassa konut projeleri mevzusunda uzmanlaştım. Yatırımcıların beklentilerini, nelere dikkat ettiklerini çözümleme ediyorum ve bütçelerini iyi mi doğru kullanacakları mevzusunda onlara destek oluyorum. Bu aşamada tek isteğim insanların doğru bir yatırım yapmış olmanın huzurunu yaşamaları. Bundan dolayı Kıbrıs huzuru bulabilecekleri ve yatırım için uygun bir ada.

“Yatıımcıların Önceliği Itimat”

Hangi ülkeler ile çalışıyorsunuz? Çalıştığınız bölgede ki yatırımcıların gayrimenkul alımında ki önceliği nedir?

Gayrimenkul alım önceliği olarak örneklemem gerekirse, Türk yatırımcı ilk olarak itimat esasıyla yatırım arayışına başlıyor, sonrasında bütçesine uyabilecek taksitli imkanlarla (mümkünse bankaya bağlanmadan, firmalara elden borçlanarak) mülk edinmek için planlama yapıyor.

Yabancı yatırımcılar da aynı şekilde bütçeleri dahilinde kendilerini mağdur etmeyecek şirket ve kişilerle yatırım sürecini ilerletmek istiyor. Onlar için de itimat mühim.

Sonuçta gayrimenkul sektöründe itimat fazlaca mühim bir unsur. Her yatırımcı Kıbrıs’ı fazlaca iyi bilerek gelmiyor, yabancı bir ülkede yatırım yapıyorlar ve kolay bir süreç değil. Araştırmaları, anlamaları ve güvenerek yatırım yapmaları fazlaca iyi koordine edilmesi ihtiyaç duyulan bir durum. Burada profesyonellik devreye giriyor.

Ben daha fazlaca yerli yatırımcı ve Türkiye yatırımcısına danışmanlık hizmeti veriyorum. Fakat ekibimle beraber birçok Avrupa ülkesi, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, İran benzer biçimde KKTC ‘ye gerek gayrimenkul yatırımı gerek gezim mevzusunda katkı elde eden ülkelerle yazışma halindeyiz.

“Yatırımcıları En Doğru Noktaya Yönlendirmek Bizim Sorumluluğumuz”

Porföyünüzde neler var, ne tür gayrimenkuller pazarlıyorsunuz?

Portföyümde 40,000 GBP ‘den 700,000 GBP ‘ye taksitli alınabilecek apartman dairesi, villa benzer biçimde seçenekler mevcut.

Doğal olarak ki bunların hepsi birbirinden değişik lokasyonlarda bulunuyor bununla beraber değişik özellik ve donanımlara sahipler.

KKTC‘de yatırım mevzusunda dikkat çeken bölgeler ile ilgili detaylı data sahibiyim. Yatırımcıları talep ve bütçeleri doğrultusunda en iyi noktaya yönlendirmeyi bir mesuliyet olarak görüyorum. Şimdiye kadar çalıştığım tüm yatırımcılardan aldığım geri dönüşlerde bunu gösteriyor ki, doğru bir çözümleme ve yönlendirme yapıyorum, sonucunda pozitif yönde neticelere ulaşıyorum.

Açılım başladı. Yurt dışı yatırımcısından gelen ilgiyi iyi mi değerlendiriyorsunuz?

Bu mevzuyla ilgili önceki yıllarda yatırımına yön verdiğim kişilerle devamlı yazışma halindeyim. Kendileri hali hazırda yeni yatırımlar yapabilecek potansiyele haiz şahıs ve kuruluşlar.

Karantina sürecini yatırım yaptıkları konutlarda geçirmenin daha rahat bir süreç olacağı mevzusunda hem fikirler. Kısa zamanda KKTC‘ye hem ziyaret hem tecim planları olacak. Ümit ederim bu süreç daha süratli bir sürede aşılır, insanoğlu yatırım planlarına devam ederler.

Bu açılımla beraber sektör hareketlenecek diye düşünüyorum.

“Kıbrıs’ı Oldukca İyi Araştırın ve Tanıyın”

Yatırımcılara mesajınız var mı?

Kıbrıs’ı araştırmalarını ve tanımalarını tavsiye ediyorum. Ben bu ülkede yaşayan biri olarak hem doğru yapılmış bir yatırımın iyi mi değerlendiğini hem de bu ülkenin güzelliklerini biliyorum ve her insana anlatıyorum.

Çalışacakları firmayı, çalışacakları kişiyi iyi araştırsınlar ve tanısınlar.

Günün sonunda hepimiz yapmış olduğu bir yatırımın değerlenmesini ister ve burada da dolaylı olarak çalışacakları kişinin ya da firmanın bölge uzmanlığı devreye girer. Bölgeyi bilen, kıymet artışını ön gören kişilerle çalıştıklarında da yatırımlarından memnun bırakılırlar.

Bu mevzuda Kıbrıs Emlak Merkezi’ne de teşekkür etmek isterim. Hem bizi hem de portföyümüzü doğru yatırımcıya ulaştırdıkları ve bizlere kendimizi, ustalaşmış olduğumuz alanları anlatma fırsatı sundukları için.

Kıbrıs emlak sektöründeki gelişimleri, yatırım fırsatlarını ve emlak ilanlarını portalımızdan Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak takip edebilirsiniz. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: arda taneriEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.